Dejlige brød

21. marts 2008

I aftes efter aftensmaden, biksede jeg lige en dej sammen, så vi her til morgen kan få friskbagt brød. Det gør jeg som oftest til weekenden, men jeg kunne snildt gøre det til hverdag, da de er så simple at lave.

Opskriften er ganske simpel.
¼ pakke gær
¼ l vand
1 dl rapsolie
salt
3 dl. durummel
Speltmel eller alm. hvedemel så det passer, dejen på godt klister lidt.

Når dejen er æltet sammen, fordeles den i to små bageforme. De stilles i køleskabet med et fugtigt klæde over sig, til næste dag.

broed.jpg
~Brødne er nu penslet med olie og klar til at komme i ovnen

Bagning.
Tag brødene ud af køleskabet og pensle dem med rapsolie. Tænd ovnen på 230° og stil brødene ind i den kolde ovn sammen med en skål med vand. (min ovn er 230° varm på 10 min.) Bages i ca. 25-30 minutter i min ovn.

broed1.jpg
~De færdige brød. Velbekomme.

Nu vil jeg smøre mig en skive, med et tykt lag smør, som så smelter ned i brødet umm det er guf. 😉

Godmorgen derude.

I samme genre

4 kommentarer

  • Svar Kari 21. marts 2008 at 08:11

    Jeg kan næsten dufte det, så langt væk 🙂
    Lyder dejligt og det er bare den perfekte måde at starte dagen på.

    Nu vil jeg spise daggamle hjemmebagte boller og så er det ved at være kirketid for sønnike og mor.

    Må langfredag og vejret være med dig 😉

  • Svar Catarina 21. marts 2008 at 08:22

    Kari
    Hele huset dufter også af det nu. 😉

    Daggamle hjemmelavede boller er nu heller ikke så ringe endda.

    Kan I have en god tur i kirke, og god langfredag 🙂

  • Svar Perle 21. marts 2008 at 10:01

    Hos os er det gemalen der bager i weekenderne/helligdagene. Han står op et par timer før os andre og så kan han jo lige så godt bage til os piger, siger han. Så vi får friskbagte boller, mums.

    Men jeg vil prøve opskriften af, det er jo brød man nemt kan snuppe med på arbejde en dag.

    Ha’ en dejlig dag 🙂

  • Svar Catarina 21. marts 2008 at 10:38

    Perle
    Umm det er ikke så tosset med en gemal som kan bage. 😀

    Jeg tror dine kollegaer bliver glade.

  • Skriv gerne en kommentar