Lækre og sunde havregrynsboller

22. februar 2009

havregrynsboller1

Jeg har en opskrift på havregrynsboller og den er jeg faktisk ret glad for, men den anden dag, faldt jeg over en som var ret let og den måtte prøves. I går blev de bagt for første gang og de smagte forrygende. I dag er jeg i gang med endnu en portion og jeg er sikker på at de alle nok skal blive spist.

Nu er bollerne kommet ud af ovnen og jeg tror ikke det vare længe inden jeg kalder tropperne sammen til morgenmad.

1 liter vand
25 g gær
2 spsk. salt
2 spsk. honning eller 1 spsk. rørsukker
500 – 550 g hvedemel
550 g havregryn

Sådan gør du:

Vand, gær, salt og honning/sukker røres sammen.
Havregryn røres i og melet æltes i.

Dejen stilles i køleskab og hæver minimum 8 timer. Kan holde sig i 4 dage på køl så du kan bage et par stykker ad gangen eller alle på én gang.

havregrynsboller

Dejen er ret klistret og du former dem så godt du kan til boller.
Lad dem hæve i ca. ½ time, stil dem i en kold ovn og tænd på 200 grader.

Bages ca. 30 minutter.

I samme genre

31 kommentarer

  • Svar Anita 22. februar 2009 at 10:24

    Det lyder som opskriften fra Rabatten og den var helt sikkert supernem 🙂

  • Svar Belle Blues 22. februar 2009 at 10:56

    Det lyder – og ser- lækkert ud! Jeg kan i sær godt lide, at der ikke skal æltes en hel masse.. 😉

  • Svar Cirkusprinsesse 22. februar 2009 at 12:25

    Den er straks hapset – tak 😀

  • Svar Catarina 22. februar 2009 at 13:36

    Anita
    Det er den, jeg har bare rette lidt så den passer til min ovn.


    Belle Blues
    Det tog mig kun 5 min. at bande dejen sammen med den ene hånd. Det er helle ikke den store kunst at smide dem på pladen, da deikke behøver at ligne en million. 😎


    Cirkusprinsesse
    Du hapser lige så tosset du vil og velbekomme. 😀

  • Svar Karolina 22. februar 2009 at 17:10

    Det er nok nemt at huska din opskrift! He he 🙂

  • Svar Catarina 22. februar 2009 at 18:19

    Karolina
    Hi hi ja da. 😀

  • Svar Catarina » Blog Archive » Godbid 28. februar 2009 at 09:05

    […] havregrynsbolle med cheddar […]

  • Svar Catarina » Blog Archive » Susende søndag 22. marts 2009 at 08:32

    […] aftes lavede jeg dej til en omgang morgenboller som har fået lov til at stå natten over i køleskabet. Nu er de sat i ovnen, og om en lille halv […]

  • Svar Catarina » Blog Archive » Så dejligt nemt 23. august 2009 at 11:09

    […] nye kartofler og gulerødder fra mor og fars have, flækkede jeg lige sammen til en gang morgenboller, som kunne stå og koldhæve i køleskabet natten […]

  • Svar Kristine 26. oktober 2009 at 14:26

    Fantastisk nemme boller… De smager fantastisk!! Klart en ny favorit

    • Svar Catarina 26. oktober 2009 at 14:50

      Kristine
      Dejligt at høre – her er de også på favoritlisten. 🙂

  • Svar Mandagssne 15. februar 2010 at 08:24

    […] par småting han mangler. Jeg tror dog at det bliver en hjemmehyggedag og måske der ryger et par havregrynsboller i ovnen, nu får vi at se, hvad vi finder på. Indtil nu er der stadig ikke den mindste smule liv i […]

  • Svar Boller 1. marts 2010 at 14:57

    […] lige vi trængte til engang hjem­me­bag af den ikke så sunde slags. Jeg bager jo for det meste mine for­trin­lige og meget sunde havre­gryns­boller, men trængte til en hvid bolle i dag. Tror også Søren synes det er ved at være tid til sådan […]

  • Svar Planer med forhindringer. 3. marts 2010 at 16:49

    […] men Catarinas sunde havregrynsboller fik jeg bagt uden […]

  • Svar Tidligt på færde 6. marts 2010 at 06:21

    […] kaffen og teen blev sat over, vaskemaskinen sat til at gøre det den er bedst til og smed et par boller fra køleskabet på en […]

  • Svar Mads 13. marts 2010 at 12:58

    Tak for opskriften 🙂

    • Svar Catarina 14. marts 2010 at 07:11

      @Mads: Velbekomme. 🙂

  • Svar Stille stille stille 9. maj 2010 at 07:41

    […] aftes lavede jeg en variant at mine super gode havregrynsboller nemlig kun med hvidt mel, mest til ære for Søren, som synes sådan en hvid bolle en søndag […]

  • Svar Godmorgen mandag 26. juli 2010 at 08:12

    […] han er også først lige hoppet ud af fjerene og inden han gik i bad, satte han lige en plade af de gode boller i ovnen. Han ville gerne lære at lave dem inden han her inden så længe flytter hjemmefra. Og […]

  • Svar Aktiv fredag 7. august 2010 at 09:02

    […] på hyggeligt besøg. L ankom lidt over i allerede iført løbetøj så jeg skyndte mig at få de gode boller ud af ovnen og komme i løbetøjet. L havde fået et nye løbeur og det skulle afprøves og holdt […]

  • Svar Smuk morgen 26. august 2010 at 06:41

    […] er for længst skudt i gang og morgenbollerne skal snart ud af ovnen. Jeg har lige været ude i haven og ved I hvad? – det blæser slet […]

  • Svar Mads L 8. november 2010 at 19:26

    Super lækre boller.

    Har lavet dem én gang før og kom nu i tanke om at de bør laves igen!

    • Svar Catarina 8. november 2010 at 20:10

      @Mads L: Her bliver de lavet rigtig ofte. 🙂

  • Svar Mads L 8. november 2010 at 20:22

    Det forstår jeg skam godt 🙂

    Hvis man ligesom mig er fattig studerende og mangler lidt “redskaber” i køkkenet – f.eks. en vægt, så er her lidt bonusinfo:

    500/550 G. hvedemel ~ 9 eller 10 DL hvedemel

    550 G havregryn ~ 15 – 16 G. havregryn.

  • Svar Mads L 8. november 2010 at 20:26

    Det forstår jeg skam godt 🙂

    Hvis man ligesom mig er fattig studerende og mangler lidt “redskaber” i køkkenet – f.eks. en vægt, så er her lidt bonusinfo:

    500 – 550 G. hvedemel svarer til 9 eller 10 dl hvedemel

    550 G havregryn svarer til 15 – 16 dl. havregryn.

    • Svar Catarina 8. november 2010 at 20:30

      @Mads L: Mange tak for bonusinfoen. Det er altid dejlig når læsere kommer med godt input, til glæde for andre. 😀

  • Svar Dej dejligt 16. februar 2011 at 13:55

    […] står der atter en portion dej til de gode og sunde havregrynsboller i køleskabet. I morgen tidelig skal der bages sådan at sønnike kan få med i skole og jeg kan […]

  • Svar Ejegod 17. maj 2012 at 10:41

    Hvor mange boller rækker det ca til?

    • Svar Catarina 17. maj 2012 at 10:59

      @ Ejegod – Det kommer an på hvor store du laver dem. Men jeg får ca. 12-14 stk.

  • Svar Heidi christensen 28. december 2012 at 12:34

    Elsker denne opskrift. Den er blevet ny yndlings

    • Svar Catarina 29. december 2012 at 01:57

      @Heidi – Dejligt du kan lide den 🙂 Her er det også en yndlings opskrifterne 🙂

    Skriv gerne en kommentar