Menu
Brasseriet / Kogebogen / Teknologi

Ratatouille

Da jeg lige havde et par aubergine i overskud fra weekenden og tænkte jeg at de kunne da med en masse andre ingredienser forvandles til en god omgang ratatouille, som det efterhånden er længe siden vi sidst har fået. Nu står ratatouille og prutter på på komfuret og inden længe slukker jeg for den. Så kan Søren snuppe lidt når han er sulten, jeg – ja jeg skal først til spinning inden jeg skal have mad. Hvis overhovedet noget. 😉

Har du fået lyst til at kaste dig ud i en omgang ratatouille, så kommer opskriften lige her.

Ingredienser:
1 aubergine
1 courgette
1-2 peberfrugter
1-2 løg
3-4 fed hvidløg
2 Forårsløg
Lidt frisk chili efter smag
2 dåser flåede tomater
1 glas rødvin (kan undlades)
Olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Hak hvidløg og chili fint og hak løgene lidt grovereskær, auberginen og courgetten skæres i firkanter (fx 2 x 2cm). Sauter chili, løg og hvidløg i olivenolie i en tykbundet gryde. Tilsæt de øvrige grøntsager og lad det sautere i små 10 min. ved jævn varme, husk at røre hyppigt. Tilsæt nu rødvinen og de flåede tomater og lad det hele reducere. Smag til med salt og peber.

Serveres med brød.

Og mens det hele simre færdigt, kan du jo lige se taileren til tegnefilmen Ratatouille, som er en rigtig sød tegnefilm, som vi så med drengene for et par år siden.

Velbekomme. 🙂

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

6 kommentar

  • Catarina
    26. februar 2010 at 06:59