Havregrynsboller

30. november 2007

Nu har jeg nogle gange her på det seneste bagt havregrynsboller og ikke givet en opskrift. Det er nu ikke pga. uvilje, men mere, at det bare en sådan lidt “hylden hen”.

hylden.jpg

Jeg har prøvet at rekonstruere opskriften på de lækre 27 boller.

Du skal bruge:

Ca. 1 l. lunken vand
2 tsk. rørsukker
50 g. gær
1-2 tsk. salt
2 dl. solsikkeolie
3-4 håndfulde havregryn
Ca. 1 kg. speltmel

Når dejen er færdig æltet (skal klistre en smule) formes den til boller og stilles til hævning på bagepladerne, de skal kun hæve den ene gang. De skal hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 5 kvarter, derefter sættes bollerne i en 200 grader varm ovn, jeg bruger varmluft. De skal bage i 15-20 min.

boller2.jpg

Velbekommer 😉

     

- Tak fordi du læste med -


Du er megegt velkommen til at dele dette indlæg og kig endelig forbi Instagram, og følg med i alt det der ikke kommer ind på her på siden. Du kan også holde øje med nye indlæg via Facebook eller tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", herude i sidebaren ——–>
Videoer bliver lagt op ind på min YouTube kanal og der vil jeg blive glad for dit abonnement og et lille like.

I samme genre

13 kommentarer

  • Reply Helle K. 30. november 2007 at 18:36

    Nu spørger jeg, sådan rigtig flabet, skal der ikke havregryn i? De ser rigtig lækre ud på billeder. 🙂

  • Reply Catarina 30. november 2007 at 18:42

    Helle K., hold da helt kæft, du har da fulstændig ret 😳 Nu er det tilføjet.

    Da kan du bare se, jeg prøvede at genskabe hylden hen, kom åbenbart ikke så langt 😆

  • Reply Helle K. 30. november 2007 at 20:06

    Det var sådan noget JEG kunne ha’ gjort, så det var rart, at det var dig. 😀

  • Reply Carina 1. december 2007 at 10:54

    hylden hen med te og kaffe og bønner? 😉

    Tak for opskriften den må afprøves.

  • Reply Catarina » Blog Archive » Lækre og sunde havregrynsboller 22. februar 2009 at 09:12

    […] har en opskrift på havregrynsboller og den er jeg faktisk ret glad for, men den anden dag, faldt jeg over en som var ret let og den […]

  • Reply Rose Marie 26. marts 2009 at 19:17

    hej, super tak for opskriften de er rigtig gode ( skulle lave dem til en børnefødselsdag ) de elle vilde med dem haha

  • Reply Catarina 26. marts 2009 at 19:26

    Rose Maria
    Velbekomme – jeg er glad for at der er andre der er glade for dem. 🙂

  • Reply joan 9. november 2009 at 10:24

    Hejsa.
    Jeg er vil dmed dine billeder ,,,,,,,,hold op – hvor gode. jeg har også altid mit kamerea med og får de vildeste flotte billeder…….det giver også mig så meget. og løb ja – jeg har det på samme måde hej fra mig .
    og god dag…..og nu fandt jeg havregrynsboller ne hi hi..det var dem jeg søgte på og kom ind på alt det andet. hej hej. ao

  • Reply Mia 16. januar 2011 at 11:49

    Kan man bruge andet end speltmel? eksemplevis en blanding af grahamsmel og hvedemel? Er ikke så stærk i bagning – men de ser så lækre ud og har ikke speltmel i huset =D

    • Reply Catarina 16. januar 2011 at 11:56

      @Mia: So jeg skriver i indlæggert, så snuppede jeg bare hvad der var på hylden og dvs. at det kan du jo også bare gøre. o grovere en mel du bruger, jo grovere bliver bollen. 🙂

      Du kan også bare bruge ren hvedemel. 🙂

      God søndag. 🙂

  • Reply Mia 16. januar 2011 at 12:01

    Super! Det prøver jeg =D

    • Reply Catarina 16. januar 2011 at 12:02

      @Mia: 😀

    Skriv gerne en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.