Julemiddagen i hus

22. november 2011

….eller ikke helt, men næsten. I dag kørte jeg, på vej hjem fra ind til gården her et par kilometer herfra og bestilt årets julegås. Gæsene har hele året gået rundt på den store grønne mark og har haft et godt liv og frit liv. Men i morgen er det liv slut, for der kommer slagteren og slagter dem. Så på søndag kan jeg hente julegåsen og ligge den ned i fryseren.

Bare det, at jeg hele sommeren har kunne følge dem i deres opvækst og set at de har har et godt liv, gør at den smager skønt. I morgen er livet for de her gæs slut men til foråret begynder et nyt liv for nogle nye gæs. Og julegåsen 2012, bliver også nede fra gården af. Det er sikkert.

Jeg glæder mig til at sætte tænderne i julegåsen og julestemningen er også ved at krybe ind på mig. 🙂

I samme genre

6 kommentarer

 • Svar Marianne 22. november 2011 at 19:18

  Lækkert, jeg hørte lige i dag at vores juleand bliver slagtet på lørdag. De smager ligsom af mere de hjemmeopfedede 😉

  • Svar Catarina 22. november 2011 at 19:45

   @Marianne – ja, det er nemlig rigtigt. Det er ikke sikker de gør, sådan i det virkelige liv, når der kommer alt tilbehøret til, men jeg tror på det og det gør du osse. 🙂

   En go’ mavefornemmelse. :d

 • Svar Therese 22. november 2011 at 22:41

  Mums 🙂
  Det minder mig om at jeg hellere må bestille vores juleand 🙂

  • Svar Catarina 23. november 2011 at 06:22

   @Therese – tiden løber og pludselig er det atter tid til den slags. Julen er nær og det er faktisk helt ok med mig. 🙂

 • Svar Pernille 23. november 2011 at 00:45

  Jeg er ret sikker på vores julemiddag bliver trukket op af en frysedisk, men bare tanken om sådan en krabat, der har haft et dejligt liv, kan godt gøre mig en smule misundelig 🙂

  • Svar Catarina 23. november 2011 at 06:24

   @Pernille – vores julemad er tidligere også kommet fra de store frysebokse og ved du hvad, de middage har også været fantastiske. 🙂

  Skriv gerne en kommentar