Menu
Hverdagen

Sikke en søndag

Min søndag var én af de langsomme og med mange små sysler samt genopretning af min store PC. I lørdags, skete der åbenbart et eller andet hos Bullguard som gjorde at jeg fik en skrækkelig trojaner på min pc. Det viste sig dog senere, at det ikke var en sådan, men jeg gik i gang med at få skidtet væk. Og det var slet ingen let opgave. I løbet at 10 sec. havde jeg over 2100 inficerede filer og jeg knoklede som en gal. Jeg har aldrig oplevet noget ligende og var skide gal over, at mit virusprogram ikke havde fanget den. Søren var lige så gal og gik ind på Bullguards side og fant dette, som forklarede det hele:

We would like to notify you of the fact that around 16:40 GMT our Antivirus engines started flagging different Windows files from 64-bit operating systems as infected with “Trojan.FakeAlert.5”.

Detection was removed shortly after that, at 17:18 GMT, but some machines were already affected by this update.

F*** tænkte jeg, min store HP er jo nettop en 64 bit og det var så det jeg var blevet ramt af. Jeg prøvede at afinstallere så meget som muligt og slette filer, så de ikke smittede. 🙂

Inden længe kom denne på Bulguards side:

At this moment, our recommendation to deal with this problem is the following:

1. Double-click on the BullGuard icon in the system tray and open the console.

2. Choose the Antivirus plugin and then turn it off.

3. Next, go to Quarantine section within the Antivirus plugin, so that you can recover your files.

4. Select all the files in the list and click on the “Move back” button.

NOTE: If you are unable to restore the files manually, please use this tool instead: BGQuarantineRestore
The file is in the form of an archive, so in order to run the executable within, please right-click on the archive and choose “Extract here…”. The BGQuarantineRestore.exe file will appear next to it immediately.

5. Finally, update BullGuard and then turn the Antivirus back on.

If you cannot update BullGuard after taking the above steps, please reinstall BullGuard as follows:

http://www.bullguard.com/support/product-guides/bullguard-internet-security-guides-90/reinstall.aspx

Thanks for your understanding.

Men da var det for sent for mig, jeg havde slettet diverse filer, i et desperat forsøg på at stoppe spredningen.

Heldigvis havde jeg ikke slettet flere, end at jeg søndag kunne gå i gang med at få deaktiveret Adobe CS4 pakken og diverse andre programmer, så jeg sener atter kunne installere dem uden problemer. Derefter var det tid til at trykke på knappen, der får pc’en tilbage til fabriksindstilling. Det tog ikke så lang tid, men det gjorde til gengæld al installationen. Men i aftes var jeg atter oppe og køre og heldigvis har jeg da den lille pc, så der var ikke noget der hastede, men et eller andet sted ville jeg bare gerne være færdig.

Nu spiller klaveret igen og om ikke andet, så fik jeg da ryddet op på pc. Og i sådan en situation, er jeg altså umådelig glad for at jeg er inde og tage backup jævnligt. 🙂

0

6 kommentar

 • Helle K.
  22. marts 2010 at 08:36

  Sikke en forskrækkelse!
  Back-up er helt uundværlig i mange situationer – godt du havde det på plads 🙂

  Reply
  • Catarina
   22. marts 2010 at 10:12

   @Helle K.: Ja, det er ikke lige noget jeg ønsker ske for den lidt uerfarende pcbruger. 🙂

   Reply
 • Per
  22. marts 2010 at 09:12

  Puha dada – med sådan en ven?! (Bullguard) behøver man sandelig ingen fjender 😉

  Reply
  • Catarina
   22. marts 2010 at 10:13

   @Per: det kan jo smutte for selv den bedste. Men det skal ikke ske igen, så kræver jeg erstatning, vi har immervæk 10 licenser og de 7 er i brug sååå. 😉

   Reply
 • Karolina
  22. marts 2010 at 11:09

  Puha…men det er godt at det er overstået. Du er en fornuftig kvinde, at du tager backup jævnligt.

  Reply
  • Catarina
   22. marts 2010 at 11:42

   @Karolina: I det her tilfælde viser det sig at være ret så fornuftigt. 😉

   Reply

Skriv en kommentar