Menu
Livet

Fyrbøderen Catarina

Jeg har aldrig boet et sted hvor der var brændeovn før end her. Jeg har altid ment, at en brændeovn var noget opreklameret pjat og hvis man skulle have ”åben” ild i sit hjem, skulle det være en kæmpe pejs, ellers duede det ikke. Jeg skal hilse og sige, at jeg har ændret mening!

Fyrbøder

Jeg elsker når der er godt gang i brændeovnen. Lyden af det knitrende brænde får mig til at føle varmen stærkere end den i virkeligheden er. Jeg kan side og nærmest falde i staver ved at kikke på flammerne igennem glasset. Den er dejlig. Specielt her om vinteren.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

12 kommentar

 • Jonna
  4. januar 2009 at 13:39

  Nu må man jo ikke misunde nogen noget, men lige en brændovn er bare noget af det jeg kan savne på en rå kold dag.Syntes den giver en særlig hyggelig varme.Så du hygge dig inden det går løs med arbejde i morgen.

  Reply
 • Bambi72
  4. januar 2009 at 14:27

  Åhhh jeg vil SÅ gerne, men pt. er her ikke rigtig plads… Der skal nok blive plads til engang i fremtiden og det glæder jeg mig til 😀

  Reply
 • Olines
  4. januar 2009 at 14:37

  Jeg er også rigtig glad for vores brændeovn. Den er i brug stort set hele tiden. Vi har også glaslåger i, så vi kan nyde flammerne.
  Den giver både varme og hygge i stuen.

  Reply
 • Tina - omme i London
  4. januar 2009 at 14:57

  Aaah, hvor ville jeg gerne. Gad vide om man kan faa en man maa bruge i London?

  Reply
 • Louise
  4. januar 2009 at 15:29

  uhaja – og så får man sig sådan nogle dejlige “blundere” foran en pejs… Vi vil også rigtig gerne have pejs, men vores hus er ikke “født” med en. Derfor går vi alligevel og snakker om en, for det er jo een man sagtens kunne finde en plads til… 😉 Men hvor må det være hyggelig, navnlig mens det sner udenfor – som det lige har gjort her i vestjylland

  Reply
 • Søren (Kbh)
  4. januar 2009 at 15:44

  Inden du falder helt i søvn ved brændeovnen, kan du forklare
  denne kort-gåde?
  http://www.capfoto.dk/magi/magi1.htm

  Reply
 • Catarina
  4. januar 2009 at 15:54

  Jonna
  Jow nogen gange må man godt misunde nogen noget. Det er nemlig rigtig hyggeligt. 😉


  Bambi
  Så har du noget at se frem til. Det er også dejligt. 😀


  Olines
  Efter min mening skal der være glaslåge i, eller er der ikke det samme. 🙂


  Tina
  Hvad med gammeldags kakkelovn – de må da bruge ikke?


  Louise
  Ja en lille morfar er ikke af vejen. Det er denne årstid det er hyggeligst. 😛


  Søren (Kbh)
  Den er for let. 😆 Det er ikke de samme kort som kommer frem andengang. Det er 5 helt forskellige kort. 😉

  Reply
 • Søren (Kbh)
  4. januar 2009 at 15:58

  Øv, du er skisme ikke sådan at narre. Gevinsten er denne
  side med flotte fotos:-)
  http://www.stevewinterphoto.com/

  Reply
  • Catarina
   4. januar 2009 at 16:07

   Søren (Kbh)
   Jeg er lidt kvik…når det kommer over mig. :mrgreen:
   Aiii en præmie, jeg er ski da heldig – sikke lækre fotos. Tak for dem. 🙂

   Reply
 • Pia
  4. januar 2009 at 21:05

  Har man været den lykkelige indehaver af en brændeovn bare én gang, så kan jeg slet ikke forestille mig at man kan omvendes. Og det til trods for at jeg også engang havde pejs, men den kan stadig ikke måle sig, på andet end de få aftener hvor man tager sig tiden til at ligge foran pejsen og bare kigge, for den kan jo ikke buldre og varme op til man kommer hjem.

  Jeg er evig tilhænger af brændeovnen, intet mindre:)

  Reply
 • Karin - Abildjyden
  4. januar 2009 at 22:29

  At have et standpunkt til man finder et nyt, det sker, og heldigvis for det.
  Tænk på den dejlige dag du havde med at stable brænde, og alle disse skønne timer ved brændeovnen, både duften, lyden og varmen.

  Reply
 • Catarina
  5. januar 2009 at 06:09

  Pia
  Det kan godt være at du har ret, det med pejsen og sådan. Jeg er i hvert fald super glad for min ovn og vil ikke for noget i verdenen undvære den. 🙂

  Og som du siger – denne her kan buldre og varme vildt op.


  Karin
  Det er det hele vær og jeg stornyder også både ilden og varmen. 😉

  Reply

Skriv en kommentar