Bangkok Curry

19. marts 2010

Fadagens menu stod på en god og meget stærk omgang curry. Den er så stærk, at det ikke er alle og enhver jeg vil servere den for. 🙂

Hvis du også kan lide dejlig stærk mad, så får du opskriften lige her.

Ingredienser:
• 2 mellemstore løg
• 2 store fed hvidløg
• 3 tsk. gurkemeje
• 1 spsk eller ca. 60g green curry paste (grøn karry pasta)
• 1 kg. okseinderlår skåret i store tern, der kan også bruges lam eller svin
• 400 g. flåede tomater
• ca. 2,5 dl. kokusmælk
• 2 spsk olie

Fremgangsmåde:
Hak løg og svits det i gryde ved jævn varme til det er gyldne, tilsæt nu de hakkede hvidløg, gurkemejen og lad svitse et par minutter. Brun nu køddet lidt ad gangen, det må ikke koge. Når alt kødet er brunet tilsættes den grønne karry pasta. Når den er blandet godt i grydem, kommes de flåede tomater i og der røres godt rundt. Nu skal retten stå og simre i 1½ time under låg den sidste ½ dog uden låg, husk at røre med jævne mellemrum.

Når retten kar simret i 1½ time, kommes kokusmælken i og retten små-koger i yderligere 15-20 minutter. Serveres med ris eller et godt fladbrød.

Velbekomme. 🙂

I samme genre

14 kommentarer

  • Svar Per 19. marts 2010 at 19:22

    Mums … lige noget for mig – jo stærkere jo bedre 😀

    • Svar Catarina 19. marts 2010 at 19:31

      @Per: Det er nemlig rigtigt godt. Noglegange smider jeg en friskhakket chili i, for at gøre den HOT HOT. 😀

  • Svar Bente 19. marts 2010 at 20:48

    Nam nam … det lyder som noget, der lige passer til mine smagsløg :-).
    Jeg har lavet wokmad med masser af ingefær, hvidløg og chiliolie i dag – det er altså heller ikke helt skidt ;-).

    • Svar Catarina 20. marts 2010 at 06:29

      @Bente: Jeg må da sige at din mad da heller ikke lyder tosset. 🙂 Jeg elsker ingefær. 🙂

  • Svar Helle K. 20. marts 2010 at 07:47

    Jeg elsker også stærk mad, men håndværkeren er lidt pivet 😉
    Hvor køber du curry paste’en?

    • Svar Catarina 21. marts 2010 at 20:47

      @Helle K.: Det køber jeg i nogle af speciel butikkerne også kaldet indvandrebutikker. 🙂 Du skal bare lave retterne en smule stærkere sådan lidt ad gangen

  • Svar Deborah 22. marts 2010 at 07:14

    Det er den samme currypaste, jeg bruger i mine Thai-curry, men jeg bruger den røde. Jeg har ikke lavet med oksekød endnu, men har lavet med kylling, rejer og grønt.

    • Svar Catarina 22. marts 2010 at 07:39

      @Deborah: det kan være vi skal prøve de røde en dag. Jeg har også prøvet en anden grøn som også var super god og dejlig stærk. 🙂

  • Svar En rigtig dovenlars 11. april 2010 at 12:17

    […] par maskiner igennem og jeg har sat over til en solid omgang Chicken Curry, med udgangspunkt i min Bangkok Curry over. Den står nu og sprutter lystigt på komfuret og skal blive vores tidlige aftensmad. Tidlig […]

  • Svar Lørdag på farten 31. juli 2010 at 17:34

    […] jobbet, som jo også var min sidste arbejdsdag i denne omgang, kastede jeg mig over kødgryderne. bankok curry skulle aftensmaden være, en ret jeg vidste alle kunne lige og da det ydermere var trist regnvejr, […]

  • Svar Så står den og simre 30. december 2010 at 15:15

    […] ..aftensmaden, det skal gøre godt med en portion når jeg kommer fra spinning. […]

  • Svar Klar med pindene | 20. september 2011 at 16:21

    […] snurre og et stativ med tøj er lagt sammen, Chicken Curry a la Bangkok Curry er sat over og mens den står på komfuret og prutter, er det tid til at fatte pindene […]

  • Svar Søndagsmiddagen | 16. oktober 2011 at 18:44

    […] grøntsagscurry med lidt kyllingebryst i. Opskriften er ret simpel og har taget udgangspunkt i min Bangkok Curry, bare x 2,5 der ud over smed jeg 2 squash, 4 bagekartofler, et helt blomkålshovede, 2 røde og 2 […]

  • Svar Mad til en hel halv hær eller noget 20. januar 2013 at 17:36

    […] ordentlig grydefuld curry, ja faktisk næsten to gang så meget, står lige nu og prutter på komfuret. I sted for oksekød, […]

  • Skriv gerne en kommentar