Menu
Livet / På tur

ARoS og Århus

Boy og Christian

Sønnike har længe talt om, at han godt kunne tænke sig at komme op og se ARoS. Og da jeg heller ikke selv har været der, aftalte vi for noget tid siden, at vi kunne skutte derop i efterårsferien. I går kørte vi så derop og brugte det meste af dagen i selve museet, men Århus midtby blev også besigtiget.

Aarhus

Det koster kun 90 kroner at komme ind og unge mennesker under 18, kommer gratis ind i følgeskab med en voksen, så det må da siges at være overkommeligt. Billetterne giver adgang til ARoS hele dagen, så hvis vi ville, kunne vi have smuttet ned i byen for derefter at vende tilbage til museet senere. Smart!

ARoS

Alt hvad der for tiden udstilles på ARoS, var faktisk noget som vi også synes var spænnende, men det der facinerede os begge mest var nede hvor ”De 9 rum” er udstillet. Det første rum vi gik ind i, var rummet hvor Bill Violas ”Five Angels for the Millennium” var. Sikke en oplevelse, hvis man ellers giver sig tid til at sidde og se seancen fra ende til anden og det gjorde vi. Jeg lavede en lille 37 sekunders film derfra, som du kan se lige her nedenunder. Du skulle dog unde dig selv en tur derop for selv at se. Det er det hele værd.

ARoS-Five Angels for the Millennium from Catarina on Vimeo.

Jeg fik taget en del billeder, jeg havde dog kun mit lille Canon med og det fortryder jeg lidt, så næste gang tager jeg det store med. Hvis du har lyst til at se fere billeder fra ARoS, kan du se dem her.

Vi blev dog slet ikke færdige med Århus og næste gang vi tager et smut derop, skal Den Gamle by besøges og så må vi ellers se hvad der ellers kan puttes ind.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

6 kommentar

 • Anne
  17. oktober 2009 at 07:57

  Aros og Århus er absolut steder, hvor man kan tage til flere gange 🙂

  Reply
  • Catarina
   17. oktober 2009 at 12:14

   Anne
   Helt bestemt og jeg glæder mig allerede til næste gang. 😀

   Reply
 • Helle K.
  17. oktober 2009 at 11:27

  Jeg har simpelthen kaglet om, at jeg vil på Aros, og nu er lysten da kun blevet endnu større – jeg vil gerne se udstillingen med Jeppe ??? (har lige glemt efternavnet) ‘s udstilling – bl.a kuglen og den væg som flytter sig og skruen som skruer sig i og…
  God ide med din søn lige foran Boy – synd at du ikke havde dit Nikon med.

  Reply
  • Catarina
   17. oktober 2009 at 12:17

   Helle K.
   Jeppe Hein hedder han og ja også den udstilling er vær at se. Du kan læse og se lidt om den her:
   http://www.aros.dk/page.asp?objectid=1548&zcs=3

   Den kuglebane er helt vild – den løber i hele huset og der er flere fodboldstore kugler i gang ad gangen. 🙂

   Du må af sted inden længe for det er virkeligt seværdigt. Selv sønnike på 15 syntes det var vildt fedt det hele. 😉

   Reply
 • Fru E
  17. oktober 2009 at 21:18

  Det må blive næste gang jeg er i Århus. Denne gang var det på pigernes præmisser, så den stod på shopping, modemesse og Tivoli Friheden.

  Ellers må jeg tage en dagstur, der er jo ikke så langt.

  God weekend 🙂

  Reply
 • Catarina
  17. oktober 2009 at 23:49

  Fru E
  Det skulle I tage at gøre. 😀

  Nu var det jo sønnike, der var den mest ivrige for at komme på ARoS og det er da dejligt, at han gerne vi se kulturelle ting og ikke kun bymidten. 🙂

  Reply

Skriv en kommentar