Catarina header image

Chokoladekage

lørdag d. 28. april 2007 kl. 19:56 - Kategori: Bageriet, Spisekammeret

Det er lige før det er for meget af det gode, men jeg måtte prøve den nye opskrift på chokoladekage som jeg har fået af en kollega. Hold da op hvor er den nem at gå til og den smager helt fantastisk, jeg bliver nød til at gå ud og tage et stykke mere.

chokoladekage.jpg

For at lave den lækre chokoladekage bliver du have dette i dit køkken:

600 gram mel
600 gram sukker
1 liter kærnemælk
3 tsk. Natron
6 spsk. cakao
1 1/2 dl olie
Røre røre røre ….(bare med en ske), op i en bradepande
Bages ved 200 grader i 35 min.

Man kan godt tilsætte chokoladestykker og nødder, men det behøves ikke.

268 kommentarer ↓

 • Pia

  Føj for pokker, den må jeg vidst også hellere forsøge mig med:)

 • Judith

  Mums,den ser godt nok lækker ud. Kommer til at prøve den en af dagene, jeg skal nok finde på en anledning:-)

 • Deborah

  Meget indbydende foto, og tak for opskriften, man kan aldrig få for mange ;-)

 • Catarina

  Jeg har også prøvet mange ti tidens løb, men denne er den nemmeste og mest “svampede” jeg endnu har prøvet, og så helt uden æg.

 • Anita

  Min søde tand skriger efter sådan et stykke! Den ser ud, nøjagtigt, som min mor lavede sin gode gamle chokoladekage med et TYKT lag hvid glasur.

  Mums siger jeg bare! :)

 • Catarina

  Du må igang med skål og ske ;-)

 • Gitte

  Tak for kage den smagte fantastisk!

 • Pia

  Hvor stor en form er opskriften til? spørger så dumt fordi jeg skal lave den imorgen og ville så også lave en til dem herhjemme, og hvis den der portion er til en bradepande er det mere en rigeligt med én portion:)

 • Catarina

  Du kan bruge en bradepande, eller tre springforme. Jeg brugte en bradepande, da jeg kun har én springform. Jeg havde den med på arbejde og vi var 15 der fik af den og jeg havde ca. en 1/4 med hjem.

 • Jeg nåede det. | qvinde

  [...] at bage Catarinas nemme og gode chokoladekage til aftenens visit udenbyes, og så nåede jeg vidst også at smage den [...]

 • Catarina » Blog Archive » Det begynder at dufte

  [...] Da jeg havde 1 l. kærnemælk i køleskabet og det ikke lige er vejr til koldskål, måtte jeg jo hellere bage denne kage. [...]

 • Newyorkerbyheart

  Hej!

  Wow, den ser god ud!!! Den bliver jeg vist “nødt” til at prøve :-)

  For en “foodie” som mig er dine opskrifter lige sagen – det er det første jeg tjekker ud :-)

  Skulle du have lyst er du velkommen forbi hos mig (mest mad) på http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com

  Mange hilsner
  Newyorkerbyheart

 • anja

  Hej den ser lækker ud og nu vil jeg gå ud og prøve om den bliver ligeså god med havremælk istedet for kærnemælk, da der kommer en knægt med mælke og ægge allergi imorgen:-)

  Hilsen Anja

 • Catarina

  Det håber jeg Anja :-) og velkomme her.

 • Maria malou line&mia

  vi lavede kagen en lille smule om, men vi synes det er mega god x)

 • Catarina

  Maria malou line&mia, dejligt at I synes om den :-D

 • iben

  Perfekt! Stod lige og manglede en opskrift til i morgen til 14 store mekaniker ;-). Er det lige meget hvad olie jeg bruger? Og denne potion er vel nok eller hvad? ps. Tak for hjælpen

 • Catarina

  Iben, velkommen til. Det skal enten være raps, vindruekerne- eller solsikkeolie ikke olivenolie. Ja portionen skulle være stor nok ;-) Jeg håber dine mekaniker kan lide den :lol:

 • britta

  Hej Catarina

  Skulle lige bage en feriekage til mine kolleger og googlede “chokoladekage” og fandt heldigvis din opskrift. Den er en mega succes. Jeg blandede 200 g mørk hakket chokolade og en håndfuld valnødder i – MUMS. Den er hurtig at lave og kan absolut anbefales.

  Rækker fint til 20 personer.

  Hej fra Britta

 • Catarina

  Velkomme her til Britta, ja den er lige til at gå til og jeg har endnu ikke mødt nogen som ikke kan lide den :-)

 • Jacob og Mads

  Vi har lige smagt kagen, men vi synes ikke at den var så god!

 • Catarina

  Det var da ærgeligt, men smag og behag er jo også forskellig. Håber I finder en anden som I synes bedre om :-)

 • nadia

  Deeen kage er bare Mums :) den er simperlhent GoooD Prøøv den og du vil ik fortryde deeeeeT :)

 • Fanø

  Hej! Manglede en fødselsdagskage til datteren der blev 5 år i dag, og hun elsker chokoladekage. Billedet af din + alle de gode reaktioner blev afgørende + nemheden i man ikke engang behøver en elmixer! Den blev pyntet med lyserød glasur, tegnede en pige på med skriveglasur, pyntet med slik og fletninger af karamelsnører og vupti – kagekonen var klar, helt uden sved på panden og ganske hjemmebagt! Fantastisk, og der var ikke nogen der savnede bagerens hundedyre kagemand!

 • Catarina

  Fanø, tillykke med datteren :-) Jeg er glad for at chokoladekagen kunne erstatte bagerens, rigtig god ide med den lysserøde glasur og fletningerne ;-)

 • annette

  Hejsa.
  Har lige prøvet chokoladekagen. den er da utrolig kedelig og smagløs. Jeg er meget skuffet

 • Catarina

  Anette, håber du finder én kage der er efter din smag :-)

 • Camilla og Julie

  Nu er kagen i ovnen, og vi venter spændt på at smage et stykke eller to.

  Vores munde løber næsten i vand (:

  De kærligste hilsner fra Camilla og Julie.

 • Ikke et ord om regnskab » Blogarkiv » Fantastisk chokoladekage (håber vi)

  [...] – vi priser os lykkelige over bloggerne, som både skriver opskrifter og får dem kommenteret – og finder denne nemme og forhåbentlig fantastiske chokoladekage. Jonathan er på vej til døgnnetto efter chokolade, kakao og kærnemælk, jeg har målt de andre [...]

 • hamsa

  den er god ………

 • Jonathan

  Tak for opskriften. Det blev en rigtig god kage :-D

  /Jonathan

 • Catarina

  Jonathan, velbekomme :-P

 • emilie

  den er fantastik den for min mund til at løbe i vand. PRØV DEN

 • Chris

  Hej Catarina, skal alle ingredienser bare blandes sammen og så røre røre røre..:) Syntes nemlig at man for det meste skal blande noget sammen først, for derefter at blande det sidste i.

  På forhånd tak

 • Catarina

  Hej Chris, ja jeg blandede bare det hele sammen og rørte tilsidst.

 • Irenée Poulsen

  Hej Jeg hedder Irenée
  Nu har jeg endelig fået taget meget sammen til at lave den tilsyneladende lækre chokoladekage, men jeg må altså indrømme at jeg blev en smule skuffet. Den blev ikke helt så cremet som billedet ellers love. Selvfølgelig var det ikke den værste jeg har smagt hidtil, men dog heller ikke den bedste.
  knus og kram fra Irenée fra Vojens.

 • Catarina

  Hej Irenée

  Det var da ærgerligt at den ikke blev lige så lækker som billedet. Når vi bager den – ligner den hver gang billedet og er også lige så svampet.

 • mette

  Hej Cat

  Hvor sjovt – Her sidder jeg og googler på en chokoladekage, og så er det dig der popper op som det første link jeg trykker på!

  Vi ses mandag.

  Knus Mette Eriksen (DTP)

 • Catarina

  Ja det er lidt spooky, vi ses mandag :-)

  Har du kage med? :lol:

 • Kristina

  hei catarina..
  “find en opskrift på en chokoladekage” sagde min kæreste pldseligt. og så måte jeg hellere gøre det. det fantastiske billede og den nemme opskrift gjorde at det blev din. min kæreste er en ørn i et køkken – han er et fund. hehe.. men ingen af os drikker kærnemælk, vi har minimælk – håber det smager godt nok. smiler.. man må jo tage alternative løsninger;)
  natron er heller ikke noget vi lige har liggende – kan vi erstatte det med noget? hvad gør natron egentlig?

 • Catarina

  Hej Kristina

  Natron har samme virkning som bagepulver – kommer lige til at tænke på at det kunne være jeg skulle prøve med det en dag :-) Du bliver nød til at fortælle hvordan den blev med minimælk, det er jo altid rart med alternativer.

  Ja det lyder til at du har været rigtig heldig med din kæreste (husk at værtsætte det)

 • louise

  den smager af dej. og den skulle have 2 timer i ovnen, og der stod 35 m på opskriften..
  hvorfor ?

 • Catarina

  ?? Når min ovn er 200 grader sætter jeg den ind og så skal den kun have 35 minutter. Måske den ovn ikke varmer korrekt.

 • Helle

  til… Kristina indlæg 42

  Min moar siger, at det skal være kærnemælk, fordi at natronen kun virker som den skal sammen med kærnemælk.

  bare lige lidt fra mig, som lavede denne kage til min datters barnedåb i søndags.
  kunne desværre ikke selv smage den, er snottet, og har INGEN smagsløg der virker :D

  men mange syns den var lækker :D knuz fra Helle

 • Catarina

  Hej Helle

  Takker mange gange for oplysningen :-P

 • Nadia

  Den kage er genial!!!

 • Marika

  kan man ikke bruge letmælk?

 • Catarina

  Marika, nej det kan man desværre ikke.

 • Julie

  Hej!
  Virkelig Lækker kage!
  et lille tip: riv appelsinskal i ca. fra en hel appelsin, giver en god orange smag, specielt nu her op til jul.

  God bage lyst:-)

 • Catarina

  Hej Julie, tak for det lille fif, det skal jeg prøve en af de næste weekender :-)

 • Mary

  Uh, den ser rigtig fin ud.. den må jeg prøve,,,

 • Kvajekage » Xodeus.dk Blog

  [...] give kvajekage på arb i aften så hun har bestemt sig for at bage. Det blev til at vi skal have denne her chokoladekage. Vi vender tilbage med [...]

 • Maria Jepsen

  hum!!!!! lækker kage jeg spise nu hehehehe

 • Michelle

  Hej!
  ser ud til at være en god kage den må jeg prøve! :)
  og angående det med natron og kærnemælk, så virker natron kun (dvs. får dejen til at fermentere(hæve) hvis det bliver sat sammen med et surmælkprodukt, dvs. kærnemælk eller lignende.. ylette kunne f.eks. også anvendes. har ind i mellem også anvendt A38, det har dog en meget mere gennemtrængende smag.
  hvis man kun har/eller vil anvende minimælk/letmælk eller lignende, kan dette dog gøres hvis man bruger et andet fermenteringsprodukt(hævemiddel) f.eks. bagepulver og/eller æg. Resultatet vil dog variere i den sammenhæng.

  Vil dog stadig foreslå at man anvendte surmælkproduktet som gør at man får en langt mere svampet og lækker kage, og samtidigt giver surmælket en helt anden smagsoplevelse end mælk.

  Og så var der jo dem der sagde jeg aldrig ville få brug for mit eksamensprojekt omkring fermentering.. ;)

 • Alette

  har lige bagt den igår den var super svampet og smagte rigtig godt :)

 • Lissy

  Hej Catarina. Jeg synes at din kage ser godt ud,men hvor mange er den til. angåne sukker,kan det ikke sættes ned(pga af type 2 sukkersyge). Hilsen Lissy

  • Catarina

   Lissy
   Den skal bages i en bradepande – så hvor mange stykker du får ud af sådan én er jeg ikke klar over.

   Ang. suller, så ved jeg ikke om du kan fjerne noget af det. :-)

 • Dennis

  hej

  syntes ik at kagen smage af ret meget, mest af luft og bagepulver. det er lige som om der mangler noget. jeg har gået efter opskriften, hvad kan jeg ha gjort forkert?

  Hilsen Dennis

 • Helena

  Jeg prøvede at lave kagen, og den blev ikke til andet end dej!!!! Da der gik over 2 timer i ovnen (ved de påkrævede 200 grader) var den stadig flydende!!!! så jeg blev nødt til at smide den ud… Er du sikker på at der skulle 1 L kærnemælk i?

  • Catarina

   Helena
   Den er blevet lave mange gange, af rigtig mange mennesker og altid med 1 l. kærnemælk, så ja jeg er sikker. Det er nok din oven det er galt med. :-)

 • Emma

  Er det nødvendigt at man bruge kærnemælk? :)
  Kan man godt bare bruge almindelig mælk?(:

 • Jensen

  Øv. Kagen blev helt stegt ovenpå og flydende indendi :( Den blev bagt ved 200 grader og javde fået 1 time… uspiseligt.. må prøve med en bradepande næste gang

 • Stine

  Hej
  det er bare en god chokoladekage.
  også kan den fryses, så har man den til mange dage, man kan også lige tag den op når der kommer gæster, og den er så god som om jeg lige havde bagte den.
  og den er hurtig og bage

  Tak for den gode ide

  mvh
  Stine

  • Catarina

   Hej Sine
   Ja det er ret let at lave og det er dejligt. Jeg har ikke selv prøvet at fryse den – der har ikke været noget tilbage at fryse af, men det er da klart noget jeg bliver nød til at prøve næste gang jeg laver den. :-)

 • lone fabrin

  har lige bagt chokoladekagen,og jeg må desværre sige at
  den var meget skuffende havde ikke rigtig smag af noget….

 • Gitte

  Hej

  Tusind tak for opskriften, min søn og jeg har lige bagt den her i eftermiddags. Den har hævet perfekt og smager rigtig godt.

  Nogle herinde skriver at det er som om der mangler noget i smagen… Kunne det være fordi de sammenligner denne kage med en rigtig chokoladekage? Denne er jo baseret på kakao, og ikke RIGTIG chokolade. Jeg er sikker på at hvis de følger denne opskrift og så tilsætter lidt hakket chokolade, så får de den smag de søger!!! nemlig chokoladesmagen.

  Men nok om det, vi kan godt lide denne “kakaokage” ;o)

  Gitte

  • Catarina

   Hej Gitte
   Glad for at I kunne lide den og du har ret, man kan sagtens smide et par håndfulde hakket chokolade i ligesom revet appelsinskal også gir’ et pift. :-)

 • Emma 12 år

  Hej, jeg ville til at bage kagen, men vi har ikke noget kærnemælk, er der nået andet man kan putte i, i stedet for det? :D

 • Julie Axdal

  Nå, jeg griber da lige chancen med en letmælk og en lille rest af youghurt naturel jeg har herude (:

  den ser lækker ud!!

  Knus Julie

 • maria

  Hejsa, jeg er en total chokoladegris og synes nok af den grund at den var liiiidt tam i smagen. Men dertil skal det så siges at jeg valgte at lave den i 3 springforme og brugte en til veninderne, en min mand fik med i klubben og en til arbejdet og de alle forsvandt rigtig hurtigt! alle elskede den og jeg skal faktisk lave en bradepande fuld til klubben igen lørdag!.

  Jeg selv elskede konsistensen og tror derfor bare jeg putter lidt hakket chokolade i næste gang så jeg får min chokoladetrang behaget :-)

  Super nem opskift forresten…

 • Kage i ovnen

  [...] den anden dag, kom jeg i tanke om at det efterhånden længe siden at jeg har bagt denchokoladekage som er så ualmindelig let at bage og som alle godt kan [...]

 • Camilla

  Uhmmm …. Rigtig god kage – det er absolut ikke sidste gang jeg bager den.
  Jeg bagte den med ymer i stedet for kærnemælk (hvilket sagtens kan lade sig gøre, natron kræver blot at blive blandet med et vilkårligt surmælksprodukt for at virke) Og så reducerede jeg sukkermængden fra 600 gram til 500 – kagen var stadig meget sød, så jeg tænker, at det kan reduceres endnu mere, hvis man ønsker det :-)

  • Catarina

   Hej Camilla
   Mange tak for input omkring kagen – dem tager jeg imod med kyshånd. Jeg skal da prøve med ymer næste gang jeg skal bage den. :)

 • Lone

  Hej

  Jeg tænkte på, om man evt. kan undlade olien? Kan ikke tåle fedtstoffer, hvorfor det ville være fantastisk, hvis det kan lade sig gøre – den lyder bare SÅ lækker.

  Har selv en kanelkage, som bages efter næsten samme opskrift, og den er et HIT :-)

  vh
  Lone

  • Catarina

   @Lone: Det ved jeg desværre ikke, men du må jo prøve og så kan du jo skrive en besked her om hvordan den blev, så andre også kan få glæde af det. :D

 • Chenette

  Jeg kom lidt reven appelsin + saften i kagen, og så med chokoladeglasur.
  Det var et hit i min søns børnehave, og må også indrømme selv at dem smagte rigtig godt.

 • line

  Jeg synes at denne kage er super god og smager bare helt PERFEKT=)

 • Rie

  Hmm…. hvad gør man ikke når kæresten er lækkersulten og slikkassen er gabende tom!

  Kagen er i ovnen- forøgte dog med en blanding af div. surmælksprodukter (A38 og kærnemælk) da jeg ikke havde en nok, af hverken det ene eller andet. Sidder og venter spændt på resultatet….. men det ser lovende ud! Her dufter ihvertfald skønt.

  kvalitetskontrollen må godkende om en 20 min. tid.

  Takker for en fantastisk nem og hurtig opskift, nå man lige skal bikse noget lækkert sammen til gemalen.

  Rie

 • Anne

  Så fandt jeg endelig tilbage til denne opskrift – havde ikke fået gemt siden i favorites:) – men med søgeordene “chokoladekage, nem og kærnemælk” så gik det…. Det er den bedste og nemmeste chokoladekage jeg nogensinde har lavet. Den mindste skal holde afslutning i vuggeren, og skal selvfølgelig have en dejlig kage med til kammeraterne:).
  mvh Anne

 • Tina

  Kan man evt. bruge flydende margarine i stedet for olie… Har lige lavet kagen, og den blev lidt mærkelig på toppen. Sådan nærmest sprød og sej. Synes ikke det er helt optimalt. Heller ikke smagen var den bedste jeg har prøvet…

 • Julie

  Hej Catarina.. Muuums hvor ser den lækker ud! jeg vil forsøge at lave den til min mor nu når det er mors dag :-) er dog nødt til lige at spørge dig, de ingredienser du har skrevet er til selve chokolade kagen ikke? og glasuren skal jeg lave ved siden af :-)? bager aldrig normalt, så du må lige give mig lidt hjælp her…. *GG*

  • Catarina

   @Julie: Ja, ingredienserne er til selve kagen og glasuren laver du af florsukker og vand og den skal påføres kagen når denne er afkølet. :)

   Held og lykke med bagningen. :)

 • Helene

  Helt fantastisk kage! Var løbet tør for æg men havde ubændig trang til chokoladekage. Den var så god, at familien har krævet, at jeg laver den igen (og det er kun en uge siden sidst). Fik endda bemærkningen – “det er noget nær den bedste kage du nogensinde har lavet” :-)
  Så tak for det – og man kan i øvrigt bruge en blanding af mælk og yoghurt i stedet for kærnemælk (det havde jeg nemlig heller ikke).

  • Catarina

   @Helene: Super, så ved jeg det. Det er nemlig heller ikke altid jeg har kærnemælk i huset. :)

 • Sarah

  Wow, en god kage, minimælk kan godt bruges istedet for kærnemælk, så bare lidt extra mel, og MUMS:D Tusind tak;)

  • Catarina

   @Sarah: Super at få indput om at minimælk kan bruges, for det er jo ikke altid at man ligger inde med kærnemælk. Glad for at du kunne lide den. :)

 • Sara

  Mums siger jeg bare – lavede dog lidt om da jeg ikk havde olie, natron og kærnemælk.. Brugte i stedet 1½ dl flydende fedtstof (ka osse bruge 150 g margaringe i stedet for), 6 tsk bagepulver og minimælk i stedet for den blev suveren :P Tak for opskriften :)

 • Anne KAtrine

  rigtig gd kage:)
  smager også godt hvis man putter hindbær i.
  og laver en hindbær glasur.

 • julie

  Kan man bruge noget andet en kærnemælk?

  • Catarina

   @julie: Prøv at kikke på nogle af de mange kommentarer før dig, så finder du svaret. :)

 • Sanne

  Hej.
  Har lavet den idag til feriekage til ungerne i børnehaven.
  Der var mere end de kunne spise (der var ikke så mange børn idag) så noget af kagen kom med hjem, så jeg også havde en chance for at smage på den :-)
  Jeg vil sige at den er meget meget nem at bage og den bliver bare lige så svampet som billedet viser.

  men jeg synes at den mangler smag. Jeg havde ovenikøbet tilsat 100gr. mørk chokolade.

  Jeg tror at kokos, kaffe glasur, appelsinskal, toblerone, eller andre smags givere kan gøre den endnu bedre, men grundformen er klart super lækker :-)

  ikke sidste gang jeg bager den :-)

  tak for opskriften.

  Hilsen Sanne

 • line

  kan denne kage fryses

 • Pia

  Hej Catarina

  Tusind tak for en utrolig god og nem opskrift på en chokoladekage. Den bliver lige nøjagtig så lækker svampet som vi godt kan lide her i huset. Min 15 årige søn har lige smagt den og jeg ved ikke hvor mange gange,, at han nåede at sige at det er den bedste chokoladekage jeg nogensinde har bagt. Han skulle være sammen med en masse kammerater, så jeg gav ham den halve kage med de kunne hygge sig med. Resten skal jeg bruge til en fødselsdag i morgen. Næste gang vil jeg prøve at tilsætte nogle nødder og chokolade for det er ihvertfald ikke sidste gang den bliver bagt. God sommer. Vh Pia fra fyn

  • Catarina

   @Pia: Velbekomme :) jeg er glad for at I kan lide den og ja, prøv endelig at putte både nødder og chokolade i, det er altså slet ikke så ringe.

   Du og familien ønskes også en god sommer. :D

 • Julie

  Denne chokoladekage bringer rigtig mange barndoms minder frem.. den ligner nøjagtig den min mor og jeg lavede så ufattelig mange gange da jeg var mindre… der kom der også et dejlig tykt lag hvid glasur på, men så som pynt kom vi en god chokolade som vi høvlede ud over.. Mmm… denne opskrift er rigtig lækker :)

  • Catarina

   @Julie: Det er nemlig chokoladekagen som vi lavede dem med vores mor. Jeg pyntede den også nogle gange med en anden farve glasur, som så havde fået frugtfarve i. :)

 • Hannan

  Kagen ser rigtig lækker ud, er allerede gået igang med den, kan ikke vente til at smage den, men tænkte på om du evt, har en opskrift på hvid glasur? (ligesom på billedet) jeg er ikke helt så god til det med kager og glasur :)

  • Catarina

   @Hannan: Glasur laver du bare ved at blande lunken vand med florsukker. Jo mindre vand jo tykkere. :)

 • Malene

  YESSS…… reddet min dag :D har ledt og ledt efter en god kage til min datters 1 års fødselsdag :) Hun kan ikke tåle æg :S er sikker på denne nok skal kunne gøre både dagplejen og familien glade når dagen kommer :D

  Tak tak tak :D

  Knus Malene

  • Catarina

   @Malene: Håber den smager jer. Du kan med fordel putte noget hakket mørk chokolade i, det gir’ lige det der ekstra. :)

 • Malene

  he he… ja må jeg prøve en dag :) men der kan nu også være spor af æg i :S har jeg lært på den hårde måde :)

 • Line

  Hej – nu bliver jeg nødt til at skrive… for jeg har lavet denne kage SÅ mange gange… den er bare SÅ god og lækker… børnehaven, familien – ja selv Svigermor er vild med den!! Skulle lige genopfriske opskriftet, og jeg har aldrig blogget før – men hvor er det dog træls med alle de negative kommentarer… TAK fordi du deler denne dejlige opskrift med os – og respekt for den tid du tager dig til alles kommentarer :-)) Kærligst Line

  • Catarina

   @Line: Velkommen til siden her. :)

   Jeg tager de negative med “et gram salt” for smag og behag er jo (heldigvis) forskellige. ;)

   Jeg er dog meget glad for din kommentar og for at I i jeres familie er vilde med kagen.

   At dele af erfaring er jo en af glæderne ved at blogge og ved at læse blogs.

   Ha’ en dejlig dag. :)

 • susan

  kan man godt bruge let mælk eller søde mælk

  • Catarina

   @susan: Som det står i andre kommentare, så skal der et surmælksprodukt til før at natron virker og letmælk er ikke et surmælksprodukt. :)

 • Lykke

  Er glad for at jeg fandt den her opskrift uden æg i, da det er typisk dansk efterårsvejr udenfor… Regn og grå skyer, som jeg ikke har lyst til at cykle i for at skulle til købmanden og købe de æg som manglede i køleskabet :)
  Min veninde og jeg glæder os til at prøve den – ledsaget af kaffe og en go’ film!
  TAK!

 • sara

  når man er færdig med kagen, skal man så bare lade den ligge sådan den bliver kold. jeg har lige lavet kagen den blev slattet. er det mening den skal være det.

 • Carina

  Hej.

  Denne chokoladekage er bare super! jeg har bagt den flere gange og hver gang er den blevet ligeså god! jeg bruger den også som dessert til is.. havde den engang med på arbejde og alle mine kollegaer skulle have opskriften..

  min datter og jeg har lige bagt den og vi har besluttet at gøre visit hos mormor og morfar med den..

 • Jannie

  Fantastisk kage. Rigtig god, selv dagen efter. Svampet – bare mums, og så er den så nem at lave. God kage på ingen tid.

 • Nadia

  Det her er VERDENS BEDSTE Chokoladekage!! Jeg bager den igen og igen, og alle jeg serverer den for bliver ellevilde. Tak for opskriften!

 • miig

  hejsa ;)

  har bagt kagen og den er lidt tør så helere giv den 27 min ind 35 min
  og prøv også med lidt hvid chokolade det giver kagen et Kæmpe Pift :D

  ps. til glasuren:

  50g flormalisog 2 skerer varmt vand

  hilsen miig :)

 • Mathias Kauczki

  Uhmmmm :-)… Den ser så dejlig og blød og lækker ud.. Jeg var nød til at prøve den til min 17 års fødselsdag og alle mine gæster blev så glade.

  Bagefter,så bagte en af mine gæster en omgang mere…og efter denne omgang , ja så bagt min kæreste også en omgang. Det var det eneste vi fik,men hold da op den var god… Jeg bager den nu hver dag…og jeg tror ALDRIG at mine venner i 10 klasse blir trætte af den…vi får den hver dag i frikvarteret… Den er simpelthen så dejlig at jeg kunne skrive en bog om den.
  Hver dag når jeg kommer hjem fra skole så er det det første jeg gør…tjekker at alt er i huset, bagerhatten på og så i gang…
  :-) velbekomme

 • Sofie

  Hvor mange personer er det til?.

  • Catarina

   @Sofie: Find ud af hvor stort et stykke af din bradepande en gæst skal have og tæl så hvor mange stykker der kan blive ud af din bradepande. :)

 • Anna

  Mums! Hvor er den altså god :D
  -Har lige sat en i ovnen for 2 gang i denne månede dx

 • mina

  Hej

  ville bare sprge om man godt kunne bruge sødmælk? indstedenfor kærnemælk?? da jeg ikke er helt viiil med kærnemælk!!

  • Catarina

   @mina: Nej det kan du ikke, da det er den “surhed” der er i kærnemælken der får natronen til at virke. Forøvrigt kan slet ikke smage det er kærnemælk der er bliver brugt. Ligesom du ikke kan smage kærnemælken i kærnemælkshorn. :P

   • Teresa

    @Catarina: Hvad med citronsaft som syre? Så er sødmælken en mulighed alligevel, dvs sødmælk tilsat citronsaft og evt fint reven skal af samme.

    Man skal bare ikke vente for længe for så samler proteinerne sig og man danner grundlaget for en ostelignende ting :)

    • Catarina

     @Teresa: Hvis du har lyst til at eksperimentere er det fint – jeg vil bare ikke lægge navn til – og hvis det virker er det da fint, men jeg synes det er lettere at købe 1 l. kærnemælk og arbejde i mit tempo. :D

 • mina

  OK! Tak skal du have

  jeg har sat den i ovnen og jeg har brugt kærne mælk håber det smager godt!
  kagen er færdig om 12 min og det med den hvide glasur kan man også bruge kakao glasur?? :D

  for jeg skal holde min datters 6 år fødselsdag idag og børnene kommer kl: 14:00 og vil pynte den med chokoladeglasur og vingumier?

  • Catarina

   @mina: Ja, du kan smide lige hvad for en glasur på det skal være, selv rød eller grøn. :D

   Tillykke til og med din datter. :)

 • mina

  Hej Catarina :)

  kagén var ik det største hit til fødselsdagen der blev kun spist 1 stykke ud af 23 stykker!

  MEN JEG er jo heler ikke den største bager!
  så jeg vil lave et forsøg til en ande gang! :D

  • Catarina

   @mina: Aii hvor ærgerligt, den plejer at være et stort hit. Sønnike har selv haft den med i skole mange gange og der er der intet der er kommet retur.

 • mina

  ja!

  Det er os nook miig der er en dorlig bager ;)

 • mina

  taak skal du have :D

 • Christian

  For pokker en lækker chokoladekage, konen har lavet den et par gange og den er absolut outstanding :)
  Glædelig jul.
  Vh Christian

  • Catarina

   @Hej Christian: Dejligt at I kan lide den. Her er det nemlig også favoritten. :)

   God jul og hils din kone. :)

 • kia

  Jeg har bagt kagen igennem flere år, altså rigtig mange gange – og altid med stor succes. Klassekammeraterne til mine 2 piger ønsker altid at vi laver den til skolearrangementer m.m.

  • Catarina

   @kia: Her har den også været på programmet til de forskellige klassearrangementer. Det er nu slut nu da yngste er nået til gymnasiet. Men så bager vi den bare til weekender. :)

 • Louise

  Hej….
  Vil lige høre om kagen er færdig når man har en ren ske, efter at have været i kagen?:D
  Var lidt i tvivl, når det er en kage som er lidt svampet..
  Glæder mig vildt til at lave den til klassen i morgen…
  -Louise

  • Catarina

   @Louise: Ja så er kagen færdig. :) I må hygge jeg med kagen i morgen, jeg er sikker på at du bliver populær. :)

 • sarah Pedersen

  Kan Man Lave udenkærnemælk?

 • Louise

  Nu har jeg efterhånden lavet denne kage mange gange (jeg har siden som bogmærke) og den er et hit hver gang! Hvor er det skønt med en kage som man kan røre sammen på 2 min og som smager pragtfuldt! At der tillige ikke skal særlig meget fedtstof i, er jo bare en bonus! :)
  Jeg serverede den til en fødselsdag i lørdags hvor jeg havde erstattet 200g sukker med 300g mørk chokolade og 200g valnødder! Det kan virkelig anbefales!
  -på den måde kan den bruges som dessertkage, og portionen rækker til min. 20 mennesker da den, pga. chokoladen og nødderne, bliver noget tungere!

  — det var en lang kommentar! :)
  Kort sagt, så ville jeg bare sige tak for en super opskrift!!

  Kh Louise.

  • Catarina

   @Louise: Mange tak for din kommentar. :) Jeg må da prøve din opskrift næste gang jeg skalbage kagen, for den lyder da godt nok rigtig rigtig god. Tak fordi du deler din erfaring med mig og alle læserne. :)

   Du ønskes en god aften. :)

 • Helen

  Ha ha ha – så sidder man og søger på en nem chokoladekage og ærligt så var det billedet af en kage der ligner den bedste man fik i folkeskolen som barn….. og SÅ finder man ud af at det ikke bare er en kage – men en KAGE der er skrevet om i 4 år…. det er da fuldstændig sindssygt…. men efter at have læst kommentarerne er jeg næsten nødt til at spørge…. kan den bages uden kærnemælk ha ha ;-)

  • Catarina

   @Helen: Ja, det er en kage som har floreret på nette ret længe. :lol: Her er det også vores ungers favorit, lige som det var for mig dengang for maaaange år siden. :)

 • jette

  Hej …..

  Sikke en dejlig nem kage ,klar til kampen iaften :O)

  Tak for en go og nem/hurtig opskrift ,har ledt længe efter sådan en ..

  Jette

  • Catarina

   @jette: Ja, den er nemlige nem og smager bare godt. God kamp – jeg er sikker på de vinder. :)

   God weekend.

 • Frk Luna

  Undskyld, men er sgu nødt til at sige at den smagte af h…… til… Tænker om der mangler noget i opskriften.

  Dybt skuffet, selv mine gæst kunne heller ikke lide den

  Spring denne kage over, den ser bedre end den smager… Øv øv!!!

  • Catarina

   @Frk Luna: Ja sådan er vi jo så forskellige, nogle (mange af de mange kommentar før din) kan lide den andre ikke. ;)

   Ha’ en god dag. :)

   • Teresa

    @Catarina: Jeg har fundet ud af at kagen smager ekstra dejlig når man lader den ‘modne’ eller lader den ‘sætte sig’ en dag eller to. Med glasuren bliver den bare endnu bedre.

    Til de der blev skuffede over kagen, kan der kun nævnes at kagen skal laves 1-2 dage før den skal bruges. For at undgå tørheden kan den eventuel bages 22-25 min. i ovnen. Det kan være det var det der lige manglede for at give kagen smag.

 • Hanan

  Skal man bruge sådan en hel bradepande som følger med ovenen? Virker bare som en meget stor “form” hehe!

  • Catarina

   @Hanan: Ja det skal man, det er derfor det også hedder en bradepandekage. :)

   • Teresa

    @Catarina: Jeg delte opskriften i 3 og kom den i en franskbrødsform. Så er det problem klaret.

    Fandt for øvrigt ud af at kagen kun skulle have 22-25 min. i ovnen for at blive gennembagt (kagen bliver da ikke tør som nogen klager over, eller det er måske bare min ovn der er anderledes?).

    M.h.t. at den ikke smager af noget, kan det måske afhjælpes med 1-3 tsk vaniljesukker og at kakao’en opvarmes med lidt appelsinsaft (et af Anne Larsen’s tricks til at få kakao til at smage ekstra chokolade-agtigt uden at man skal komme mere kakao i).

    Men vi er jo alle forskellige. Nogen kan lide hvad andre ikke kan lide og omvendt. Man kan bruge mine forslag som …. forslag. Det er frit og kvit som man selv synes :)

 • marie

  Der blir nød til at være en fejl i opskriften! -konsistensen blev fin (dog lidt “shake’n bake” agtig), men den smagte slet ikke af noget, og brugte endda den helt traditionelle, rene kakao.

  da jeg læste hvad de andre havde skrevet, tænkte jeg “det er fordi de ikke går efter opskriften” men, helt seriøst, det er spild af råvarer!
  -snup hellere en tør kiks!!!
  bag aldrig denne kage, du vil blive SÅ skuffet!!!

  • Catarina

   @marie: Smag og behag er heldigvis forskellige og det er da dejligt, at der er mange det godt kan lide kagen og laver forskellige varianter af den.

   Der er så også dem som ikke synes det er noget værd, og den gruppe tilhøre du, helt fint med mig. :)

   Du kan så godt lide tørkiks, det synes jeg så til gængæld er ret så kedeligt og sådan er vi så forskellige. :)

   Ha’ en god dag Marie. :)

 • Rosa

  Den ser bare rigtig god ud den her opskrift! Den vil jeg helt sikkert forsøge mig med en gang, men hvilken kakao har du brugt til kagen? For har hørt, at valget af kakao gør en stor forskel mht. kagens smag og farve. Mange tak for opskriften! Dejligt at du vil dele ud af egne bageerfaringer ;)

  • Catarina

   @Hej Rosa: Velbekomme og det er da kun dejligt hvis andre også kan få glæde af det jeg laver her hjemme i køkkenet. :)

   Jeg bruger den kakao som hedder Rexim (tror jeg den hedder, den er lige nu hældt op i et glas, den kan købes i Brugsen), og i de dersens små brune æsker. Men jeg når jeg har været i Tyskland, snupper jeg altid en stor pose af “Hollandsk Kakao” med hjem, den er vist også det man kalder rå eller sådan noget og så bruger jeg den. :)

 • Magnus

  Skal man gøre det i rækkefølge?
  Eller noget specialt?

  • Catarina

   @Magnus: Nej bare i en skål med det hele og så rører rundt. Men jeg kan se på dine øvrige kommentarer at du nok ikke kommer til at laver den igen, da den ikke smager dig.

 • Magnus

  Var jeres kage også gummi-agtig? Som et kondom

 • Magnus

  Undskyld, det var ikke mig. Men var jeres kage også gummi-agtig

 • Lone

  Hej :)

  Tusind tak for denne opskrift. Jeg har så længe ledt efter en opskrift på en fantastisk fugtig chokoladekage og den her er simpelthen så god! :) Det bliver min nye chokoladekage-opskrift :)

  • Catarina

   @Lone: Velbekomme :) Dejligt at den smager dig Lone. Her er den også “chokoladekagen” og da den jo er let at tilsætte forskellige ingredienser i den, her tænker jeg på chokoladestykker, revet appelsin eller nødder, så bliver vi aldrig træt af den. :)

   God weekend. :)

 • Tine :-)

  Hej :-)

  jeg gælder mig ekstremt til at lave dcen her chokolade kage den ser så god ud og den har fået mange gode tilbage meldinger.

  men jeg tænkte på. kan man lave den glugen fri mel ? da jeg har en svigerinde der har glugen allergi?

  hilsen den spændte Tine :-)

  • Catarina

   @Tine :-): Jeg her desværre ingen forstand på mel med og uden gluten, men jeg kan da ikke forestille mig at man ikke kan, selvom der vist er noget med at gluten får ting til at hæve tror jeg….

   Fandt lige en artkel her om det at bage med mel uden gluten.
   http://www.madogtrivsel.dk/sider/glutenfri.htm

   Så det kan godt være kagen bliver en smule tør. :)

   • maja

    hej undskyld jeg blander mig ja det er gluten der gør at det bliver mere luftigt og smidig. der findes rigtig mange gluten fri opskrifter på nettet også kager, hvis det er ok vil jeg gerne smide et par link ind?
    lever selv uden gluten og mælk.

    men skulle lige finde en kage til gutterne i firmaet.
    og faldt over denne, sad og læste en masse af kommentarene bagetid er jo forskelligt fra ovn til ovn. og fra mel til mel. tid er alt tid ca når man bager , jeg bruger altid de der griltræspyd til at stikke i kagen med
    undskyld hvis jeg blandende mig for meget.

 • Tine :-)

  Hej Catarina :-)

  Jeg bagte den med almindelig mel. den er næsten lige kommet ud af oven. og den ser så lækker ud ligesom på dine billeder kan slet ikke vente til at jeg skal smage den :-)

  hilsen Tine :-)

 • Naja

  Uha, kan næsten ikke vente, den er i ovnen nu , og dejen smagte skønt .. (Thi hi – man skal jo lige)

  • Catarina

   @Naja: Hi hi jeg plejer også altid at smage på dejen – det er sådan jeg ved om en kage smager godt inden kommer ud af ovnen. :D

   Håber du også synes de smage efter den er bagt. ;)

 • Cathrine

  Det her er den bedste chokoladekage jeg har smagt til dags dato!! :)
  Takker for en super god opskrift!!!

 • ida

  den er så god at jeg må have mender

 • allan

  God konsistens. Men smagte ikke af noget som helst på trods af at vi brugte mere kakao end de 6 spsk.
  Direkte i skraldespanden.

 • suffe

  kan man bruge andet end kærnemælk? altså skummetmælk?

 • Lisbeth

  Hej!

  SUPER KAGE! Har en dreng der ikke kan tåle mælkeprodukter. Bagte den derfor i dag med soyamælk istedet for kærnemælk og det ka`man sagtens

  Stor hilsen
  Lisbeth

  • Catarina

   @Lisbeth: Dejligt at høre at I kunne lide den og at den også kan bages med soyamælk. :)

   God søndag til jer alle. :)

 • beccamussen

  Jeg bager den gerne dagen i forvejen. Det bliver den bestemt ikke ringere af. En lækker kage :-)

  • Catarina

   @beccamussen: Nej den er god selv 3-4 dage efter. Jeg lader den bare stå i den kolde ovn de dage – det bliver den ikke tør af. :)

 • Diana

  Virkelig god kage! har nu bagt den to gange (og er ved at bage den igen)..

 • Line123

  Hej :) super lækker kage!(Y)
  Jeg har tænkt mig at lave den lidt som en lagkage, men ved ikke hvad jeg skal komme imellem? har du en ide? :)

  • Catarina

   @Line123: Da chokplade og hindbær altid er en god kombi, kunne jeg godt forestille mig en skum (flødeskum) ibalndet (frosne) hindbær som først er kogt op med noget flormelis og derefter kølnet af inden de blandes med flødeskummet og på toppen, kan du jo så passende pynte med nogle af de hele bær. :)

 • Julie

  Kan man ikke bare bruge almindelig mælk og bagepulver, i stedet for kærnemælk og natron?

 • Helle

  Hi-hi … forleden ville jeg bage den her kage. Og så ville jeg lige skrive den ud, for at tage opskrifte med ud i køkkenet. Først da printeren havde spyttet en halv pakke papir ud opdagede jeg, at Catarina havde ETHUNDREDEOGFIREHALVFEMS kommentarer på et blogindlæg om en kageopskrift!!!!!!!!!! :-D

  • Catarina

   @Helle: Jeps, den er et hi og er det indlæg som har flest besøgende om dagen – jeg tror det i snit er 180-200 der er inde og kikke så jeg er glad for at det ikke er aller der har kommenteret. ;)

   Håber du fik stoppet printeren i tide, så du ikke spildte mere papir end højst nødvendigt. :D

 • Helle

  Det gjorde jeg. Og kagen blev god – vi spiste den med vanilleis til. Mums.

 • Miguel Nissen

  Hey jeg har lige sat kagen i ovnene her til formiddag og må sige jeg syndes det er en usædvandelig nem dej at arbejde med jeg kan måske anbefale ar bruge halv potion hvis man ikke skal ha en kæmpe kage men

 • Catarina

  @Miguel Nissen: Ja, den er let a lave. :)

 • lars

  kan man godt bage uden æg?

 • isabella holm johansen

  hej hvor mange personer er den til ?:)

  • Catarina

   @isabella holm johansen: Det kommer an på hvor sulten og kage glad man er. Men mål din bradepande og se hvor mange stykker du kan få ud af den. :)

 • TM

  Hvor meget flormelis vil du anvende til glasur

  • Catarina

   @TM – jeg tager bare en slat og det kommer jo an på hvor tyk en glasur du vil have. :)

 • neek...

  Jeg vil prøve den i aften:)
  kan jeg bage det i en alm stor bradepande…eller skal det være i en kageform?

  :)

 • Jane

  Hej :)
  Hmm hvad har jeg lige gjort forkert, siden mit forsøg med kagen, er blevet så gummi agtig at man kunne forvæksle dem med en gummimåtte!?

  • Catarina

   @Jane: Jeg ved jo ikke hvad du har lavet. Men et eller andet må du have gjort forkert, for hvis man følger opskriften, så bliver kagen præcis som mange andre har skrevet her. Nemlig god. :)

 • Kresti

  Som flere har skrevet, ser kagen virkelig lækker ud! Så lækker, at den blir nødt til at prøves. Et lille spørgsmål: Hvilken slags olie anvender du? ;-)
  Rigtig god weekend! :-)

  • Catarina

   @Kresti: Jeg bruger altid en olie der ikke mager af ret meget, nemlig raps- eller solsikkeolie. :) Den er lækker og det bliver den ved med weekenden over, hvis den da holder så længe. Du skal bare stille den ind i den kolde ovn indtil den er spist – der holder den sig fint. :)

   God weekend og kagedag.

 • Kresti

  mener afprøves ;-)

 • Birgitte Bang

  Hej hej… super lækker kage…
  Hvordan undgår man at kagen vokser alt for meget på midten og ikke så meget ude i kanten?
  Det ser ikke så pænt ud når det skal skæres ud og glasuren fordeler sig heller ikke så pænt?
  Hvad gør jeg mon galt?
  Hilsen Birgitte

  • Catarina

   @Birgitte Bang: Som med alle andre bradepande kager banker jeg bradepanden lidt ned i bordet og skubber derefter lidt af dejen væk fra midten. :)

   Dejligt at du kan lide den. :)
   Mange hilsner Catarina

 • Camilla

  heiii… jeg vil bare sige jeg har prævet for 4 gang at finde den bedste chokoladekage opskrift og ikke lykkes.. men da jeg fandt din så den jo bare mega lækker ud åhhh den er lige sat i oven såå nu ber jeg til den er super.. jeg skal nok skrive resultatet smiler… <3

 • janani

  hej jeg har lige et spørgsmål :-) hvor meget svare 600 g mel og 600 g sukker i dl ?

 • Helenekr

  Hej hej.
  Ville lige bage en hurtig kage til resten af familien, og fandt denne opskrift via google. Da min bror er lactose-intolerent, har jeg i stedet for at bruge kærnemælk, brugt rismælk. Kan se, at der længere oppe står, at man sagtens kan slå den sammen med soya – og da vi ikke bruger soya, tænkte jeg, at rismælk måtte være lige så fint.
  Lige nu står kagen i ovnen, og vi glæder os til at smage.
  Jeg vender da lige tilbage med svar på, hvordan kagen bliver med rismælk :-)

 • Mette

  Skal prøves! Ser super god ud :)

  Kan man halvere opskriften?

 • Rikke

  Hejsa,

  Jeg vil bare sige, at jeg har bagt denne kage én gang, til mine og min kærestes kollegaers store glæde, og de har givet den “genvalg” ;-)

  Den er SUPER lækker – jeg elsker i det hele taget kager med kærnemælk i, da de bliver så meget bedre og ikke så tørre som sådan nogle kager ellers godt kan blive – TAK for en god opskrift! :-D

  • Catarina

   @Rikke – velbekomme og jeg er glad for at alle kan lide kangen. Her hjemme er den også et hit. :)

 • Emma

  Hejsa:) kan man bage kagen uden kærnemælk???? eller bliver den dårlig???

  kh emma <3

 • henriette

  Lige et tip ;)
  Kagen kan også bages med appelsin juice f.eks. i stedet for kærnemælk..

 • Kirsten

  Lyder lækkert. Den vil jeg bage imorgen;-) Hvor stor form?

 • Kirsten

  Læste opskriften igen… Bradepande… Det er øjnene man først bli´r blind på:-)

 • Kamilla

  Nu forsøgte jeg mig med kagen her – det var bestemt ikke et hit! Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men den smager af mel, egentlig af ikke færdigbagt brød. Jeg undrede mig over den store mængde mel der skal i kagen!?

  - Kamilla

 • Kirsten

  Den smager ikke dårligt, men den smager meget sund…

 • Sheila Nielsen

  Hip hurra for Google+chokoladekage+billeder. Så fandt jeg lige denne skønne sag hos dig – selvom det er et ældre indlæg. Mange tak; jeg har netop fået ekstra plus og stjerne i husmorbogen, af kæreste og børn. Den smager fantastisk!
  Go’ søndag :-)

  • Catarina

   @Sheila – Hi hi – her ryger der også ekstra plusser på når jeg bager den. Dejligt du kunne lide den. :)

 • Trine

  Det eneste der mangler, er bare antal. Der står ikke ca. hvor mange stykker der kommer ud af det :(
  Jeg prøver mig frem og håber på det bedste :D

  • Catarina

   @Trine – det er fordi vi alle skære stykkerne i forskellig størrelse og en bradepande er en bradepande. :)

 • kevin

  super god kage vil gerne lave den igen ville bare lige se omman kan pynte den evt med nødder

 • Rikke Ø

  Det er en vidundelig kage. Vi bruger den altid til børnenes fødselsdage..Min mand er super til at dekorere. Vi har lavet alt fra spidermann, Yoda, fodboldkage og nu Bamse og kylling…Bare på med glasur´, chokolade og fantasi. Dette er kagen alle ka li.

  • Catarina

   @Rikke – ja det er en dejlig lange som han dekoreres på mange måder. Jeg er glad for at I også kan lide den. :)

 • Inas

  kagen ser fantastisk ud..skal helt sikkert bages..men men men jeg mangler kun en opskrift på hvidglasur..er du sød at hjælpe??

  • Catarina

   @Inas – en egentlig opskrift har jeg ikke, for det afhænger af hvor til du ønsker glasuren. Men prøv at tage et par deciliter flormelis og bland så 1-2 spsk. Lunken vand i og se om konsistensen passer dig, hvis den bliver for tynd så skal der mere florsukker i og for tyk, et par dråber mere vand. :)

 • zb

  skal der ikke være æg i.

 • Sarah

  Heej :)

  Lækker opskrift – også meget ønsket herhjemme. Ville dog lige høre dig om du har erfaringer med at bruge dejen i muffins?

  Mvh. Sarah

  • Catarina

   @Sarah – Jeg har faktisk prøvet at bruge dejen til muffens men jeg kom til at gi’ dem en smule for meget, så de blev lidt tørre. Så hvis du vil prøve, så hold øje med dem. :)

 • rikke

  hej jeg ville bare spørge hvordan man laver glasuren?

 • rikke

  jeg har lavet den og den er blvet mega dårlig jeg ved ikke hvorfor den er helt flad og er ikke bagt færdig.

  • Catarina

   @Rikke – måske der er noget med din ovn, for jeg har aldrig fået sådan en ud.

  • Tine

   Du skriver selv den er flad… du har nok sat den på varmluft istedet for alm ovn for så sker det at den ikke er færdigbagt indvendigt og den når ikke at hæve..det er generelt med kager og varmluft synes jeg..
   Prøv igen på alm ovn, 200 grader, 35 min og så lad den stå og køle ned i bradepanden på en rist…
   Har du husket at komme natron i??

 • Tine

  Hejsa Catarina
  Denne opskrift fejler absolut ingen ting, den smager rigtig godt og dejlig svampet og dejlig usund.. ;)
  Dem der siger at den ikke smager godt, de har nok sat den på forkert indstilling i ovnen eller puttet for meget eller for lidt i af noget… altså en fejl 40… ;)
  Nums nums!
  :)

  • Catarina

   @Hej Tine
   jeg har heller ikke selv nogle problemer med at gå klagen til at smage dejligt. Tak for din søde kommentar. :)

 • anna

  hi catarina,

  just baked your chocolate cake,, its very delicous, the texture is very soft..my family love it.

  thanks for sharing your recipe..

  anna

 • Tine

  Hej igen…måtte lige kommentere at selv idag på 4. dagen efter jeg bagte kagen smager den stadig fortryllende godt og stadig ligså saftig og blød i smagen og konsistens..:)

 • Rebekka Iversen

  Hej ! Jeg synes kagen er RET lækker ! Jeg er virkelig bare dømt til at være dårlig til at bage . HJÆLP ..
  - Hvordan sørger får man den mindre ‘gummi’ agtig ? – måske skal jeg røre mere ? :) Tak for et svar . Ellers kun positive ting om den fiine opskrift – tak for den ! :)

  • Catarina

   @Rebekka – jeg ved ikke hvad du gør galt. Jeg kender ingen den ikke er lykkedes for, ikke engang mine børn. :)