Som jeg nævnte i går, så har jeg basilikum i overflod og hvad er så mere nærliggende end, at lave en dejlig portion pesto. Som sagt så gjort og nu står der er et dejligt glas og bare venter på jeg skal riste en skive, at det gode brød og påføre den et dejligt lag pesto.
Hvis du også ligger inde med en masse basilikum, kan du på ingen tid lave dig et glas også.
Ingredienser:
50 g Basilikum
55 g ristede pinjekerner
2 små fed hvidløg
50 g revet parmesan
Ca. 1 ½ dl olivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Først ristes pinjekernerne til de er gyldne, derefter smides det hele op i en blender og køres til det er en fin pasta.
Vær forbredt på at der spreder sig en så liflig duft, at glasset hurtigt får ”ben at gå på”. 🙂
0
20 kommentar
Anita
27. juli 2009 at 20:37Århh det smager bare SÅ godt! Tak for opskriften 🙂
Catarina
27. juli 2009 at 21:13Anita
Velbekomme – ja og her kan vi alle (desværre) godt lide det, så sådan et glas holder ikke længe. 🙂
gitte
28. juli 2009 at 21:08Hej Catarina
Her går vi og køber pesto hver gang vi skal bruge det i maden, og så falder jeg over din blog og ser hvor nemt det er. flotte billeder og god forklaring, og jeg er solgt – vi skal have hjemmelavet pesto i morgen 🙂
venlig hilse
Gitte
Bot
28. juli 2009 at 21:45Send dog noget til København søde Cat 🙂
Catarina
29. juli 2009 at 10:56Gitte
Velkommen til her. Ja det er vildt let at lave selv og så smager det forrygende.
God fornøjelse med pestoen. 🙂
Bot
Nope du kan komme og smage. 😎
Karin
29. juli 2009 at 12:42Mums – super lækker opskrift. Har ladet mig inspirerer. Der er nu ikke flere flutes tilbage 😉
Catarina
29. juli 2009 at 16:44Karin
Nej det er faren ved at slave sådan en portion – man bliver helt brødflov. 🙂
Bente
28. maj 2010 at 12:09Nu når sesongen nærmer sig, vil jeg absolut prøve denne opskrift.
Men jeg vil også gerne gemme lidt til næste vinter… hvor lang holdbarhed har et sådant glas pesto?
Catarina
28. maj 2010 at 17:39@Bente: Et glas kan holde sig i køleskabet en lille uges tid, men du kan sagtens fryse pestoen ned uden at dem mister nævneværdigt i smag eller farve. 🙂
Ruth Solvang
4. september 2011 at 16:56Kan man bruge stikene på basilikummen eller er det blot bladene man bruger?
Catarina
4. september 2011 at 16:58@Ruth – jeg bruger kun bladene, men jeg er da sikker på at du godt kan bruge stilkene. Det gør jeg selv når jeg laver ramsløgpesto, den bliver så lidt mere grov. 🙂
Mille
22. februar 2012 at 11:26hvor mange personer er der til? 😀
Catarina
22. februar 2012 at 11:58@Mille – Det kommer an på hvor meget den enkelte spiser.
Methe Harbo
20. august 2012 at 15:53Den glæder jeg mig til at lave.
Dog har jeg så meget basilikum i drivhuset at jeg kan lave mere end et enkelt glas så mit spørgsmål er, hvor længe pestoen kan holde sig?
Hilsen Methe
Catarina
20. august 2012 at 17:15@Mette Harbo – Jeg har hørt nogen nævne at den sagtens kan holde sig i måneder, jeg lader den dog kun stå lidt mere end en uge. Når jeg laver meget, fryser jeg den ned og den smager fint optøet.
Methe Harbo
23. august 2012 at 17:19Tusind tak for svaret. Jeg går igang her i weekenden – så skal du få feed back :0)
Har du nogen sinde lavet tomatpesto?
Catarina
27. august 2012 at 07:12@Methe – Glæder mig til at høre hvordan det gik. 🙂
Nej jeg har aldrig lavet det med tomater, dem tørree jeg sådan til de er semi dryed og den elsker vi har i huset. 🙂
Anna Abrahamsen
5. juli 2013 at 10:31En rigtig hyggelil blog
Nu skal jeg i gang med at lave din basilikum pesto.
Det lyder også spændende med ramsløgpesto, har du en opskrift ? eller er det samme måde som basilikumpesto?
VH
Anna Abrahamsen
Catarina
5. juli 2013 at 11:50Velkommen til 🙂
Ja, det er præcis samme metode til ramsløg, det eneste du lige kan tjekke er konsistensen og så evt. hælde noget mere olie i 🙂
Selleri bøf –
20. februar 2017 at 19:43[…] blev smurt med et pænt lag hjemmelavet pesto og toppet med syltede rødløg. Ummm, siger jeg […]