Menu
Teknologi

Kompaktkamera

Som de fleste af jer der læser fast med herinde ved, ja så har jeg jo altid et kamera med mig. Nogle gange er det det store Nikon D90, men ofte er det bare det lille Canon IXUS 800IS der ligger i tasken.

Her, da Daniel skulle til Nepal, manglede han et kamera og han fik så lov til at låne mit lille Canon, da det er ret robust og snildt kan ligge i en bukselomme. Mens Daniel lånte mit, lånte jeg Sørens det lille Canon IXUS 80, som er et ganske udmærket kamera. Da Daniel kom hjem fik jeg mit Canon IXUS 800IS tilbage, desværre kom Daniel til at tabe det på en bådtur, så skallen gaber en anelse og programhjulet derved er blevet ledløst. Kameraet kan stadig tage billeder, men programhjulet skifter let position, midt i at man tager billeder. Det er kun når det står på auto, at programhjulet holder en smule bedre, men det er ikke hver gang og da jeg aldrig bruger autofunktionen, så det er lidt noget skidt. Jeg tog det med til min fotoforhandler, for få det repareret. Det kunne sagtens repareret, men det vil komme til at koste omkring 1500 kroner, det synes jeg nu ikke jeg ville ofre på det nu 2 ½ år gamle kamera.

Jeg har nu bestilt et nyt, men denne gang er det ikke et Canon. Jeg har længe sagt, at hvis jeg skulle have et nyt kamera, så skulle det være et Panasonic DMC TZ7, da det har fået nogle ok anmeldelser og så kan det optage i HD, ganske imponerende på sådan et lille kamera, i den billige ende af skalaen.


~Billedet er venligst udlånt af Panasonic Danmark.

Hvis alt går vel og ud fra Track & Trace, så kommer posten med det i dag men ellers så bliver det i morgen. 🙂

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

23 kommentar

 • Madame
  29. december 2009 at 11:21

  Det var synd, at Daniel tabte dit dejlige kamera! Men det nye, du har bestilt, lyder jo ret fantastisk!

  Reply
  • Catarina
   29. december 2009 at 13:32

   Madame
   Det er jo hvad der kan ske. Og nu fik jeg så osse muligheden for at få et nyt, det er jo heller ikke så værst. 😀

   Reply
 • Sifka
  29. december 2009 at 12:07

  Tillykke. Det er et rigtig godt valg. Langt bedre end Canon, hvis man spørger min fotohandler, som ofte anbefaler udenfor reklamens dominans. Jeg har haft mit et stykke tid, og er så glad for det. Det tager gode billeder, og kan meget mere, end man lige forventer. Jeg er i hvertfald tit blevet overrasket. Positivt.

  Reply
  • Catarina
   29. december 2009 at 13:33

   Sifka
   Tak, er lige modtaget og nu venter jeg bare på at batteriet er opladt. 😀

   Jeg har også læst godt om det og jeg glæder mig til at tage det i brug. 😉

   Reply
 • Anne
  29. december 2009 at 13:32

  Det kammera bliver du glad for…jeg har selv et( udover mit store Canon)og
  Jeg har det altid på mig…

  Når der skal bruges blitz laver det dog skygger bag personen…så her bruger jeg mit store kamera med en blitz sat på 🙂

  Tillykke med dit kamera valg 🙂

  Reply
  • Catarina
   29. december 2009 at 13:36

   Anne
   Tak skal du have.

   Det vil altid lave skygger bag personer da det er en direkte blitz ligesom dit store ville gøre hvis blitzen pegede direkte mod personen, men jeg er sikker på, at hvis du stiller blitzen til langsom synkron, så er der ikke skygger. Søren det lille Canon kunne den funktion og det kan Panasonic også og så blev billederne helt gode også med blitz lidt ligesom jeg bruger blitz i modlys.

   Reply
   • Anne
    29. december 2009 at 17:21

    Ok Catarina…det vil jeg lige prøve…kan det hedde noget på engelsk som jeg ikke ved, hvad er?

    Reply
    • Catarina
     29. december 2009 at 17:37

     Anne
     Nej det tror jeg ikke. Under blitz og så slow synk. eller langsom synkron. Noget i den retning. 🙂

     Reply
     • Anne
      29. december 2009 at 20:17

      Har lige siddet og leget lidt med det langsomme synk, har altid undret mig over det udtryk, men sørme om det ikke virker 🙂 Tak

      Reply
      • Catarina
       29. december 2009 at 21:16

       Anne
       Velbekomme. 🙂

 • Bente
  29. december 2009 at 13:47

  Glæder mig til at se, hvad dit lille, nye vidunder kan ;-).
  Jeg overvejer også at anskaffe et lille kamera, fordi det store (Nikon D40) kan være besværligt at have med.

  Reply
  • Catarina
   29. december 2009 at 14:10

   Bente
   Jeg håber det er den tand bedre end det Canon jeg havde og det jeg lånte af Søren, men eller er det jo bare til at have i tasken til daglig brug, netop for at undgå at have det store med. 🙂

   Nu må det batteri da også snart være ladt op. 😆

   Reply
 • Sister Bonde
  29. december 2009 at 14:14

  Spændende, spændende – glæder mig til at følge – og et Leica-optik går man vist aldrig galt i byen med.

  Reply
  • Catarina
   29. december 2009 at 15:44

   Sister Bonde
   Der kommer et ekelt indlæg med et par test billeder ikke nogen fansy test, bare et par skud. Nej, Leica-optik går man ikke galt i byen med. 🙂

   Reply
 • Tina - omme i London
  29. december 2009 at 15:08

  uh, hvor er det spaendende. Der er da ikke noget som at pakke up for ny teknik. 🙂 God fornoejelse!

  Reply
  • Catarina
   29. december 2009 at 15:45

   Tina
   Jeg er lidt af en gadget freak så jeg elsker sådanne pakker og også de fysiske butikker. 😀

   Reply
 • Karolina
  29. december 2009 at 15:14

  Tilllykke med dit nye kamera. Spændende hvad der kommer ud af det 🙂

  Reply
  • Catarina
   29. december 2009 at 15:46

   Karolina
   Det er jeg også selv spændt på. Glæder mig til at prøve det i mange situationer. 🙂

   Reply
 • Alice M
  29. december 2009 at 16:56

  Mit lille canon – som jeg i øvrigt elsker viiiildt – kan nu også optage i HD…

  Men tillykke med “den lille ny”… 😉

  Reply
  • Catarina
   29. december 2009 at 16:59

   Alice M
   Mange tak skal du have. 🙂

   Ja jeg ved at deres IXUS 990 og et af de andre har HD, men denne gang skulle det ikke være et Canon. 😉

   Reply
   • Catarina
    29. december 2009 at 16:59

    PS Du kommer den 9. januar ikke? 😀

    Reply
 • Helle K.
  5. januar 2010 at 08:41

  Hvis jeg skulle have et nyt kompaktkamera, så ville jeg også vælge dette 🙂 tillykke.

  Reply
  • Catarina
   5. januar 2010 at 09:04

   Helle K.
   Dejligt at høre at vi også der er enige. 🙂 Jeg er også meget positiv overrasket hvor fine billeder det tager. Nu er jeg så spændt på hvordan det klare det her sener på måneden, når vi tager på ferie/bryllupsrejse. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar