Menu
Livet

Pynt hjælper ikke

Noget jeg slet ikke kan døje, er løgn. Når jeg møder sådan én går jeg helt i stå og mister fuldstændig respekten for det menneske som lyver. Selv det, at pynte på sandheden med lidt løgn, er i mine øjne det samme som en lodret løgn. For mig er løgn løgn. Uanset hvor jeg møder den, så mister jeg respekten, det være sig på jobbet som privat.

Jeg har ved nogle lejligheder tænker over, hvad der får folk til at lyve eller pynte på sandheden, og jeg tror jeg ved hvad der får dem til det. Det er mangel på selvværd, og ja det er da synd for dem, at de ikke føler sig tilstrækkelige og har mindre selvværd og derfor er nød til at bruge løgn. Men ved mig vinder de ikke sympati, for jeg kommer unægtelig til at tænke; hvad er ellers løgn, hvad er jeg mere blevet bundet på ærmet, og den tanke er ikke rar!

8 kommentar

 • Helle K.
  7. maj 2008 at 11:25

  Jeg har det også rigtig dårligt med løgn. Jeg lyver aldrig, så tier jeg hellere stille… (selvom det er svært 😉 )

  Reply
 • Joan
  7. maj 2008 at 11:47

  Er helt og aldeles enig med dig.

  Reply
 • anjoe
  7. maj 2008 at 12:09

  De ord kunne være skrevet af mig, så du forstår nok, at jeg er helt enig med dig 😀

  Reply
 • Anita
  7. maj 2008 at 12:25

  Samme tanker jeg gør mig og tidligere også har gjort mig i blogland. Lyves der for mig én gang, og jeg opdager det, så er min tillid som blæst væk. Og den kan aldrig genskabes, for den lille mislyd vil altid ligge i baghovedet – hvornår tales der sandt og hvornår er det løgn?

  Dog vil jeg sige, at jeg godtager den lille hvide løgn, som engang imellem skal frem, når man arrangerer overraskelser for andre. Den kan være nødvendig, hvis ikke surprisen skal forpurres 🙂

  Reply
 • Perle
  7. maj 2008 at 18:24

  Løgn med løgn på. Synes det er utrolig tarveligt at lyve over for andre mennesker. Mangel på respekt.

  At pynte på noget er vel også for at stille sig selv i et lidt bedre lys. Men helt sikkert irriterende.

  Jeg har et familiemedlem der lyver helt ekstremt. Plejer at sige, at man skal trække 2/3 fra, så har man nok noget det ligner sandheden. Det mest besynderlige er, at han faktisk selv tror på det han siger 🙁

  Reply
 • Catarina
  7. maj 2008 at 19:46

  Helle K.
  Lige nøjagtig. 😉


  Joan
  Dejligt at vi har samme mening:-)


  Anjoe
  Godt vi er flere. 😎


  Anita
  Ja en lille hvid løgn til gavn for et eller andet arrangement er helt og aldeles ok, men det er også det eneste sted. 😉


  Perle
  Sådanne personer kan i den grad irritere mig og nogle gange har jeg svært ved at ”styre” mig og stiller så spørgsmål hvor den pågældende person så kommer til at røbe sig. (Hævnen er sød) selvom det ikke er rart, men det er også kun når det er så grotesk at jeg ikke kan holde mund.

  Reply
 • Bambi72
  7. maj 2008 at 22:45

  Løgne er modbydeligt, holder mig selv langt væk fra det…
  Sandheden er sgi da nemmere at huske 😀

  Reply
 • Catarina
  8. maj 2008 at 09:39

  Bambi72
  Enig. 😀

  Reply

Skriv en kommentar