Menu
Bageriet

Chokoladekage med choko-topping

Den chokoladekage jeg oftest laver, har fået en dejlig choko-topping. Først bagte jeg en halv portion tilsat hakkede hasselnødder og hakket chokolade. Portionen passer i en springform. Da den var afkølet, blev den flækket en gang på midten.

Imens den kølede helt af, lavede Søren choko-toppingen som består af; 100 g. smør, 100 g. mørk chokolade som langsomt smeltes i en gryde sammen med 50 g. sukker. Når det hele er smeltet og ikke for varmt, kommes 4 æggeblommer i gryden under omrøring.

4 æggehvider piskes stive og tilsættes 50 g. sukker, som piskes ind i dem så det ender som guf. Når chokolademassen er tilstrækkelig afkølet blandes æggehvider og chokomassen samen og fordeles mellem kagebundene og til sidst kommers der også noget på toppen.

chokoladekage.jpg

7 kommentar

  • Catarina
    10. marts 2012 at 14:34