Jeg har en opskrift på havregrynsboller og den er jeg faktisk ret glad for, men den anden dag, faldt jeg over en som var ret let og den måtte prøves. I går blev de bagt for første gang og de smagte forrygende. I dag er jeg i gang med endnu en portion og jeg er sikker på at de alle nok skal blive spist.
Nu er bollerne kommet ud af ovnen og jeg tror ikke det vare længe inden jeg kalder tropperne sammen til morgenmad.
1 liter vand
25 g gær
2 spsk. salt
2 spsk. honning eller 1 spsk. rørsukker
500 – 550 g hvedemel
550 g havregryn
Sådan gør du:
Vand, gær, salt og honning/sukker røres sammen.
Havregryn røres i og melet æltes i.
Dejen stilles i køleskab og hæver minimum 8 timer. Kan holde sig i 4 dage på køl så du kan bage et par stykker ad gangen eller alle på én gang.
Dejen er ret klistret og du former dem så godt du kan til boller.
Lad dem hæve i ca. ½ time, stil dem i en kold ovn og tænd på 200 grader.
Bages ca. 30 minutter.
31 kommentar
Catarina
14. marts 2010 at 07:11