Hæklede bomuldsrondeller (vatrondeller)

3. juni 2017

Som faste læser af bloggen her ved, så er jeg blevet meget glad for at hækle. Jeg har hæklet masser af klude, køkkenhåndklæder og babytæpper. Nu har jeg, med de mange dejlige bomuldsrester jeg har fået til overs fra kludene, kastet mig ud i, at lave vatrondeller, eller bomuldsrondeller, som det rent faktisk er.

Jeg pløjede nettet igennem, for at finde en god opskrift og jeg prøvede fler af dem, men ingen af bomuldsrondellerne var helt præcis som jeg ville have dem. Til sidst kombinere jeg min egen vertion, ud fra 3-4 opskrifter.

Omg. 1: Lav en magisk løkke.
Omg. 2: Hækl nu 8 ‘puff stitches’ ned i den magiske ring, (når du laver ‘puff stitches’ slår du om, henter garnet, slår om, henter garnet osv. indtil du har 9 løkker på nålen, så trækker du garnet igennem alle 9 løkker og laver en luftmaske. Det er ‘puff stitches’ som får vatrondellen til at være dejlig tyk), slut af med en kædemaske.
Omg. 3: Nu hækler du 2 ‘puff stitches’ i hvert hul mellem de andre ‘puff stitches’ på omg. 2.
Omg. 4: *Hækl 1 ‘puff stitch’ i første hul mellem de andre ‘puff stitches’ på omg.3, hækl derefter 2 ‘puff stitches’ i næste hul mellem de andre’ puff stitches’ på omgang 3 *, (gentag * til *) afslut med en kædemaske.
Omg. 5: Hækl en omgang fastmasker rundt om hele rondellen, som en fin afslutning og slutteligt, hæft de to ender og vask bomuldsrondel ved 60°C inden den tages i brug.

Garnforbrug pr. bomuldsrondel er ca. 4 gram – så hvis du ikke vil bruge rester, men have en stak i samme farve, kan man faktisk få ca. 12 bomuldsrondeller ud af Olines Cotton 8/4 øko bomuldsgarn, som er det garn jeg bruger.

Jeg er blevet virkelig glad for mine hjemmehæklede bomuldsrondeller og har nu, udelukkende brugt dem den sidste måned tid. Når jeg har brugt en bomuldsrondel, tager jeg lidt håndsæbe og vasker den mellem hænderne, præcis som når jeg vasker hænder. Derefter får den lov til at ligge og tørrer, hvilket tager et lille døgnstid. Når jeg har brugt den samme bomuldsrondel to gange, kommer den til vask, hvor den bliver vasket ved 60°C

I samme genre

12 kommentarer

 • Svar Therese 3. juni 2017 at 11:20

  Det er godtnok smart. Jeg bruger sjældent rondeller. Fugter en vatpind og fjerner det sorte under øjnene, efter at ansigtet er blevet vasket. Men dette kunne da få mig til at genoptage brugen af skintonic og den slags 🙂

  • Svar Catarina 3. juni 2017 at 11:25

   Jeg er vild med dem og så er de miljøvenlige. Jeg bruger så ikke skintonic, men udelukkende babyolie som jeg har gjort i ca. 7 år og til det fungere de også vidunderligt. 😀

 • Svar Karin 4. juni 2017 at 08:10

  Fantastisk ide. Og tusind tak for tippet.
  Jeg har forøvrigt glemt at spørge til hvilken babyolie det er du benytter. Ved du har fortalt det før, og har tit tænkt på at prøve det.
  Ønsker dig og dine en dejlig Pinsedag +Pinse.

  • Svar Catarina 4. juni 2017 at 08:33

   De er virkelig lækre at bruge og så bare tanken om at de er bæredygtige og økologiske er dejligt.
   Jeg bruger bare en eller anden babyolie, bare den indeholder Aloe Vera, for alle babyolier er jo neutrale og uden alle mulige tilsætningsstoffer. 🙂
   Du ønskes også en god pinse Karin 🙂

   • Svar Karin 7. juni 2017 at 08:14

    I går gik mine tanker ofte til dette indlæg. Der var meget snak omkring plast, og omkring pant på meget mere, blandt andet juice, saft etc. Samtidig er der en kampagne i NV Jylland, hvor der rundt i fødevarer butikkerne, hvor forbrugerene opfordres til selv at medbringe indkøbsposen.
    Her sortere vi vores skrald, så de plastflasker der ikke er pant på kommer i en container. Dog tror jeg ikke på der er mange der gør det, for når jeg kommer forbi er det sjældent mere end bunden der er dækket, desværre.

    • Svar Catarina 7. juni 2017 at 18:40

     Vi har altid vores egne indkøbsposer med (dem her) når vi handler. Der ligger et par stykker i hver bil og jeg har også altid en i tasken. Jeg ville også gerne, at man selv skulle have emballage med til madindkøb, men så kræver det jo også, at der er flere ansatte i butikker, til at betjene os når vi kommer med glad og andre ting til vores indkøb.
     Vi sortere også skrald og visk vi ikke har gjort det helt rigtigt, så sættes der en seddel på skraldespandende med hvilket affald det var galt med.

     • Karin 8. juni 2017 at 06:31

      Jeg benytter også mine egne indkøbsnet/muleposer.
      Det kunne være dejligt at gå tilbage til den “gamle” købmandsbutik. Har set der ligger 1 i Kbh., hvor der bliver vejet af i egen medbragt emballage, bare der var muligheden flere steder.

      Hvis jeg fejer foran min dør – så kan jeg tillade mig at udtrykke min holdning.
      Mange bække små – gør en stor å.

      Kan fint finde flere ordsprog der kan benyttes.

     • Catarina 8. juni 2017 at 16:57

      Mange bække små – og start med én selv, så er man godt på vej. 😀
      Ja, og I USA, er der faktisk en hel basar/boder indendørs, der har indført det, så om en små 10 år, bliver det sikker mere udbredt herhjemme 😀

   • Svar Karin 7. juni 2017 at 08:15

    Og tak, pinsen var skøn.

    • Svar Catarina 7. juni 2017 at 18:40

     Dejligt at høre 😀

 • Svar Celena 7. juni 2017 at 04:01

  Great idea! Plus, they look so much nicer than the regular cotton ones!

  • Svar Catarina 7. juni 2017 at 07:18

   I rely love using them, they are much better than the ordinary ones and yes, they look much nicer to 😀

  Skriv gerne en kommentar