Menu
Livet

Læs det :-)

Kammeret Rasmus skrev et indlæg for længe siden om brugen af billeder fra nettet og jeg har blevet ved med at tænke, at der var mange der skulle sætte sig og læse det. Nu bringer jeg linket til indlægget her, og opfordre alle der har lyst, til at læse det.

Sommerferie2002DMB97
~Solnedgang over Balaton 2002, taget med et engangskamera.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

5 kommentar

 • Helle K.
  29. juni 2009 at 11:31

  ja – ja det skal jeg nok 😉

  Jeg er nogle gange faldet over et af mine billeder på en hjemmeside eller en blog – uden jeg er blevet spurgt.

  Jeg har egentlig bare valgt at være lidt stolt over, at de overhovedet gad “stjæle” dem 🙂 – men det er klart, at jeg ville synes, at det var fedt, hvis de lige skrev, at det var mig som var fotografen – men ellers gider jeg ikke bruge mit krudt på det. 🙂

  Reply
 • Madame
  29. juni 2009 at 11:33

  Ja, det er vigtigt at vi kender reglerne – og der er jo heldigvis gratis steder at finde billeder, hvis man ikke bare vælger at tage billeder selv.

  Reply
 • Catarina
  29. juni 2009 at 14:45

  Helle K.
  Godt. 😀

  Jeg er også faldet over nogle af mine egne billeder og har heller ikke brokket mig over at jeg ikke var blevet spurgt. Men der er rent faktisk nogle som lever at fotografer og deres billeder kan man altså bare ikke tillade sig at bruge uden først at spørge. Det er mere det jeg synes jeg vil gøre opmærksom på.

  Jeg er faktisk også engang blevet spurgt og selvfølgelig fik vedkommende da lov til at bruge billedet. 🙂


  Madame
  Det er nemlig rigtigt, der findes rigtig mange steder hvor det er helt ok at bruge billederne fra og billederne findes endda i så høj en opløsning at de kan bruges til tryk. Det er der man skal hente sine billeder hvis man skal snuppe fra nettet. 😀

  Reply
 • Bente
  30. juni 2009 at 17:20

  Dejligt at se, at der er andre end mig, der slår et slag for, at andre skal tage ophavsretten alvorligt (og linker til Rasmus’ tankevækkende indlæg) 😉 .

  Man kan godt komme til at lyde lidt stramtandet og ‘nærig’, når man holder på sin ret og bliver sur over, at andre scorer ens billeder. Men så er det altså det, jeg er 🙂 .

  Som Madame også skriver, så er det jo muligt at finde gratis billeder – helt lovligt. For at hjælpe bloggerne lidt på vej (og ikke kun skælde ud) bloggede jeg faktisk om netop det for nylig.

  I øvrigt nogle flotte fotos du har her på bloggen 😀 .

  Reply
 • Catarina
  30. juni 2009 at 20:16

  Bente
  Velkomme til siden her. Det er et rigtig godt indlæg du har skrevet og jeg ville fler tog det alvorligt og ikke tog det at overtræde loven, så let. 🙂

  Tak for roserne til billederne. Jeg øver stadig. 🙂

  Reply

Skriv en kommentar