Hjemmelavet müsli med chokolade

10. marts 2011

Herhjemme kan vi godt lide et drys müsli oven på vores yoghurt naturel (som ofte spises som dessert) og det må godt være sådan lidt til den søde side. Sønnike kan også godt lide lige indimellem at få en spiseskefuld på sine havregryn om morgen. Tidligere havde de en pose i Fakta som egentlig var ok, men den har de ikke mere. Men i den senere tid er jeg begyndt at lave vores egen müsli, og den er vi alle bare vilde med.

Ingredienser:
• 2 dl 5-kornsgryn
• 3 dl speltflager
• ½ dl hørfrø
• ½ dl solsikkekerner
• 1 dl mandler, grofthakkede
• 1 dl hasselnødder, grofthakkede
• 75 g mørk (70%) chokolade, grofthakket
• 1 ½ dl kogende vand
• 2 store spsk. honning

Fremgangsmåde:
• Tænd ovnen på 180°
• Kom gryn, speltflager, hørfrø, solsikkekerner og nødder i et ovnfast fad.
• Opløs honningen i det kogende vand og hæld det over blandingen.
• Bland det hele godt, så alle ingredienserne i fadet er lidt fugtige.
• Rist blandingen ved i ovnen i 25-30 min. til den er gylden – husk røre rundt i blandingen et par gange undervejs.
• Når blandingen er kølet helt af, tilsættes den grofthakkede chokolade og müslien kommes i et glas med låg.

Husk du kan klikke på billederne for at se dem i stor størrelse.

I samme genre

19 kommentarer

  • Svar Helle K. 10. marts 2011 at 16:21

    Det må jeg vist prøve – jeg har lige ledt efter “den sædvanlige” i Fakta 🙂

    • Svar Catarina 10. marts 2011 at 17:14

      @Helle K.: De får ikke “den sædvanlige” mere i Fakta – har spurgt. Men denne er også god, lidt mere “kornet” i det. 🙂

  • Svar Helle K. 10. marts 2011 at 17:18

    Cat.: Tak – jeg fik ikke spurgt, men din lyder god, så den vil jeg prøve 🙂

    • Svar Catarina 10. marts 2011 at 18:45

      @Helle K.: Du kan jo bare justere efter hvad I bedst kan lide og ikke lide. 😀

  • Svar Rejen 10. marts 2011 at 18:33

    Uhmmm den lyder lækker…;-D

    • Svar Catarina 10. marts 2011 at 18:45

      @Rejen: Det er det bestemt også og så er den super sund. 😀

  • Svar MarianneL 10. marts 2011 at 19:51

    Uhmm, det lyder rigtig lækkert. Det må prøves, har lige købt 5korns-blanding.
    Tak.

    • Svar Catarina 11. marts 2011 at 06:43

      @MarianneL: Velbekomme, håber du synes om den. 😀

  • Svar Therese 10. marts 2011 at 23:36

    Nøj, det skal prøves. Tak for opskriften 🙂

    • Svar Catarina 11. marts 2011 at 06:44

      @Therese: Jammen velbekomme da, håber du kan lide den. 🙂

  • Svar Madame 11. marts 2011 at 07:54

    Det lyder superlækkert! Ja, som du skrev hos mig, ser jeg at Ilhja har klokket lidt i det og blander to blogposter sammen, og der er allerede flere, der har skrevet sig på med S.
    Ha’ en dejlig dag :-))

    • Svar Catarina 11. marts 2011 at 08:02

      @Madame: Den er rigtig lækker.
      Ja, og nu har jeg også fået mit S indlæg færdigt – så det kan du jo taget et kik på hvis du har lyst. 🙂

  • Svar FruE 11. marts 2011 at 11:55

    Ser rigtig lækkert ud. Opskrift er gemt 🙂

    God weekend.

    • Svar Catarina 11. marts 2011 at 13:54

      @FruE: Tak og rigtig meget i lige måde. 🙂

  • Svar Pia 1. april 2011 at 19:13

    laver lige en portion til min natural, synes slet ik der er nogle rigtig gode uden kokosflager, så nu prøver jeg selv at lave- efter din opskrift:o)

    • Svar Catarina 1. april 2011 at 19:31

      @Pia: Nope, og jeg er ikke vild med kokos på den måde. Denne her er god – synes både sønnike og jeg. 😀

  • Svar Line 7. maj 2012 at 21:49

    Ej det ser lækkert ud – og skøn blog 🙂
    Hvor har du købt 5-kornsgryn henne? jeg var i føtex i dag og der havde de kun 5-kornsblanding..

    • Svar Catarina 8. maj 2012 at 06:39

      @Line – Jeg købte den i Kvikly, men du kan sagtens bruge 5-kornablandingen fra Føtex, den har jeg også brugt efterfølgende. 🙂

      • Svar Line 12. maj 2012 at 12:03

        Okay 🙂
        Så fortsætter jeg med at bruge den, indtil jeg kommer i nærheden af en Kvikly 🙂
        1 times kørsel er lige meget nok bare for at komme i en kvikly 😉

    Skriv gerne en kommentar