Da jeg ikke fik nået at flække sammen til et brød i aftes har jeg i stedet lavet dej til lynboller. De heder lynboller fordi de kun skal hæve én gang.
Indgridenser:
75 g smør eller magarine
2 dl. mælk
35 g gær
1 spsk. sukker
½ stsk. Salt
1 æg
300 – 350 g mel
Fremgangsmåden foregår på den gode gammeldags facon, med at lune mælken
og komme sukker og salt i, og udrøre gæren deri. Dernæst ægget og smøret/margarinen og som rosinen i pølseenden, melet. Ælt til dejen er blød og ikke for tør, kom evt. ekstra mel i. Formes som boller og hæve i 20 min.
Bages ved 200° i ca. 10 min.
13 kommentar
anne-lise kristensen
3. januar 2010 at 11:51Skønne sne billeder, der er nu også smukt på Fyn
er selv født i Gislev. Synes dit motto er rigtigt fint.
Glædeligt 2010 med mange posotive oplevelser,
fra sydsjælland.
Catarina
4. januar 2010 at 10:29anne-lise
Velkomme til siden her. 🙂
Et godt nytår til dig på Sydsjælland. 🙂
Det’ søndag
22. august 2010 at 09:29[…] lige nu står søndagsbollerne og hæver inden de skal ind i den varme ovn. Uhm, det’ søndag og det’ […]
Stine
25. september 2010 at 14:34Jeg fik lige en pludselig indskydelse at bage boller til min søn og kammerater, der løber og spiller fodbold nede på legepladsen. Så din opskrift var sendt fra himlen – eller var det Google:-). 1000 tak for lån. Jeg er sikker på, at de nok skal bringe lykke sammen med et par flasker saft og en tår kaffe til de voksne.
Venlig hilsen
Stine fra Kalundborg
Catarina
26. september 2010 at 10:57@Stine: Velbekomme – jeg håber de smagte de aktive drenge. 🙂
Camilla
4. marts 2011 at 07:42Hejsa
Det er bare nogle super Boller!!!
Vi putter lige 100 gr rugmel i og de er stadig super ,-)
Tak for en dejlig opskrift.
Camilla
Catarina
4. marts 2011 at 07:51@Camilla: Tak for tippet Camila, det vel jeg prøve næste gang jeg skal bage dem. 🙂
grete
18. oktober 2011 at 14:01Uhm… de er gode. Vi har lige bagt dem som pizzaboller – trykker en bolle flad, smører tomatkoncentrat på og lægger peperoni og diverse ovenpå. Resten blev til boller. Den opskrift bliver brugt igen 🙂
Hilsen
Grete
Catarina
18. oktober 2011 at 16:03@Grete – godt i kunne lide dem og ja, de er nemlig anvendeligt til mange formål. 🙂
Anne Louise Kallehauge
22. september 2012 at 08:39Hej Catarina
Vil bare lige fortælle dig, at vores familie elsker dine boller, som vi efterhånden bager ganske ofte :o)
De smager også fantastisk med stødt kardemomme.
Mvh Anne Louise
Catarina
22. september 2012 at 09:39@Anne Louise – Aii, hvor dejligt at I også er vilde med bollerne, som jo er dejlig nemme at lave. Jeg tror også jeg må prøve at smide lidt kardemomme i, det lyder lækkert.
Du og familien må have en dejlig weekend og mange tak for din kommentar. 🙂
Mette Christensen
18. januar 2014 at 11:56Hvor mange boller er der til i sådan en portion? 🙂
Catarina
18. januar 2014 at 17:53Det kommer helt an på hvor store di laver dem Mette. 🙂