Farsbrød med hvidkålssalat og halve bagte kartofler

13. januar 2011

..lavet af halv flæsk og halv okse, med masser af soltørrede tomater, løg, hvidløg og ikke mindst feta i.

Farsbrød til 6 pers.

Ingredienser:
500 g oksefars
500 g svinefars
1 stort løg
1 hvidløg (4 fede)
6 soltørrede tomater i olie
1 æg
ca. 150 g feta
Salt
Peber

Fremgangsmåde:
• Hak løget, hvidløget og de solmodnetomater fint.
• Rør farsen med salt.
• Tilsæt løg, gvidløg, og de soltørrede tomater og rør farsen godt igennem.
• Smag på farsen for at se om der skal mere salt i.
• Slå ægget ud i farsen og rør godt igennem.
• Tilsæt nu fetaen.
• Form farsen i et ovnfastfad så det er ca. 5-7 cm højt.

Steges i ovnen ved 200° varmluft i ca. 1¼ time.

Hvidkålssalat med vindruer og valnødder

Ingredienser:
½ Hvidkål
½ Agurk
20 Stenfri grønne druer
1½ håndfuld valnødder

Fremgangsmåde:
• Riv eller snit hvidkålen fint.*
• Riv agurken.*
• Skær de grønne druer halvt igennem.
• Hak valnødderne groft med en kniv.
• Bland alle ingredienserne.
*Jeg brugt Gertrud Sands julegave.

Halve bagte kartofler

Ingredienser:
Kartofler
Vindruekærne olie
Salt

Fremgangsmåde:
• Vask kartoflerne grundigt og skær dm over i halve.
• Læg dem i et ovnfast eller en bradepande.
• Pænsle dem med vindruekærneolie
• Krydder med salt

Bages i varmluft ovn til de er møre. Du kan med fordel stille dem ind i ovnen til farsbrødet, når der mangler en ½ time at stegetiden.

I samme genre

8 kommentarer

  • Svar Therese 13. januar 2011 at 18:28

    Mums! Hvornår må jeg komme?

    • Svar Catarina 13. januar 2011 at 18:43

      @Therese: Du kommer bare med det samme – så kan du vist lige nå en portion inden det hele er væk. 😆

  • Svar Malene 13. januar 2011 at 20:32

    Uuuhm, det lyder rigtig lækkert. Jeg bruger stort set samme opskrift på farsbrødet og det er SÅ lækkert. Tror jeg vil snuppe din opkrift på salat -den lyder rigtig god 🙂

    • Svar Catarina 13. januar 2011 at 21:03

      @Malene: Velkommen til siden her. 🙂

      Det er lækkert og jeg variere min opskrift på farsbrød alt efter humør. 🙂

      Du snupper bare opskriften som også er lækker og meget sund.

  • Svar Bente 13. januar 2011 at 20:42

    Uhm, det lyder som en lækker menu! Og minder mig om, hvor længe det er siden, jeg har bagt farsbrød – det er vist en idé, næste gang manden er af huse 🙂

    • Svar Catarina 13. januar 2011 at 21:05

      @Bente: Ja, det var da en idé, når han nu ikke spiser kød. 🙂

      Ha’ en dejlig aften Bente.

  • Svar Annette's space 13. januar 2011 at 23:44

    Meget meget lækkert, læses det som. Eneste anke; INGEN får mig til at smage på rå fars 😉

    • Svar Catarina 14. januar 2011 at 07:28

      @Annette’s space: 😆 jeg smager heller ikke altid, da jeg har det i “håndledet” hvor meget salt der skal i – men ellers så må du stege en lille delle og smage på den. 😀

    Skriv gerne en kommentar