Menu
Kogebogen / Os & Familien / Sødt, surt & salt / Teknologi

Brændte mandler

Nu jeg alligevel var i gang med at koge mandlerne som sener skal smuttes, ja så kunne jeg jo også lige så godt lave en omgang brændte mandler, som jeg også ved flere af familiens medlemmer, incl. mig selv, godt kan spise i rå mængder.

Ingredienser:
• 300 g. mandler
• 3 dl. sukker
• 3 dl. vand

Fremgangsmåde:
Vand, sukker og mandler kommes på en pande, der skrues op på fuld blus.
Sukkerlagen “koges ind”, imens der røres ind i mellem.
På et tidspunkt “smuldrer” sukkerlagen. Nu skal mandlerne vendes konstant indtil sukkeret sidder fast på mandlerne, og de er karamelliserede (blanke men humplede) hæld da mandlerne ud på et stykke bagepapir eller lign. og køl dem af.

Det tager lidt tid, at koge sukkerlagen ind, men bliv ikke utålmodig det kan betale sig at vente. Når mandlerne er færdige kommer der “knæk”-lyde fra dem, der indikerer at alt væde er fordampet.


Mange tak fordi du læste med
Catarina
En kommentar eller en hilsen er meget velkommen.
Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK.
Ligeledes kan du tilmelde dig min "email-service" som du finder ude i sidebaren.

1

10 Kommentar

  • Catarina
    25. december 2010 at 09:56