Gyldensteen Strand – En anderledes firmaudflugt

10. september 2016

scandisupply_firmatur_20160907_025-copy

I går lukkede vi firmaet tidligere end normalt, da personaleforeningen havde arrangeret en udflugt for os. Vi skulle op og se Gyldensteen Strand som er Fyns største naturgenopretning, med efterfølgende middag hos vores ene kollega, som bord i en præstegård.

Lidt over kl 13, kørte vi afsted med kur mod nordfyn, hvor naturvejleder Ole Runge ventede på at for tælle en masse om området, der i 2014, blev forvandlet fra landbrigsjord til det det er i dag, nemlig Nordfyns vadehav.

Aage V. Jensen Naturfond erhvervede i februar 2011 616 ha øst for Bogense, af Gyldensteen Gods med henblik på at genoprette naturen. Det 616 ha store område var tidligere dæmmet ind. I det inddæmmede område var der marker og almindelig landbrugsjord, men nu er digerne væk fra kysten, og vandet er kommet tilbage.

Det er den store danske fond Aage V. Jensen Naturfond, der har købt området og har genskabt en lavvandet kystlagune, ferskvandssø og en rørskov.

Her er rigtig gode vandrestier, og ikke mindst fantastisk udsigt. Man kan se endnu mere fra de to fugletårne, og der stod vi og nød udsigten til både Æbelø og Langø. Det er oplagt at tage madkurv med og nyd maden i deroppe og det er da helt sikkert noget vi engang skal prøve, da der er masser af borde og bænke i området.

Efter at have gået rundt og fået masser af naturviden, satte vi os på nogle af de mange bænke og fik kaffe og kage inden vi kørte mod præstegården, hvor vi nød den meget stor have på 1 1/2 ha.

Maden fik vi fra Havnens Gourmet og menuen var:
FORRET
Tre små italienske oplevelser:
• Røget sværfisk med hummercreme
• Fesa marinata med marineret håndlavet pasta vendt i julienne af urter
• Svampeomelet med svinefilet , grillet løg og løgpure
• Hjemmelavet brød m. oliven
HOVEDRET
Rosastegt kalveculotte serveret m. flødesauce tilsmagt m. gorgonzola og cognac.
Pommes Rösti med rodfrugter og krydderurter.
Tomatsalat af cherrytomater tricolere med mozzarella, italienske oliven, rødløg og frisk basilikum.
1 tilbehør efter sæson eller ønske.
OST
Italiensk tallegio, serveret med sukkersyltede nødder.

En super lækker menu og jeg kunne nærmest trille hjem.

I samme genre

4 kommentarer

  • Svar Karin 11. september 2016 at 08:30

    Alletiders firmaudflugt, lige noget der vil passe til mig. Vi har så mange dejlige smukke steder rundt i DK, jeg ved alt for lidt og set for få steder desværre.
    Selv her fra morgenstunden kan mine smagsløg pirres, og det har denne menu gjort.
    Skøn måde at møde weekenden på.

    • Svar Catarina 17. september 2016 at 20:16

      Den var lige præcis som sådan en dejlig afslappende udflugt skal være og ikke for meget “balfallera” 😀

  • Svar Celena 12. september 2016 at 01:16

    Thank you for taking us along on another one of your trips 😉 Looks great xox

    • Svar Catarina 17. september 2016 at 20:16

      Your welcome Celena 😀

    Skriv gerne en kommentar