Menu
Bageriet

Lynboller

Da jeg ikke fik nået at flække sammen til et brød i aftes har jeg i stedet lavet dej til lynboller. De heder lynboller fordi de kun skal hæve én gang.

Indgridenser:
75 g smør eller magarine
2 dl. mælk
35 g gær
1 spsk. sukker
½ stsk. Salt
1 æg
300 – 350 g mel

Fremgangsmåden foregår på den gode gammeldags facon, med at lune mælken
og komme sukker og salt i, og udrøre gæren deri. Dernæst ægget og smøret/margarinen og som rosinen i pølseenden, melet. Ælt til dejen er blød og ikke for tør, kom evt. ekstra mel i. Formes som boller og hæve i 20 min.

Bages ved 200° i ca. 10 min.

lynboller


Mange tak fordi du læste med
Catarina
En kommentar eller en hilsen er meget velkommen.
Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK.
Ligeledes kan du tilmelde dig min "email-service" som du finder ude i sidebaren.

18

13 Kommentar

  • Catarina
    26. september 2010 at 10:57