Mit foretrukne pålæg til en skive rugbrød, er enten hjemme rørt tunsalat eller torskerognsalat. Torskerogn kan godt være lidt kedeligt, bare sådan på et stykke brød, men torskerognsalat, er noget helt andet og meget lækkert.
Ingredienser:
1 dåse torskerogn
2 store blommetomater
7-8 ovntørrede tomater (kan sagtens undværes)
1/2 grøn peber
1-2 spsk. citronsaft
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Torskerognen kommes i en skål og moset ud med en gaffel. Tomaterne og grøn peber skæres i små tern og kommes i skålen sammen med citronsaften og det hele røres sammen. Smages til med salt og peber.
Salaten tager ikke mange øjeblikke at lave og den er både sund, fedtfattig og meget meget velsmagende.

10 Kommentar
Madame
7. august 2009 at 13:43For en fiskespiser som dig, Catarina, er det sikkert lækkert – men jeg er ubegribeligt kræsen, så mig bider det ikke på 😉
Rigtig god fredag til dig!
Catarina
7. august 2009 at 16:43Madame
Synd du er kræsen – du går glip af noget af en smagsoplevelse. 🙂
Du ønskes også en god fredag. 🙂
Fru E
7. august 2009 at 14:56Det ser lækkert ud. Tror jeg vil handle ind til denne lette frokostret.
God weekend.
Catarina
7. august 2009 at 16:48Fru E
Jeg tror du bliver et hit derhjemme. 🙂
God weekend til dig og familien.
Karin
7. august 2009 at 15:59Tænderne løber i vand, jeg har allerede tilladt mig at skrive ned. Uanset hvad du kommer med af opskrifter, så bliver jeg inspireret. Tusind tak.
God weekend
Catarina
7. august 2009 at 16:49Karin – du skriver/printer lige så tosset du vil, det er derfor jeg smider en opskrift i ny og næ for at andre kan blive inspireret.
Du må også have en dog weekend. 🙂
Bot
8. august 2009 at 17:47Skal jeg dælme da forsøge mig med -ser lækkert ud 🙂
(kan man undlade de grønne peber) ?
Catarina
8. august 2009 at 22:20Bot
Ja det kan du godt, du kan evt. finde noget andet grønt, bare sådan for et syns skyld. 🙂
Hjørdis
4. januar 2011 at 13:57Jeg har lige lavet din torskerognsalat og synes den er lækker, tak for opskriften, den kommer i min bog. Jeg lavede den af rogn jeg selv havde kogt pakket løst ind i aluminum folie så den holder formen, med sitron saft, salt, rød peber og sort og så sætter jeg en masse laurbærblade i kogevandet “udenfor” fordi der løber altid en lillesmule ind i de indpakkede rogn.
Din opskrift er friskende og jeg er glad for at ikke altid skulle bruge løg.
Catarina
4. januar 2011 at 14:45@Hjørdis: Nøjj det bliver jeg nød til at prøve en tak tak for tippet til at koge dem selv og dejligt at du synes om min salat. 😀