Menu
På tur / Teknologi

Fotoworkshop i Randers Regnskov

Så nåede jeg igennem stakken af billeder fra fotoworkshopen i Randers Regnskov arrangeret af Tybjerg Tekst & Foto. Vi var 14 kursister og de to undervisere var Casper Tybjerg fra Tybjerg Tekst & Foto og Brian Rasmussen Randers Regnskovs prisvindende fotograf. En af de rigtig spændende ting ved workshoppen var; at vi fra kl. 16:00 den første dag og indtil kl. 10:00 den næste dag, havde hele regnskoven for os selv. Det betød, at mange af dyrene opførte sig helt anderledes, og det var muligt at komme tættere på motiverne. Du kan læse meget mere om workshoppen her.

Blue yellow ara (Ara ararauna)
~Blågul ara (Ara ararauna)

Da det hurtigt bliver mørkt på den her årstid, betød det også at vi meget af tiden, bevægede os rundt i mørke og kun havde vores lommelygter til at se, hvor vi gik og det var også lommelygterne vi brugte for at få kameraet til at fokusere. Det var vild spændende at gå rundt derinde og høre lydene, uden at kunne se hvem der lavede dem. Jeg må indrømme, at jeg puttede mine bukser ind i strømperne, for ikke at risiker at der kravlede et eller andet dyr op under bukserne på mig. For om aftenen, kom alle kakerlakkerne også frem og jeg skal hilse og sige at de ikke var små og der var rigtig mange af dem.

Mig i den mørke regnskov.
~Chris har fanget mig med pandelampe og lommelygte, hvor jeg står og kikker på mit kamera i total mørke.

I går formiddags, satte Brian et par dyr, som normalt lever bag glas, fri i en lille del af Regnskoven, for at vi kunne fotografere dem uden at have glasset imellem os. Bl.a blev en 1 ½ meter tiger pyton sat i på en gren og så fodret med en rotte. Sikke et fascinerende syn at se slangen hygge til og så langsomt presse livet ud af rotten (rotten var død inden slangen fik den, men det viste slangen ikke, da rotten stadig var varm, det er nemlig forbudt at foder dyr med levende dyr her i Danmark) for derefter langsomt at sluge den.

Der blev også sat en fugleedderkop fri, men den fotograferede jeg ikke, den var en anelse for stor til mig og jeg havde det ikke vildt godt i nærheden af den. Men en lille sød mælkefrø fik jeg fanget, mens den sad på en lille gren og sugede sig fast med sugekopperne på dens fødder.

Mælkefrø (Trachycephalus resinifictrix)
~Mælkefrø (Trachycephalus resinifictrix)

Jeg fik skudt rigtig mange billeder, men efter først en grov sortering, derefter en fin sortering, er jeg nu nede på 56 billeder som jeg synes er ok. Jeg har dog lavet min egen fin fin sortering og er faktisk helt ned på 13 billeder, som jeg synes er ”lige i skabet”. Men de 57 er nu heller ikke sååå ringe og dem beholder jeg.

Hvis du har lyst til at se de 57 billeder, kan du klikke på linket herunder.

Fotoworkshop Randers Regnskov 2009

 

0

18 kommentar

 • Helle K.
  24. oktober 2009 at 15:32

  Det er nogle superfede billeder du har tager i Regnskoven.
  Jeg har nydt dem på Flickr. 🙂

  Reply
  • Catarina
   24. oktober 2009 at 15:42

   Helle K.
   Mange tak skal du have. 🙂

   Du ville have nydt at være med selv. 😉

   Reply
 • Anita
  24. oktober 2009 at 21:21

  Wauuu, der er mange rigtig flotte billeder. Jeg er ret vild med nogle af dine skud af slangen og musen. Især dét, hvor slangen er i front med musehalen dinglende ud af munden 🙂

  Reply
  • Catarina
   25. oktober 2009 at 07:38

   Anita
   Tak for rosen – ja dem med slangen er jeg også glad for, da den var lidt svære at skyde fordi den drejede sig hele tiden og så har den det der udtryk – hæhæ I got you. 😀

   Reply
 • Katja
  24. oktober 2009 at 21:48

  Flotte billeder ! Kan godt lide mælkefrøen 🙂 Og det sidste af sommerfuglen, dog ville jeg nok beskære det så al omkring er sort.

  Reply
  • Catarina
   25. oktober 2009 at 07:40

   Katja
   Mælkefrøen er også lige i skabet – fokus ligger lige i det ene øje. Så det er også ibland mine 13 specielt udvalgte.

   Jeg kan godt se hvad du mener med sommerfuglen. Jeg har slet ikke beskåret nogle af billederne, så det kan være jeg skal kikke på det. 🙂

   Reply
 • Bente
  25. oktober 2009 at 00:55

  Det må have været en fantastisk oplevelse at have været med på det kursus! Den kan jeg godt misunde dig 😉 . Og hvor er det nogle flotte billeder, du har skudt!

  Reply
  • Catarina
   25. oktober 2009 at 07:45

   Bente
   Det var så vildt fedt at være på det kursus, bare det at være sammen med andre som interesserer lige så meget for foto som jeg selv. Vildt inspirerende. 🙂

   Reply
 • Fru E
  25. oktober 2009 at 09:49

  Fantastiske billeder :o)

  Reply
  • Catarina
   25. oktober 2009 at 10:36

   Fru E
   Mange tak skal du have. 🙂

   Reply
 • Per
  26. oktober 2009 at 18:59

  Pragtfuld billedserie 🙂

  Reply
  • Catarina
   27. oktober 2009 at 08:37

   Per
   Mange tak skal du have. 🙂

   Reply
 • At blive fotograferet
  7. december 2009 at 10:14

  […] i oktober var jeg jo på Fotoworkshop i Randers Regnskov og der har Randers Regnskovs egen fotograf Brian Rasmussen selv taget billeder, […]

  Reply
 • 119 blev til 11
  2. marts 2010 at 16:39

  […] mit kursus i Randers Regnskov, er jeg blevet meget bevidst om at kassere billeder hvis mit fokus ikke lige sidder i skabet og på […]

  Reply
 • Weekend med foto
  28. maj 2010 at 21:20

  […] Der ud over kender jeg jo også Brian, fra Fotomalia, da han også var én af underviserne, dengang jeg var på kursus i Randers Regnskov. Jeg må sige, at lige nu er der altså ret længe til den 3. juli, men det er […]

  Reply
 • chris
  18. september 2010 at 06:40

  hey, flotte billeder af dyrene:)
  tak for sidst, det var et par fantastiske dage med Casper:)

  mvh chris

  Reply
  • Catarina
   18. september 2010 at 07:41

   @chris: Aii, hej og velkommen til siden her. 🙂 Tak for rosen – ja, det var virkelig en fantastisk workshop. Jeg har også været med på en workshop som Brian fra regnskoven havde arrangeret, den var også vildt god. Hvis du har lyst, kan du se billederne her.

   Reply
 • En ny bog
  19. februar 2011 at 20:53

  […] Tybjerg som sammen med Brian Rasmussen, Randers Regnskovs prisvindende fotograf som afholdt den fotoworkshop jeg deltog i i Randers Regnskov i efteråret 2009. En workshop som virkelig lærte mig en […]

  Reply

Skriv en kommentar