Menu
Familieliv / Teknologi

Time-Lapse tirsdag

I går havde jeg en del småprojekter jeg skulle have ordnet. Der var bl.a. nogle karme og paneler der skulle males og en garage som trængte til at blive tømt for ting som skulle på nærgenbrugspladsen og i det heletaget trængte den til oprydning. Da jeg er lidt fascineret af Time-Lapse, tænkte jeg at det kunne da være sjovt at lave en Timelaps video over min oprydning. På nogle kameraer kan man indstille kameraet til at tage et billede eks. hver 10 sek. men den funktion har mit desværre ikke og da det er lidt umuligt at stå med et stopur i den ene hånd og udløseren i den anden samtidig med at der rydes op, har jeg downloadet et lille stykke software til min PC som kan klare jobbet for mig. Det kabel jeg havde var desværre kun 50cm langt så min pc skulle stå temmelig tæt på kameraet, ikke nogen helt let sag. Men et længere kabel er bestildt, så næste gang bliver det lettere.


~Første opstilling til venstre og senere, da jeg skulle til i den del af garagen, flyttede jeg hele pivetøjet over modsat, som ses på billede to. For at stativet skulle stå helt fast, hængte jeg en 2,5 l maler spand fast i den dertil indrettede krog på midterstangen.

På mit Nikon D90 havde jeg mit 10-20mm vidvinkel objektiv fra Sigma. I alt tog kameraet 563 billeder og dem har jeg sat sammen til en film ved hjælp af VideoPad Video Editor, som er det program jeg altid bruger til, at redigere mine videoer med. Billedesekvensen er sat til 0,125 og det synes jeg passer meget godt.

Resultatet kan ses her neden for.

Det er lidt vildt at tænke på, at ud af 563 billeder, er det kun blevet til en film på 01:21 min. Men det var rigtigt sjovt og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver en Timelaps video.

29 kommentar

 • Per
  11. august 2010 at 16:11

  Fan’me bare i orden 🙂 og sikke en energi 😉

  Reply
  • Catarina
   11. august 2010 at 19:38

   @Per: Hi hi det var sjovt at lave og så er arbejdet ikke så slemt. 😀

   Reply
 • Mor
  11. august 2010 at 16:17

  Rigtigt godt lavet, og jeg må sige du fik noget fra hånden, det er rart bagefter når der sådan er ryddet op.

  Reply
  • Catarina
   11. august 2010 at 19:39

   @Mor: det er rigtigt dejligt at få ryddet ud og op. Nu går der nok kun et årstid inden vi skal til det igen. 😉

   Reply
 • Helle K.
  11. august 2010 at 16:32

  Hold da op sikke et arbejde – for at rydde op 😉
  Nu vil jeg nyde din indsats på film.

  Reply
  • Catarina
   11. august 2010 at 19:39

   @Helle K.: Hi hi men det var sjovt. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  11. august 2010 at 16:34

  Tak for kigget – hvor var det sjovt 🙂 Sikke en god ide.

  Reply
  • Catarina
   11. august 2010 at 19:40

   @Helle K.: Det er vildt hvad man kan lave. 🙂

   Reply
 • Fru E
  11. august 2010 at 17:10

  Hold da maule du er effektiv 🙂 Kigger du ikke forbi her med samme aktivitetsniveau 😉

  Godt lavet C!

  Reply
  • Catarina
   11. august 2010 at 19:40

   @Fru E: Pyha, snuppede en cykeltur til spinning efterfølgende, men så var jeg altså også lidt brugt. 🙂

   Reply
 • Bot
  11. august 2010 at 19:02

  Damn, det er altså ret sejt lavet og sikken en energi 😉

  Reply
  • Catarina
   11. august 2010 at 19:41

   @Bot: Jeg havde det sjovt med at få det hele rigget til og glædede mig til at se resultatet. 😀

   Reply
 • Jeg blev logget
  11. august 2010 at 20:07

  […] går, efter endt “arbejde” smutte jeg til en god omgang spinning, og da var det, at en af mine spinning buddys spurgte, […]

  Reply
 • Jens
  11. august 2010 at 20:10

  Wow – sådan en film vil jeg også lave. Har du selv bemærket, at du ser jo rasende effektiv ud, når det er filmet på den måde? Det er helt vildt smart. Uanset hvor lang tid det har taget, så ligner man jo en tornado! 😀

  Jeg har selvfølgelig ikke et godt kamera som kan den slags, men nu kan jeg i hvert fald se en MEGET god grund til at ønske et, hahaha……

  Reply
  • Catarina
   11. august 2010 at 20:16

   @Jens: Hi hi ja det er jo en af side effekterne ved at lave filmen på den måde. 🙂 Men g´faktisk kan man regne ud hvor lang tid det tog mig med 563 milleder tager med et interval på 10 sek. giver tænke tænke 01:50 time, sådan cirka. 🙂

   Jeg kan specielt godt lide der hvor jeg sidder på hug og ruller haveslangen sammen, det ser fedt ud. 🙂

   Reply
 • Kim
  12. august 2010 at 01:10

  Fed video! Jeg bliver næsten helt træt bare af at kigge på den. Mit kamera kan selv gøre det, så det kan være jeg skulle prøve at eksperimentere lidt med det. Nu er jeg i hvert fald blevet inspireret 🙂

  Reply
  • Catarina
   12. august 2010 at 06:30

   @Kim: Ahh ja, lav en hvor du har kameraet i dit vindue og vi ser travlheden i byens gader. Sådan én ville jeg lave hvis jeg boede i en by. 🙂

   Reply
 • Kim
  12. august 2010 at 11:51

  Desværre er bygningerne ret tæt på hinanden her i Kina, og der er mildest talt ikke ret meget aktivitet udenfor mine vinduer da mange af lejlighederne står tomme, men så må jeg jo et andet sted hen 🙂

  Reply
  • Catarina
   12. august 2010 at 15:16

   @Kim: Aii hvor ærgerligt, men jeg glæder mig til at se en Time Laps fra dig, altså når du har tid. 🙂

   Reply
 • Lone
  12. august 2010 at 13:28

  Det var sjovt at se :))

  Utroligt, at du kunne få ryddet så fint op på 1,5 time… Men det går sikkert som en leg, når kameraet snurrer 🙂

  Flot resultat, Catarina 🙂

  Reply
  • Catarina
   12. august 2010 at 15:18

   @Lone: 1 time og 50 var det nu, men når jeg går i gang, så holder jeg ikke pauser og dvæler ikke ved tingene, men får lavet det jeg skal for derefter at kunne slappe af og nyde. 🙂

   Kameraet snurrede ikke, men klikkede. 😆

   Reply
 • Mette
  13. august 2010 at 15:34

  Hehe – sjov ide. Måske skulle jeg lave en fra den rødhåredes fatboy… omend der ikke altid er så meget aktivitet 🙂

  Reply
  • Catarina
   13. august 2010 at 16:42

   @Mette: Sådan en hel dag alene hjemme må alligevel gi’ en eller anden form for aktivitet – det kunne være super sjovt at se. 😀

   Reply
 • Minna
  16. august 2010 at 14:34

  Hej Catarina

  Nej hvor sjovt – det er dog en fantatisk ide. Pyha man får helt sved på panden. 🙂

  Reply
  • Catarina
   16. august 2010 at 15:09

   @Minna: Lige så sjov den er se færdig, lige så sjov var det at lave den og sætte den sammen. 🙂

   Reply
 • […] er det min tur til at vise mit timelapse forsøg, og lige som Catarina og Kasper vil jeg da også vise hvordan jeg rydder […]

  Reply
 • Catarina
  9. november 2010 at 11:45

  […] men jeg er ved at afprøve mit nye 5 meter USB kabel, som jeg jo savnede dengang jeg lavede min Timelapse video. Indtil nu går det meget godt, ikke at jeg laver endnu en film, men jeg har at sat kameraet på […]

  Reply
 • Claus K
  22. februar 2011 at 22:00

  Det må jeg nok sige! Du forstår at rydde op. Fin video…sludder time-lapse!

  Reply
  • Catarina
   23. februar 2011 at 07:24

   @Claus K: Hi hi ja, gid det var så let i virkeligheden. 😀

   Reply

Skriv en kommentar