Knoldsellerisalat

19. marts 2012

I weekenden havde jeg nogle en rest grove grøntsager som skulle bruges og da vi i lørdags fin bagte rodfrugter, ville jeg i stedet lave et par salater. Den ene blev til en rødbedesalat og den anden en knoldsellerisalat, kraftigt inspireret af Jamie Oliver.

20120319-174718.jpg

For pokker hvor smagte den godt, og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den salat. Og det samme mente resten af familien.

Ingredienser:
• 1 knoldselleri eller 1/2 hvis det er rigtigt stort
• 1/2 rød chili
• 2 grønne halvmodne pære
• En stor håndfuld persille
• 1 1/2 tsk. fransk sennep
• 1 1/2 tsk. grovkornet sennep
• 5 spsk. olivenolie
• salt
• pepper
• Saften af en 1/2 – 1/1 citron, an på størrelse og saftmængde

Fremgangsmåde:
• Find din foodprocesser frem (eller et groft rivehjern), og sæt den grove rivedel på
• Skræl selleriet og skær det i mindre stykker, så det kan gå igennem “trakten” på processeren
• Smid selleriet i gemmen processeren sammen med den 1/2 chili, persillen og de to pære, som du kun behøver at slære top og ende af
• Tøm nu alt indholdet over i en skål der er stor nok til, at du kan blande alle de snittede grøntsager godt
• Smid begge slags sennep i, samt olie, salt, peber og saften af 1/2 citron og bland det hele godt med klør fem
• Smag på salaten om den evt. Skal have mere salt eller citron
• når duner tilfreds, er den klar til at blive spist

Velbekomme. 🙂

I samme genre

5 kommentarer

  • Svar Deborah 20. marts 2012 at 11:56

    Uhm det lyder godt og sundt. Det skal helt sikkert prøves. Omend det med selleri jo ikke bliver ved så meget længere, så kan jeg da prøve at købe et, nu mens de stadig er her.

    • Svar Catarina 20. marts 2012 at 15:53

      @Deborah – Den er nemlig super sund, meget mettende og meget smagsfuld. Vi skal have en omgang mere i dag.

      Selleri, kan heldigvis fås i ca. 9 ud af 12 måneder. 🙂

      • Svar Deborah 21. marts 2012 at 09:22

        Man er nok bare mest vant til at kigge efter dem vinter, men nu hvor vi bruger dem helt anderledes, er det jo noget andet. Og min lokale gode grøntmand har garanteret, finder jeg ikke andre steder.

        • Svar Catarina 22. marts 2012 at 06:29

          @Deborah – God fornøjelse med det og hpber det smager. 🙂

  • Svar Fiskekørsel | 28. april 2012 at 19:31

    […] helt af, selvom min lille dren kører bilen.En hurtig gang stegt fisk med spinat, kartofler og knoldsellerisalat til var havd det kunne blive til. Men det smagte og vi blev begge mætte og der er endag mad til os […]

  • Skriv gerne en kommentar