Menu
Teknologi

Cirkulært POL filter

Eller polarisationsfilteret som det rigtigt hedder, købt jeg jo for et stykke tid siden, til mit 18-200mm objektiv. Jeg havde ikke i praksis set hvad det betød for et billede, kun hørt at det mindskede refleksionen fra ikke metalliske overflader. Dvs. det ville egne sig til at tage billeder ud af, f.eks. en bilrude.

Nu har jeg prøvet flere gange og er meget overrasket over virkningen. Neden for kan du se to billeder, de er begge taget med pol filtret på, men på det nederste drejer jeg på den yderste skive og derved formindskes refleksionerne.

Jeg overvejer lige nu, om jeg også skal bestille et til mit 105mm objektiv, da diameteren er ikke den samme på de to objektiver. Jeg kunne selvfølgelig også ønske mig det i julegave. 😉

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

7 kommentar

 • Anne, Mandagspigen
  31. oktober 2008 at 15:46

  Det er imponerende hvad et sådan filter gør…betragt det som en persienne, som kun lader lysstråler komme ind på den ene led…dem der ligger vinkelret på bliver siet fra…og dermed ingen reflektion…som en polariodsolbrilles glas 🙂

  Jeg synes det er mærkeligt at du kun kan kommentere anonymt…har du egentlig ikke en google-konto som du har været logged ind på tidligere?

  Reply
 • Elizabeth H.
  31. oktober 2008 at 15:50

  wauw, det er da godt nok imponerende med et filter.. 🙂 Det sidste billede er virkelig flot.

  Reply
 • Catarina
  31. oktober 2008 at 16:07

  Anne
  Ahhh det var en god rigtig forklaring, og meget let forståeligt. Tak for det. 🙂

  Før i tiden skrev jeg bare under Navn/URL, men det kunne jeg ikke i dag. Men det gør ikke noget at jeg skal skrive under Anonym, jeg skriver bare m it navn neden under, hovedsagen er at jeg kan lægge en kommentar. 😀


  Elizabeth
  Ja ikke, jeg er også vild med hvad sådan et lille rundt glas kan gøre. 😉

  Reply
 • Madame
  31. oktober 2008 at 17:44

  Det var jeg slet ikke klar over, det er jeg meget glad for at høre om. Jeg holder meget af at tage billeder ud af vinduerne mod mine fugle – jeg skal da lige have købt sådan et filter!

  Reply
 • Catarina
  31. oktober 2008 at 19:14

  Madame
  Det er så smart og pragtisk. Og er også med til at mætte farverne. Du må ud og have fat i et. 😉

  Reply
 • Helle K
  21. oktober 2015 at 19:36

  Super 😊 jeg er glad for, at jeg fik sådan et filter oven i handlen. Jeg må prøve det i morgen. Tak, fordi du gjorde mig klogere.

  Reply
  • Catarina
   22. oktober 2015 at 17:51

   Du bliver rigtig glad for det. jeg overvejer stadig hvilket objektiv jeg skal have et til og det ender som nok med et til 18-135’eren 😀

   Reply

Skriv en kommentar