Cirkulært POL filter

31. oktober 2008

Eller polarisationsfilteret som det rigtigt hedder, købt jeg jo for et stykke tid siden, til mit 18-200mm objektiv. Jeg havde ikke i praksis set hvad det betød for et billede, kun hørt at det mindskede refleksionen fra ikke metalliske overflader. Dvs. det ville egne sig til at tage billeder ud af, f.eks. en bilrude.

Nu har jeg prøvet flere gange og er meget overrasket over virkningen. Neden for kan du se to billeder, de er begge taget med pol filtret på, men på det nederste drejer jeg på den yderste skive og derved formindskes refleksionerne.

Jeg overvejer lige nu, om jeg også skal bestille et til mit 105mm objektiv, da diameteren er ikke den samme på de to objektiver. Jeg kunne selvfølgelig også ønske mig det i julegave. 😉
- Mange tak fordi du læste med -

Catarina

En kommentar eller en hilsen er meget velkommen. Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK. Du kan ligeledes tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", ude i sidebaren ——–>
Mine videoer kan findes på YOUTUBE og jeg vil blive meget glad for, hvis du abonnement på min lille kanal. ♥


0

You Might Also Like

7 kommentar

 • Reply Anne, Mandagspigen 31. oktober 2008 at 15:46

  Det er imponerende hvad et sådan filter gør…betragt det som en persienne, som kun lader lysstråler komme ind på den ene led…dem der ligger vinkelret på bliver siet fra…og dermed ingen reflektion…som en polariodsolbrilles glas 🙂

  Jeg synes det er mærkeligt at du kun kan kommentere anonymt…har du egentlig ikke en google-konto som du har været logged ind på tidligere?

 • Reply Elizabeth H. 31. oktober 2008 at 15:50

  wauw, det er da godt nok imponerende med et filter.. 🙂 Det sidste billede er virkelig flot.

 • Reply Catarina 31. oktober 2008 at 16:07

  Anne
  Ahhh det var en god rigtig forklaring, og meget let forståeligt. Tak for det. 🙂

  Før i tiden skrev jeg bare under Navn/URL, men det kunne jeg ikke i dag. Men det gør ikke noget at jeg skal skrive under Anonym, jeg skriver bare m it navn neden under, hovedsagen er at jeg kan lægge en kommentar. 😀


  Elizabeth
  Ja ikke, jeg er også vild med hvad sådan et lille rundt glas kan gøre. 😉

 • Reply Madame 31. oktober 2008 at 17:44

  Det var jeg slet ikke klar over, det er jeg meget glad for at høre om. Jeg holder meget af at tage billeder ud af vinduerne mod mine fugle – jeg skal da lige have købt sådan et filter!

 • Reply Catarina 31. oktober 2008 at 19:14

  Madame
  Det er så smart og pragtisk. Og er også med til at mætte farverne. Du må ud og have fat i et. 😉

 • Reply Helle K 21. oktober 2015 at 19:36

  Super 😊 jeg er glad for, at jeg fik sådan et filter oven i handlen. Jeg må prøve det i morgen. Tak, fordi du gjorde mig klogere.

  • Reply Catarina 22. oktober 2015 at 17:51

   Du bliver rigtig glad for det. jeg overvejer stadig hvilket objektiv jeg skal have et til og det ender som nok med et til 18-135’eren 😀

  Skriv en kommentar