Pomelosalat

25. januar 2016

Som de fleste læser her ved, så er vi jo ret så glade for thai-mad og i det heletaget spisy mad, som bare har en rigtig god smagssammensætning. Jeg viste jo hvad aftensmaden stod på i går og tænkte at I sikker godt ville have opskriften på den ene af salaterne. Pomelosalat er simpelthen så utrolig let at lave og meget frisk og spisy i smagen, og de fleste af ingredienserne er nogle man kan få i alle supermarkeder.

Pomelosalat

Ingredienser til salaten:
1 Hel pomelo
2 Gulerødder
2 Chalotteløg
2 Rød chili
5 Fed friteret hvidløg

Dressing:
25 g limesaft
50 g appelcinsaft elelr appelsinjuice
50 g fiskesauce
20 g rørsukker

Fremgangsmåde:
Skræl, pil,skær pomeloen uden lameller i mindre stykker. Husk at være omhyggelig og fjerne alle de hvide hinder, så frugtkødet ikke bliver bittert.
Skræl gulerødder, og pil løget.
Hak løget og “skral” gulerødderne i fine lange strimler. Skær chilierne, med kærner, i fine skiver.
Bland pomelo, gulerod, løg, og chili i en stor skål.
Hak hvidløgnen med en kniv og fritere dem i varm olie. Tag den op når det er sprøde og gyldne. Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrul.
Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
Vend dressingen i salaten, drys friteret hvidløg over.

Velbekomme.

I samme genre

6 kommentarer

  • Svar Celena 27. januar 2016 at 12:18

    I have to try this one! Tak! 🙂

    • Svar Catarina 27. januar 2016 at 18:54

      I’m sure that you are going to love it Celena, but I’m not sure that your boys dos, its at bit hot. 😀

  • Svar Pernille 28. januar 2016 at 15:14

    Det lyder godt. Og pomelo er trods de store anstrengelser for at komme ind til kødet altid godt 🙂

    • Svar Catarina 29. januar 2016 at 12:36

      Det er virkelig en lækker let ret 😀

  • Svar Karin 1. februar 2016 at 08:29

    Tusind tak – hvor lækkert.
    Og hvis nu den ikke lige skal være lige så spicy som du/I foretrækker kan jeg jo bare reducere mht. chilli 🙂 – Jeg er til mild mad siger mine omgivelser, jalapenos skal være meget begrænset, det samme med chilli, dog er en rød medium i små mængder fin for mig 🙂
    Dejlig måde at benytte en pomelo på, den holder jeg meget af bare alene også 😉

    • Svar Catarina 1. februar 2016 at 18:38

      Velbekomme Karin og ja, du kan sagtens tage chilien væk eller blot komme en smule i 🙂 Ja, det er en anden måde at spise pomelo på og vi får det faktisk ofte når vi er i Thailand og derfra blev vi også inspireret. 🙂

    Skriv gerne en kommentar