Snøring af løbesko

6. juli 2008

Jeg har, lige siden jeg startede med at løbe for et par år siden, undret mig over de to ekstra huller som sad øverst på mine løbesko, og for den sags skyld, alle løbesko. Så for et par måneder siden, spurgte jeg en meget erfaren løber (deltager i 100 km løb) hvad de dersens huller var godt for, her er svaret;

Alle løbere er enige om at man skal finde sin løbestil og ud fra det købe sine løbesko. De fleste som går i gang med at løbe, vil også gerne investere over 1000,- kr. for gode sko, men de får ikke det ud af skoen, som de har købt den for. Skoen snøres for løst, hvis man ikke bruger de to øverste huller. For at skoen sidder rigtigt på foden, skal man lave en løkke hvor snørebåndet kan trækkes igennem.

Det er nu et par måneder siden jeg begyndte at snøre mine sko sådan og det virker. Skoen sidder bedre fast til min fod. De første par dage, skulle jeg lige bruge på, at vende jeg til, at skoene rent faktisk sad fast, men nu, nu kan jeg ikke forestille mig ikke at snøre dem på den her måde.
- Mange tak fordi du læste med -

Catarina

En kommentar eller en hilsen er meget velkommen. Deling af indlæg på de sociale medier fjong med mig, og følg gerne med på FACEBOOK og INSTAGRAM. Du kan ligeledes tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", ude i sidebaren ——–>
Mine videoer kan du finde på YOUTUBE og der kan du også abonnement på kanalen.


0

I samme genre

14 kommentarer

 • Reply Karin - Abildjyden 6. juli 2008 at 11:16

  Tak for tippet, til mig der lige er begyndt, måske kommer det til at gå lidt bedre 😉

 • Reply Catarina 6. juli 2008 at 13:56

  Karin – Abildjyden
  Velbekomme, dine sko komme i hvert fald til at sidde bedre fast om foden på dig. 😉

 • Reply Louise 6. juli 2008 at 15:59

  hmmm – jeg læste det først som “Smøring af sko”…. Men tak for tippet 🙂 (Tror vist jeg forlængst er tunet ind på ferie)

 • Reply Catarina 6. juli 2008 at 18:59

  Louise
  😆 Velbekomme, jeg løber nu ogfså i ferien, kan slet ikke lade være. 😀

 • Reply Pia 7. juli 2008 at 08:53

  Hmm, de huller har jeg også tænkt over, det skal jeg hjem prøve:)

 • Reply Carina 7. juli 2008 at 22:05

  Hmm gør det virkelig den store forskel på løbet om de sidder lidt bedre fast? Det må du næsten kunne svare på nu du lige er startet på at snøre dem ordentligt.
  Spørger jeg som aldrig snører hverken løbesko eller fodboldstøvler op….mest af dovenskab, det er så dejligt lige at kunne smutte i 😉

 • Reply Catarina 8. juli 2008 at 06:17

  Carina
  Hvis man har fået taget en løbetest for at finde sin løbestil (neutral, over pronation, eller under pronation), så har man nok også købt skoene til netop den stil. Hvis de så ikke er snøret fast, er det jo lidt ligegyldigt om man løber i almindelige eller specielle, for der er ingen støtte.

  Du kan se mere her:

  http://www.dourun.dk/stil.asp

 • Reply Carina 8. juli 2008 at 21:34

  Nåhh, jamen så løber jeg gladeligt videre i mine halvsnørede sko og støvler, jeg har nemlig ikke fået sådan en test, jeg tror fodboldstøvler af den slags koster spidsen af en jetjager og jeg løber allermest i dem (det bliver nemlig ikke til så meget hvis der ikke er en bold at løbe efter)

 • Reply Therese 1. september 2008 at 12:28

  Hov, kan se du har Nike. Er de små i numrene, eller almindelige?

  Jeg begynder at løbe i denne uge. Iform har et begynder program, og hvis jeg prøver at være tålmodig og følge programmet, tror jeg godt det kan lykkes. 🙂

 • Reply Catarina 1. september 2008 at 12:35

  Therese
  de er almindelige i str.
  Har du fået taget en løbetest så du ved hvilke sko du skal have. Jeg er fx. “neutral” og det passer de sko jeg har til. Desuden er mine sko 2 nr. større da der skal være plads til tærene. Jeg passer normalt en str. 39 og kan også passe en i denne sko, men ikke til løb, der er jeg oppe i 41. 🙂

  Det er lidt ligesom at købe sko til børn, der skal være 1 1/2-2 cm fra storetåen ud til snuden af skoen.

 • Reply Tommy 8. oktober 2010 at 03:54

  Du får det til at lyde som om, at det er en videnskab at snørre sine løbesko

  • Reply Catarina 8. oktober 2010 at 07:28

   @Tommy: Tja…

 • Reply Anders A 17. august 2011 at 15:25

  Det kan det da bestemt også gøres til (:
  Jeg har brugt den teknik, som du nævner i indlægget, i flere år nu. Den virker bare perfekt. Godt at du oplyser andre om det! 🙂

  Hilsen Halloween kostumer Anders

  • Reply Catarina 17. august 2011 at 15:40

   @Anders A – jeg har også brugt den siden jeg skrev denne post i 2008 og det er den bedste måde. 🙂

  Skriv gerne en kommentar