Menu
Brasseriet / Kogebogen / Teknologi

Ratatouille

Da jeg lige havde et par aubergine i overskud fra weekenden og tænkte jeg at de kunne da med en masse andre ingredienser forvandles til en god omgang ratatouille, som det efterhånden er længe siden vi sidst har fået. Nu står ratatouille og prutter på på komfuret og inden længe slukker jeg for den. Så kan Søren snuppe lidt når han er sulten, jeg – ja jeg skal først til spinning inden jeg skal have mad. Hvis overhovedet noget. 😉

Har du fået lyst til at kaste dig ud i en omgang ratatouille, så kommer opskriften lige her.

Ingredienser:
1 aubergine
1 courgette
1-2 peberfrugter
1-2 løg
3-4 fed hvidløg
2 Forårsløg
Lidt frisk chili efter smag
2 dåser flåede tomater
1 glas rødvin (kan undlades)
Olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Hak hvidløg og chili fint og hak løgene lidt grovereskær, auberginen og courgetten skæres i firkanter (fx 2 x 2cm). Sauter chili, løg og hvidløg i olivenolie i en tykbundet gryde. Tilsæt de øvrige grøntsager og lad det sautere i små 10 min. ved jævn varme, husk at røre hyppigt. Tilsæt nu rødvinen og de flåede tomater og lad det hele reducere. Smag til med salt og peber.

Serveres med brød.

Og mens det hele simre færdigt, kan du jo lige se taileren til tegnefilmen Ratatouille, som er en rigtig sød tegnefilm, som vi så med drengene for et par år siden.

Velbekomme. 🙂


Mange tak fordi du læste med
Catarina
En kommentar eller en hilsen er meget velkommen.
Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK.
Ligeledes kan du tilmelde dig min "email-service" som du finder ude i sidebaren.

1

6 Kommentar

 • Marianne
  25. februar 2010 at 18:58

  Mmm ratatouille er lækkert.. Desværre kan min kæreste ikke lide hverken squash eller aubergine, så det er sååå lang tid siden jeg har fået det 🙁

  Reply
  • Catarina
   26. februar 2010 at 06:59

   @Marianne: ja det er lidt surt – så må du lave det en dag hvor han ikke er hjemme og så invitere et par veninder. 🙂

   Reply
 • TinaLiel
  25. februar 2010 at 20:25

  Det ser lækkert OG sundt ud. Filmen er herlig – får helt lyst til at se den igen. KNUS♥

  Reply
  • Catarina
   26. februar 2010 at 07:00

   @TinaLiel: Det smager bare godt og ja, så er det sundt. 🙂 og filem, den er et kapitel for sig. 😉

   Reply
 • Thomas
  28. februar 2010 at 11:04

  Hej Catarina

  Tak for opskriften til Ratatouille. Den må jeg prøve.

  Jeg faldt tilfældigt over din blog ved at hoppe rundt på andre blogs. Det er en sjov måde at finde frem til andre inspirerende blogs.

  Jeg er ikke helt klar over, hvorfor jeg lige er begejstret for din blog, men måske fordi jeg har tidligere gået meget op i fotografi, jeg er født og opvokset i Odense og jeg har en særlig tilknytning til Thailand, hvor du lige har lavet en flot dækning af jeres rejse.

  Nej, det er helt sikkert fordi, at jeg finder din blog meget hyggelig og inspirerende 🙂

  Nu er jeg flere gange om ugen inde og besøge dig på din blog.

  Jeg undrer mig tit over, at det altid er kvinder der laver blogs om, hvordan vi lever, tænker og bliver inspireret i hverdagen. Vi mænd er tilbøjelige til kun at skrive om en helt specifik hobby eller interesse.

  Jeg prøver at skille mig lidt ud og lader mig inspirere af jer kvindelige bloggere.

  🙂 Thomas
  http://www.sanuk.dk

  Reply
  • Catarina
   28. februar 2010 at 13:41

   @Thomas: Velkommen til min side. 🙂

   Jeg synes selv det er sjovt at “opdage” nye blogge og den eneste måde man gør det på er; at læse kommentarerne hos andre og ved at nye læsere skriver en kommentar her.

   Du har helt ret, det er mest kvinder der blogger om hverdagen, måske det skylles at hverdagen rent faktisk fylder en hel del i kvinder dagligdag. Mænd er som du siger mere snævre i deres blogning – dejligt at du er en undtagelse. 🙂

   Ha’ en dejlig søndag Thomas. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar