4-5 store æbler
110 g. hvedemel
75 g. flormelis
100 g. smør
150 g. rå marcipan
Pynt ca. 50 g. marcipan
Æblerne skrælles, kernehusene fjernes og æblerne skæres i tern og koges 2-3 min.
Lægges i et smurt ovnfast fad. Mel, flormelis, smør og marcipan arbejdes sammen til en smuldredej, der fordeles ovenpå æblerne.
Bages ved 200°C i 10 min., hvorefter 50 g marcipan rives ud over kagen.
Bages færdig ved 220°C i 10 min.
Serveres med græsk yoghurt rørt med flormelis og vaniljesukker.

16 Kommentar
margrethe
22. december 2007 at 23:37Uhm, den ser lækker ud – ku godt lige spise et stykke nu 🙂
Kari
23. december 2007 at 00:09Uhm, det ser lækkert ud og jeg kan næsten dufte det!
Uh, jeg kan se at jeg har misset et stort tillykke til Manden i dit liv, men så får du også lige en julehilsen med ønske om en glædelig jul i familiens skød.
Catarina
23. december 2007 at 08:33Margrethe,først… velkommen til bloggen her 😉 den er lækker.
Kari, tak for lykønskningen. Du og din familie må også have en rigtig dejlig jul 😀
Pia
29. november 2008 at 18:02Kæft hvor er det heldigt jeg bor så langt væk, ellers er jeg slet ikke i tvivl om at “nogen” hurtigtg var træt af mine “tilfældige besøg.
Ud over dit fantastiske væsen frembringer du ligesom også mere godt end nogle andre ka stå for, såk;)
Catarina
30. november 2008 at 07:40Pia
Tak for dine søde ord. Nogen ville slet ikke blive træt, du skulle da være så hjertelig velkommen. 😀
Jane
3. september 2009 at 06:07Fantastisk kage 😉
Let at lave – Min fam, var vilde med den.
Tak!
Mange hilsner
Jane
Catarina
3. september 2009 at 12:36Jane
Jeg er glad for at du og familien synes om den. Jeg har også levet den ofte og som regel er der ingen levninger. 🙂
Catarina » Blog Archive » På forkant
4. september 2009 at 13:23[…] lidt går jeg i gang med at skrælle æbler som også er egen avl, for desserten i aften er bagt æblekage, det jo sæson for æbler og i det hersens blæse vejr, vil vores æbler ikke blive på […]
Catarina » Blog Archive » Æblehøst
17. september 2009 at 19:14[…] I morgen kommer sønnike hjem fra Danmarksturen og mine forældre kommer også til middag. Hvad desserten er; ja det er den bedst tænkelige på denne årstid, nemlig bagt æblekage. […]
Æbledrømme
30. maj 2010 at 15:01[…] indtil vi kan høste af egne æbler, blev det købeæbler som lage bund til en omgang bagt æblekage. den gode med […]
Martin
22. august 2010 at 17:50Den bager i ovnen nu, og dufter dejligt. Jeg har tilføjet et let strø af kanel og sukker ovenpå æblerne, inden dejen smuldres på.
Mange tak for opskriften.
Venlig Hilsen
Martin
Catarina
23. august 2010 at 10:52@Martin: Velbekomme – håber den smagte. 🙂
Martin
23. august 2010 at 21:31Jeg kan stolt fortælle at min datter insisterer på der skal laves en større næste weekend. Det er rigtig god opskrift, hvor dejen, får lige den svagt karameliserede fornemmelse jeg drømte om. Endnu engang mange tak for opskriften.
Venlig Hilsen
Martin
Catarina
24. august 2010 at 07:10@Martin: Velbekomme, jeg er glad for at den var en succes. 🙂
Her i huset forsvinder den også næsten inden den er kommet ud af ovnen. Men en super let kage som er perfekt nu hvor alle æbletræerne bugner af æbler. 🙂
Anita
12. marts 2011 at 15:01Hej Catarina, jeg har lige lavet æblekagen med marcipan til vi får gæster i aften. Mmmm glæder mig til at smage. Tak for inspirationen og rigtig go weekend. Kh Anita
Svar
Catarina
12. marts 2011 at 15:16@Anita: Velbekomme og tak i lige måde. 🙂
Jeg håber den smager jer lige så godt som den smager os her på matriklen. 🙂