ABC scandinavia #Y

23. april 2011

Y står for Ymer som jeg elsker at spise bare med ymerdrys eller ristede rugbrødstern. Men her om sommeren bruger jeg det oftest til at lave ymerkoldskål af. 🙂

Se flere ABC scandinavia her.

I samme genre

17 kommentarer

  • Svar Rejen 23. april 2011 at 12:58

    Godt valg for Y, har vist aldrig smagt ymerkoldskål…;-D

    • Svar Catarina 23. april 2011 at 13:25

      @Rejen: Den er meget mere mættende end aml. koldskål. 🙂

  • Svar Donald 23. april 2011 at 13:22

    Ja det er lækkert med koldskål om sommeren – og morsomt at butikkerne næsten ikke kan vente med at få det på hylderne her om foråret, og så om efteråret står de og bliver gamle. Men man kan jo faktisk også spise koldskål om efteråret 🙂

    • Svar Catarina 23. april 2011 at 13:26

      @Donald: Jeg kan altid få koldskål og spiser det lige så gerne sommer som vinter, for jeg laver den altid selv. Bryder mig ikke om dem man kan købe, de er noget tyndt pjask. 😀

  • Svar Helle K. 23. april 2011 at 22:30

    Jeg æææælsker ymer og ymerkoldskål. Desværre kan jeg ikke tåle mælkeprodukter, så det er et valg, jeg tager og overvejer, når jeg spiser det 🙂

    • Svar Catarina 24. april 2011 at 08:28

      @Helle K.: Aiii hvor træls at du ikke tåler det når du nu er vild med det. 🙁 Men når du så gør, nyder du garanteret osse 100 mere en jeg gør. 🙂

  • Svar Ymerkoldskål | Catarina.dk 24. april 2011 at 14:02

    […] den anden dage, nævnte jeg ymerkoldskål i et indlæg og kom så ved samme lejlighed til at tænke på, at min opskrift på nettop ymerkoldskål slet […]

  • Svar Jørgen 24. april 2011 at 14:47

    Ha, ha, lækkert med ymer, underligt nok kom jeg ikke til at tænke på ymer da jeg skrev om yoghurt..

    • Svar Catarina 24. april 2011 at 17:03

      @Jørgen: Ymer er meget lækkert og om sommeren som koldskål, en dejlig spise. 🙂

  • Svar Melusine 24. april 2011 at 18:46

    Jeg har ingen aning om hva Ymer eller koldskål er for noe,
    men at det har med melk å gjøre forstår jeg ut fra kommentarene 🙂

    • Svar Catarina 25. april 2011 at 08:50

      @Melusine: Ymer er som en meget meget tyk youghurt naturel og koldskål er en lags sommersuppe lavet ymer og en “sur mælk” kærnemælk tilsat vanille og sukker. 🙂

  • Svar Donald 26. april 2011 at 14:45

    Det er bedre at lave det selv, piske æg (med sukker, så de stivner og bliver til æggesnaps) revet citron og whatnot, og så vende ymeren i – den er ret tyk, normalt mere tyk end yoghurt. Vi bruger også kærnemælk (som ikke er kærnemælk) hvis den ikke skal være alt for tyk 🙂

    Det er klart nok bedre at lave den selv – mere skummende, cremet og lækker.

    • Svar Catarina 26. april 2011 at 18:39

      @Donald: Hvorfor tror du jeg køber den – det kunne jeg nettop aldrig finde på – har selv min egen opskrift som ikke indeholder æg men nettop ymer for at gi’ fylde for vi kan ikke lide det tynde pjask. 🙂

      • Svar Donald 26. april 2011 at 19:09

        @Catarina: Sorry – det troede jeg skam heller ikke, men jeg udtrykte mig ikke så godt (jeg havde skam set dit kommentarsvar ovenfor!) Jeg havde også set din opskrift og ville bare tilføje muligheden for æggesnaps-agtig koldskål 🙂

        Men solen skinner og jeg skal på indkøb, hvad tror du jeg køber? Ymer 😀

        • Svar Catarina 26. april 2011 at 19:13

          @Donald: Nååå sådan. 😀 Jeg lavede den selv sådan for flere år siden, men synes den til tider blev for vammel med æggesnapsen og så mættede den ikke nok – derfor gik jeg over til den anden måde. 🙂

          Jeg var ude efter ymer og kærnemælk i dag, men alt udsolgt, så jeg prøver igen i morgen. Good hunting. 🙂

  • Svar Donald 5. maj 2011 at 16:13

    Har lige indtaget en portion – tænk næsten 14 dage efter, og vejret er stadig sommer-agtigt når man ser det indefra 🙂 og der blæser lunere vinde udenfor.

    • Svar Catarina 5. maj 2011 at 19:03

      @Donald: Her er der lavet ny, et par gange om ugen, dejligt som mellemmåltid. .)

    Skriv gerne en kommentar