Lynboller

27. april 2008

Da jeg ikke fik nået at flække sammen til et brød i aftes har jeg i stedet lavet dej til lynboller. De heder lynboller fordi de kun skal hæve én gang.

Indgridenser:
75 g smør eller magarine
2 dl. mælk
35 g gær
1 spsk. sukker
½ stsk. Salt
1 æg
300 – 350 g mel

Fremgangsmåden foregår på den gode gammeldags facon, med at lune mælken
og komme sukker og salt i, og udrøre gæren deri. Dernæst ægget og smøret/margarinen og som rosinen i pølseenden, melet. Ælt til dejen er blød og ikke for tør, kom evt. ekstra mel i. Formes som boller og hæve i 20 min.

Bages ved 200° i ca. 10 min.

lynboller

I samme genre

13 kommentarer

  • Svar anne-lise kristensen 3. januar 2010 at 11:51

    Skønne sne billeder, der er nu også smukt på Fyn
    er selv født i Gislev. Synes dit motto er rigtigt fint.
    Glædeligt 2010 med mange posotive oplevelser,
    fra sydsjælland.

  • Svar Catarina 4. januar 2010 at 10:29

    anne-lise
    Velkomme til siden her. 🙂

    Et godt nytår til dig på Sydsjælland. 🙂

  • Svar Det’ søndag 22. august 2010 at 09:29

    […] lige nu står søndagsbollerne og hæver inden de skal ind i den varme ovn. Uhm, det’ søndag og det’ […]

  • Svar Stine 25. september 2010 at 14:34

    Jeg fik lige en pludselig indskydelse at bage boller til min søn og kammerater, der løber og spiller fodbold nede på legepladsen. Så din opskrift var sendt fra himlen – eller var det Google:-). 1000 tak for lån. Jeg er sikker på, at de nok skal bringe lykke sammen med et par flasker saft og en tår kaffe til de voksne.

    Venlig hilsen
    Stine fra Kalundborg

    • Svar Catarina 26. september 2010 at 10:57

      @Stine: Velbekomme – jeg håber de smagte de aktive drenge. 🙂

  • Svar Camilla 4. marts 2011 at 07:42

    Hejsa
    Det er bare nogle super Boller!!!
    Vi putter lige 100 gr rugmel i og de er stadig super ,-)
    Tak for en dejlig opskrift.
    Camilla

    • Svar Catarina 4. marts 2011 at 07:51

      @Camilla: Tak for tippet Camila, det vel jeg prøve næste gang jeg skal bage dem. 🙂

  • Svar grete 18. oktober 2011 at 14:01

    Uhm… de er gode. Vi har lige bagt dem som pizzaboller – trykker en bolle flad, smører tomatkoncentrat på og lægger peperoni og diverse ovenpå. Resten blev til boller. Den opskrift bliver brugt igen 🙂
    Hilsen
    Grete

    • Svar Catarina 18. oktober 2011 at 16:03

      @Grete – godt i kunne lide dem og ja, de er nemlig anvendeligt til mange formål. 🙂

  • Svar Anne Louise Kallehauge 22. september 2012 at 08:39

    Hej Catarina
    Vil bare lige fortælle dig, at vores familie elsker dine boller, som vi efterhånden bager ganske ofte :o)
    De smager også fantastisk med stødt kardemomme.
    Mvh Anne Louise

    • Svar Catarina 22. september 2012 at 09:39

      @Anne Louise – Aii, hvor dejligt at I også er vilde med bollerne, som jo er dejlig nemme at lave. Jeg tror også jeg må prøve at smide lidt kardemomme i, det lyder lækkert.

      Du og familien må have en dejlig weekend og mange tak for din kommentar. 🙂

  • Svar Mette Christensen 18. januar 2014 at 11:56

    Hvor mange boller er der til i sådan en portion? 🙂

    • Svar Catarina 18. januar 2014 at 17:53

      Det kommer helt an på hvor store di laver dem Mette. 🙂

    Skriv gerne en kommentar