Fish Cakes – Thai Style

25. februar 2016

Fish_Cakes_Thai_Style_20160225_034

I dag stod den på disse vidunderlige »Fish Cakes«, som er helt utolige nemme at lave. Opskriften får I lindt længere nede, for selvom vi begge er på 5:2 kuren, så laver og spiser vi altså også dejlig mad og det selvom vi har faste dag, hvilket betyder at vi maksimalt må spise 500 kcal. Det bare med at regne ud hvor meget man kan spise, og i dag blev kunne vi spise til to af disse, sammen med en masse grønt. I hver af dem er ca. 120 kcal efter stegning i solsikkeolie. og da vi også spiste en smule skyr til morgenmad, er der ikke mere tilbage på »kontoen«, men så er der lidt til os hver til frokost i morgen.

Denne portion vil passe som en lille forret til 4 personer.

Ingredienser:
400 gram sejfiletter
1/2 rød chili
1/2 grøn chili
1 æg
2 forårsløg
2 store tsk. rød karry pasta
2 spsk. limesaft
100 g. mel

Fremgangsmåde:
Tjek sejfileterne for ben og smid dem op i en foodprocesser med foodprocessorens kniven sat på, så fileterne kan blive hakket. Når de er hakket lidt groft (eller som du vil have det), fjernes kniven fra skålen (de kan også hakkes med med en køkkenkniv, det tager så bare lidt længere).
Skær nu forårsløg, chili i meget fine stykker og bland dem og alle andre ingredienser ned i fiskefaren.
Nå det hele er blandet godt sammen, stilles skålen, tildækket, i køleskabet i mindst 1/2 time.

Når du er klar til at stege dem, tager du en høj pande og hælder 1/2 l solsikkeolie på og varmer godt op. For at tjekke om olien er var nok, kan du tage bagenden af en tændstil og holde ned i olien, hvis det syde rom tændstikken, så er olien klar.

Med en ske og din hånd, laver du nogle små flade fiskekager af ca. 4-5 cm i diameter og steger dem i olien. Når de er gyldne på den ene side, vender du dem om og venter på de får samme farve på den anden. Når de er færdige, lægges de til afdrypning på et stykke køkkenrulle, inden de lægges på en lille fad.

Serveres med lidt chilisauce,men kan undlades.

Velbekomme

I samme genre

7 kommentarer

  • Svar Celena 26. februar 2016 at 01:01

    Yum! I am on my way over for dinner… or maybe breakfast by the time I see this 😉

    • Svar Catarina 26. februar 2016 at 09:33

      Hi hi, you know that your are always welcome 😀

  • Svar Pernille 26. februar 2016 at 19:52

    Det skal vi prøve en dag 🙂

    • Svar Catarina 26. februar 2016 at 21:06

      Det skulle I gøre Pernille – de smager fantastisk og er så lette at lave 😀

  • Svar Karin 27. februar 2016 at 08:45

    Lækker lækker, det må prøves.
    Tror jeg tager lidt mindre chili bare så jeg kan nyde dem, ellers vil jeg følge din opskrift.
    Mange tak for tippet.

    • Svar Catarina 27. februar 2016 at 17:59

      Det skulle du gøre Karin, for de er virkelig lækre og luftige og ja, du kan sagtens undlade lidt af chilien 😉

  • Svar 50 år – Catarina 5. september 2016 at 10:49

    […] Fish Cakes […]

  • Skriv gerne en kommentar