Menu
Familieliv

Grød

Jeg er vokset op med at man én gang imellem spiste grød som aftensmad, måske en gang hver 14. dag. Jeg elskede alle former for grød, desværre lavede min mor kun risengrød og mannagrød. Risengrød brød min far ikke sig om, så han tog som regel noget andet, så det gav sig selv, at vi ikke fik det så tit. Hvorimod mannagrød var noget vi fik oftere, da vi alle godt kunne lide den.

Jeg tog ofte ned til min mormor efter skole, hun boede ikke mere en et par kilometer fra os. Hun lave tit grød til mig (da jeg elskede det), der var dem jeg fik derhjemme og der ud over var der; vandgrød med æble, vandgrød med svesker, byggrød og øllebrød.

I dag laver jeg kun sjældent grød og når jeg gør, er det kun risengrød, mannagrød og havregrød. Søren bryder sig ikke om grød og Christian kan kun lide de tre føromtalte.

Aftensmaden i aften, bliver mannagrød, Søren har indvilliget i at tage rugbrød i stedet.

Umm jeg glæder mig allerede. 😉

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

8 kommentar

 • Valdemarsro.dk
  17. februar 2008 at 17:49

  Mannagrød mindes jeg fra min barndom. Jeg kan slet ikke huske helt hvordan det smager og hvad man får til. Drysser med kanel eller?

  Reply
 • Helle K.
  17. februar 2008 at 19:17

  Jeg elsker også grød – jeg har fået det hjemme i alle afskygninger, men jeg kan nu heller ikke rigtig huske mannagrød… 🙂

  Reply
 • Soltoften
  17. februar 2008 at 21:59

  Jaaaa – grøddag. Sådan én havde vi en gang om ugen. Alt fra øllebrød, vandgrød med æbler, æggemælk, fløjsgrød og hvad ved jeg…. tror mine børn ville dø eller flytte hjemmefra, hvis jeg serverede grød til dem fast en gang om ugen 😀

  Tror jeg kommer på grøddags-visit hos dig en dag, drengene er hos deres far 😉

  Reply
 • Deborah
  17. februar 2008 at 21:59

  Det er noget, I aldrig får mig overbevist om….. Så hellere en ostemad ,-)

  Reply
 • Catarina
  18. februar 2008 at 06:29

  #Valdesmarsro.dk
  #Helle K.
  Mannagrød spisen som risengrød nemlig med kanelsukker og en smørklat i.


  #Soltoften
  Måske du skulle prøve at servere det en dag,
  sådan bare for sjov som forret, bare for at se reaktionen. 😉

  Du skal være så velkommen til grød-visit. 😀


  #Deborah
  Jeg elsker som også alle slags ost 🙂

  Reply
 • Therese
  18. februar 2008 at 12:15

  Uhm, mannagrød smager bare så godt!

  Reply
 • Helle K.
  18. februar 2008 at 15:19

  Kender du fløjlsgrød? Det fik jeg hos min skolekammerats bedsteforældre, det var mælk jævnet med kartoffelmel og sukker og kanel ovenpå …

  Reply
 • Catarina
  18. februar 2008 at 17:10

  #Therese
  Nemlig 😉


  Helle K.
  Jeg har hørt om det…tror faktisk ikke jeg har smagt det, det kunne være jeg skulle lave det en dag.

  Jeg er faktisk også lige kommet i tanke om, kærnemælkssuppe med rosiner og flødeskum umm, det må jeg også have på et tidspunkt.

  Reply

Skriv en kommentar