Menu
Dagligdagen

Det er simpelthen for VILDT!

Som nogle af jeg nok ved, så ser jeg så dårlige at jeg har briller. Tidligere brugte jeg linser, men efter at jeg er blevet lidt smågammel, er jeg blevet nød til at have glidende overgang i mine brilleglas. Jeg er; som mange andre kvinder lidt forfængelig og derfor tager jeg for det meste ikke briller på når jeg er til fest. De ligger pænt i tasken og det er yderst sjældent, at de komme op sådan en aften, ja så hellere se dårligt end at tage dem på. Når jeg fotografer er brillerne altid i vejen, da jeg altid tager kameraet op til mit venstre øje og det har irriteret mig gevaldigt, at jeg ikke kunne se i søgeren uden dem på.

Her for noget tid siden begyndte der at komme den her tanke i mit hoved; måske en operation ville kunne klar det. Da jeg havde gået og tænkt over ideen i noget tid, ringede jeg til min øjenlæge og spurgte om de mente, at en operation ville kunne klare problemet og svaret var; JA. Da jeg nu havde dem i røret spurgte jeg om de kunne anbefale en klinik som kunne klar det (jeg ser nemlig ikke dårligt nok til at få det på det offentliges regning), det kunne de. Jeg fik ringet og bestilt en tid til forundersøgelse, en forundersøgelse som ville vare en hel time.

I sidste uge var jeg så til forundersøgelse, hvor mine øjne blev tjekket både manuelt men også på diverse maskiner og resultatet var; at de bygningsfejl og andre dårligdomme, godt kunne opereres. De ville dog kun operere mit højre øje, som er det øje der er dårligst, da mit vestre øje er så godt som normalt, hvilket jeg jo godt vidste i forvejen.

I går, var så dagen hvor jeg skulle under laserkniven og jeg må da indrømme, at jeg dagen igennem har var en smule nervøs/spændt. Så er det at en tid kl. 18:30 bliver bandet langt væk, men jeg valgte selv det sene tidspunkt, for at det kunne blive uden for arbejdstiden, sååååå. 🙂

Søren kørte mig ind til klinikken og kørte så ud efter et par erindre, inden kan kom og hentede mig igen. Jeg kom til nærmest på klokkeslet og inden der var gået 10 minutter, sad jeg i en meget behagelig lænestol med fødderne oppe. Der skulle jeg sidde med lukkede øjne en små 3-kvartes tid, hvorefter jeg skulle ind og tjekkes, inden de gav mig lov til at tage hjem. Med mig hjem havde jeg nogle øjnedråber som jeg de næste 6 dage skal dryppe med og nogle øjne-fugt-dråber som jeg også skal dryppe med, for at øjet ikke bliver for tørt. Allerede da jeg kom hjem skulle jeg dryppe første gang og jeg kunne, selv om øjet løb i vand, læse hvad der stod på pakken.

Det er simpelthen for vildt at jeg nu, for første gang i 41 år, kan ser normalt uden nogen former for hjælpemidler. WAUW siger jeg bare. 😀

31 kommentar

 • Marianne
  15. juni 2010 at 07:34

  Hvor fedt Catarina!
  Har du egentlig ikke kunnet koorigere ‘øje styrken’ på kameraet? Det synes jeg da jeg kan på mit. Men det her indlæg har fået mig til at overveje om jeg bør overveje laser – jeg kan nemlig ikke engang nosse mig sammen til at få købt et par briller.

  Reply
  • Catarina
   15. juni 2010 at 17:00

   @Marianne: Jow, den mulighed findes på kameraet, men det var bare ikke nok i mit tilfælde. 🙂

   Glæder mig til at læse hvad du får “nosset” dig sammen til. 😀

   Reply
 • Sandra
  15. juni 2010 at 08:04

  Det er imponerende hvad de kan “fikse” i dag, syntes jeg:-)
  Tillykke med dit “nye” syn på Verden, og god tirsdag til dig og dine.

  Reply
  • Catarina
   15. juni 2010 at 17:01

   @Sandra: Mange tak skal du have og jeg håber også at du har haft en god tirsdag. 🙂

   Reply
 • Anders
  15. juni 2010 at 08:12

  Ja, Marianne. Det kan man skam på Catarinas Nikon D90 🙂

  Jeg har også fået glidende overgang for nylig hvor jeg fik chekket knægtens og mine øjne hos optikeren. Jeg bliver nok ved brillerne, da jeg blev beroliget ved butikkens reklameskilte “40+ syn”. Det passer jo nok meget godt når man stadig er i starten af fyrene 😉

  Reply
  • Catarina
   15. juni 2010 at 17:05

   @Anders: Hi hi ja det gør det nok, vi er jo stadig ret unge. 😀

   Reply
 • Helle K.
  15. juni 2010 at 08:47

  Tillykke det må være så skønt 🙂
  Jeg har aldrig selv brugt briller – før jeg fik brug for læsebriller 😉 men mine søskende, mine niecer og min datter bruger briller, så jeg ved hvordan det er 🙂 Ældste bruger heller ikke sine briller, hvis hun kan slippe – og linserne gider hun ikke altid sætte i, så heller føle sig frem 😉

  Reply
  • Catarina
   15. juni 2010 at 17:06

   @Helle K.: Tak skal du have. 🙂 Jeg glæder mig til at øjet er helet helt og jeg rigtig kan komme til at fotografer uden briller.

   Kan godt forstå at K. ikke gider rende rundt med briller, de er sørme også træls nu hver det er sommer og sådan. 🙂

   Reply
 • Alice M
  15. juni 2010 at 08:50

  Du overvejede aldrig de linser man faktisk kan få med glidende overgang?

  Kan godt se det smarte i operationen, men hvad så når man med tiden bliver aldersbetinget langsynet? Hvordan virker det opererede så? Det er DER min frygt – som forfærdelig nærsynet – ligger…

  Reply
  • Catarina
   15. juni 2010 at 17:09

   @Alice M: Jeg kan slet ikke få sådan nogle linser med mine bygningsfejl, for det var bestemt en løsning, hvis jeg altså kunne. 🙂

   For mit vedkommende, vil jeg fra om 6-8 år skulle holde papiret en smp 10 sm længere væk en jeg skal nu og sådan vil jeg blive ved og en skønne dag (om mange år) kan jeg smutte i Føtex og købe et par af de billige læsebriller.

   Men det er jo forskelligt fra person til person. 🙂

   Reply
 • Per
  15. juni 2010 at 09:08

  Tillykke med operationen og modet !
  Som brillebærer (langsynet) siden mit 5. år ved jeg alt om bøvlet med briller, når man bruger kamera og specielt kikkert.
  Har prøvet linser med glidende overgang, men det vil mine øjne sgu ikke – øv øv
  Måske man skulle få lavet en forundersøgelse om det overhovedet er muligt.
  Glæder mig til at høre om dine videre erfaringer!

  Reply
  • Catarina
   15. juni 2010 at 17:11

   @Per: Jeg er allerede glad for at jeg har fået det lavet nu og dem jeg har talt med som tidligere har fået det lavet, siger at det er det bedste de nogensinde har fået lavet. 😀

   Reply
 • Jesper Skærbæk Jensen
  15. juni 2010 at 09:49

  Tillykke 🙂 jeg er i samme aldersgruppe som dig, og har brugt briller i mange år. Ville også gerne slippe for dem, måske man skulle mande sig op, og få undersøgt, om det er muligt at blive opereret ligesom dig ?

  Reply
  • Catarina
   15. juni 2010 at 17:12

   @Jesper Skærbæk Jensen: Ja en undersøgelse er jo harmløs og så kan du jo ud fra det, tage stilling til om det er noget du vil. Jeg er allerede meget glad for at jeg har fået det lavet. 🙂

   Reply
 • Louise
  15. juni 2010 at 11:11

  Jeg har det samme “problem” som dig med øjnene, og jeg har da også i ny og næ tænkt øjenoperation – og så kastet det væk, som noget pjat… Men måske skulle man prøve at genoverveje det… Jeg er stadig i begyndelsen af trediverne, og jeg synes at mit syn bliver ringere og ringere… 🙂

  Reply
  • Catarina
   15. juni 2010 at 17:13

   @Louise: Du kan jo få lavet en forundersøgelse og se hvad de siger og så beslutte om det er noget du vil have lavet. Jeg tror ikke jeg fortryder, eller det ved jeg jeg ikke gør. 😀

   Reply
 • Madame
  15. juni 2010 at 19:01

  Det er fantastisk, at man kan lave den slags operationer! Jeg har læst om det i avisen og er sikker på, du bliver superglad for resultatet 🙂

  Reply
  • Catarina
   15. juni 2010 at 19:18

   @Madame: Jeg er som allerede rigtig glad for det. 🙂

   Reply
 • Olines
  15. juni 2010 at 19:51

  Min mand blev opereret for 15 år siden for sin nærsynethed. Dengang var laser ganske nyt og han var med i en forsøgs ordning der indebar, at han skulle tjekkes jævnligt over 5 år. Nu 15 år efter har han fortsat 100 % syn på begge øjne og er rigtig godt tilfreds:)
  Selv bærer jeg briller og kan ikke forestille mig, at skulle undvære dem. De er en del af min identitet og jeg er faktisk ret glad for dem!

  Reply
  • Catarina
   15. juni 2010 at 20:05

   @Olines: dejligt at din mand stadig er glad for sin operation. Jeg er også allerede glad for min. 🙂

   Jeg har aldrig forliget mig med mine briller og slet ikke når jeg har dyrket sport. 😉

   Reply
 • Mette
  15. juni 2010 at 20:44

  Hvor er det dejligt at høre. Tillykke med synet og modet 🙂

  Jeg tilhører nøjagtig samme type som du… for forfængelig til at bruge de briller, jeg har stort behov for og linser dur ikke længere.

  Desværre står der ikke en øjenoperation på en enlig mors budget, så jeg må nøjes med at drømme om det!

  Reply
  • Catarina
   16. juni 2010 at 06:28

   @Mette: Tak skal du have. 🙂

   Faktisk kan man der hvor jeg har fået det lavet få operationen på afdrag og jeg fik et par gavekort med til gratis forundersøgelse, jeg kan godt sende et til dig, da de også har klinik i Ålborg, du siger bare til. 🙂

   Reply
 • Mette
  16. juni 2010 at 18:37

  Åh det vil jeg slemt gerne Catarina… jeg kan jo så få konstateret om jeg overhovedet er egnet eller om jeg skal glemme alt om det.

  1000 tak!

  Jeg sender dig min adresse bagom 🙂

  Reply
  • Catarina
   16. juni 2010 at 19:06

   @Mette: Helt fint. 🙂

   Reply
 • Bot
  16. juni 2010 at 20:48

  Søde Cat,
  sej gået, tillykke med det. Godt at det allerede nu tegner godt.
  Knus herfra

  Reply
  • Catarina
   17. juni 2010 at 06:34

   @Bot: Tak i to. 🙂 det er dejligt at det går så stærkt.

   Reply
 • Rikke
  16. juni 2010 at 21:23

  Synes at du er utrolig modig. Kan slet ikke forestille mig at skulle tage beslutningen om at give nogen lov til at skære i mit øje 🙂

  Det er så godt at du nu kan se uden hjælpemidler. Tillykke med et nyt højre øje

  Super billede også

  Reply
  • Catarina
   17. juni 2010 at 06:35

   @Rikke: Mange tak skal du have. 🙂

   Jeg var også vildt nervøs, og trøstede mig med, at hvis det gik rigtigt rigtigt galt, ja så havde jeg da venstre øje. 😉

   Reply
 • marina
  17. juni 2010 at 18:02

  Det var en hurtig beslutning du fik taget,mht. operation.
  Dejligt for dig, der må være mange ting der lige pludselig bliver meget lettere, ikke huske på hvor brillerne ligger, ikke pudse briller , for ikke at tænke på hvad et par nye smarte briller koster.
  fedt, tillykke med det.

  Reply
  • Catarina
   17. juni 2010 at 20:01

   @marina: Ja, nogle beslutninger er lettere at tage end andre og da de havde tid til mig, sprang jeg til. 😉

   Det er helt vildt hvor meget det betyder og indimellem kniber jeg mig også i armen. det er bare såååå fedt. 😀

   Reply
 • Godt udsyn
  2. august 2010 at 11:41

  […] gang jeg var ved øjenlægen, havde jeg noget væske i øjet og et lidt ringe syn på det nyopererete øje, ikke noget alarmerende, men de ville nu godt have, at jeg kom forbi i dag, så de lige kunne […]

  Reply

Skriv en kommentar