Menu
På tur / Teknologi

Fotoworkshop i Randers Regnskov

Så nåede jeg igennem stakken af billeder fra fotoworkshopen i Randers Regnskov arrangeret af Tybjerg Tekst & Foto. Vi var 14 kursister og de to undervisere var Casper Tybjerg fra Tybjerg Tekst & Foto og Brian Rasmussen Randers Regnskovs prisvindende fotograf. En af de rigtig spændende ting ved workshoppen var; at vi fra kl. 16:00 den første dag og indtil kl. 10:00 den næste dag, havde hele regnskoven for os selv. Det betød, at mange af dyrene opførte sig helt anderledes, og det var muligt at komme tættere på motiverne. Du kan læse meget mere om workshoppen her.

Blue yellow ara (Ara ararauna)
~Blågul ara (Ara ararauna)

Da det hurtigt bliver mørkt på den her årstid, betød det også at vi meget af tiden, bevægede os rundt i mørke og kun havde vores lommelygter til at se, hvor vi gik og det var også lommelygterne vi brugte for at få kameraet til at fokusere. Det var vild spændende at gå rundt derinde og høre lydene, uden at kunne se hvem der lavede dem. Jeg må indrømme, at jeg puttede mine bukser ind i strømperne, for ikke at risiker at der kravlede et eller andet dyr op under bukserne på mig. For om aftenen, kom alle kakerlakkerne også frem og jeg skal hilse og sige at de ikke var små og der var rigtig mange af dem.

Mig i den mørke regnskov.
~Chris har fanget mig med pandelampe og lommelygte, hvor jeg står og kikker på mit kamera i total mørke.

I går formiddags, satte Brian et par dyr, som normalt lever bag glas, fri i en lille del af Regnskoven, for at vi kunne fotografere dem uden at have glasset imellem os. Bl.a blev en 1 ½ meter tiger pyton sat i på en gren og så fodret med en rotte. Sikke et fascinerende syn at se slangen hygge til og så langsomt presse livet ud af rotten (rotten var død inden slangen fik den, men det viste slangen ikke, da rotten stadig var varm, det er nemlig forbudt at foder dyr med levende dyr her i Danmark) for derefter langsomt at sluge den.

Der blev også sat en fugleedderkop fri, men den fotograferede jeg ikke, den var en anelse for stor til mig og jeg havde det ikke vildt godt i nærheden af den. Men en lille sød mælkefrø fik jeg fanget, mens den sad på en lille gren og sugede sig fast med sugekopperne på dens fødder.

Mælkefrø (Trachycephalus resinifictrix)
~Mælkefrø (Trachycephalus resinifictrix)

Jeg fik skudt rigtig mange billeder, men efter først en grov sortering, derefter en fin sortering, er jeg nu nede på 56 billeder som jeg synes er ok. Jeg har dog lavet min egen fin fin sortering og er faktisk helt ned på 13 billeder, som jeg synes er ”lige i skabet”. Men de 57 er nu heller ikke sååå ringe og dem beholder jeg.

Hvis du har lyst til at se de 57 billeder, kan du klikke på linket herunder.

Fotoworkshop Randers Regnskov 2009

 

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

18 kommentar

  • Catarina
    18. september 2010 at 07:41