En skøn forårslun dag

13. april 2010

Det har været det skønneste vejr i dag og jeg har fået lave en del ude i haven, så meget at jeg nu er træt i kroppen, ja, altså på den gode måde. Jeg har fået tjekket alle mine krukker efter i sømmene og de krukker som har overvintrende gevækster, er også blevet tjekket.

Jeg er en smule betænkelig ved min klematis, den ser ikke ud af meget, men et par så blade er der dog på vej. Jeg er god lidt spændt på om den overhovedet bliver til noget – måske jeg skal købe en ekstra i morgen, bare sådan i tilfælde af, at denne ikke kommer rigtigt i gang. For man kan vel godt plante en mere i samme potte, eller hvad?

Noget andet er min purløg som jeg satte sidste år, den er der fuld knald på og den skal nok blive en dejlig spise til en omgang æggekage eller i en god hjemmelavet kartoffelsalat. Uhm jeg bliver skisme helt lækkersulten – hvad siger du f.eks. til nye kartofler med frisk purløg – må heller stoppe nu. 😀

Rundt omkring i haven, har de små og yndige violer også fundet vej op til sollyset, mest synlige er de dog i græs/mosplænen, hvor de står der med deres små blå hoveder. Jeg forsøger at gå uden om dem, når jeg krydser græsset, men det er ikke alle jeg når og ser, når jeg har favnen fuld af haveaffald som skal ned på kompostbunken. De holder dog kun til jeg skal en tur rundt med græsslåmaskine og der er ikke så længe til.

Mine rabarber, som jeg først fik sidste år er endelig ved at komme op ad jorden. Jeg tror at omplantningen for 14 dage siden har hjulpet. Nu krydser jeg så fingre for at vi i år kommer til at kunne høste af dem. Sidste år blev det kun til 3 små blade og det rækker jo ligesom ikke til en omgang rabarberkompot eller til en rabarbertærte. 🙂

Nu vil jeg nyde de sidste rester af dagen skønne og forårslune dag, med et stor glas frisklavet te inden vasketøjet skal tages ind. Jeg elsker, at solen har fået magten.

     

- Tak fordi du læste med -


Du er megegt velkommen til at dele dette indlæg og kig endelig forbi Instagram, og følg med i alt det der ikke kommer ind på her på siden. Du kan også holde øje med nye indlæg via Facebook eller tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", herude i sidebaren ——–>
Videoer bliver lagt op ind på min YouTube kanal og der vil jeg blive glad for dit abonnement og et lille like.

I samme genre

4 kommentarer

 • Reply Fru E 13. april 2010 at 21:46

  Du er godt nok effektiv i den have 🙂 Jeg har lige 2 krukker der skal ordnes inden næste weekend.

  Ps. vender tilbage til dig senest fredag. Har ikke fået talt med yngstepigen om hvad hun vil.

  • Reply Catarina 13. april 2010 at 22:12

   @Fru E: To – det når du nok, ellers er der jo Fakta, de har vist også lidt grønt der kan “smides” i et par krukker. 🙂

   Helt ok. 🙂

 • Reply Bente 13. april 2010 at 23:07

  Sikken en misundelsesværdig dag! Den var forhåbentlig superskøn ;-).

  Min purløg vokser også, som om den blev betalt for det. Og rabarberne titter også fint frem. Apropos rabarber så pas på med at høste for meget af dem fra sankthans og frem. Hvis du gi’r dem lidt fred, så giver de godt året efter.

  • Reply Catarina 14. april 2010 at 06:59

   @Bente: Den var virkelig skøn. 😀

   Tusinde tak for tippet til høstning af rabarber, det vil jeg da huske. Håber så bare at jeg kan høste en smule inden. 😉

  Skriv gerne en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.