Menu
Familieliv / Teknologi

Time-Lapse tirsdag

I går havde jeg en del småprojekter jeg skulle have ordnet. Der var bl.a. nogle karme og paneler der skulle males og en garage som trængte til at blive tømt for ting som skulle på nærgenbrugspladsen og i det heletaget trængte den til oprydning. Da jeg er lidt fascineret af Time-Lapse, tænkte jeg at det kunne da være sjovt at lave en Timelaps video over min oprydning. På nogle kameraer kan man indstille kameraet til at tage et billede eks. hver 10 sek. men den funktion har mit desværre ikke og da det er lidt umuligt at stå med et stopur i den ene hånd og udløseren i den anden samtidig med at der rydes op, har jeg downloadet et lille stykke software til min PC som kan klare jobbet for mig. Det kabel jeg havde var desværre kun 50cm langt så min pc skulle stå temmelig tæt på kameraet, ikke nogen helt let sag. Men et længere kabel er bestildt, så næste gang bliver det lettere.


~Første opstilling til venstre og senere, da jeg skulle til i den del af garagen, flyttede jeg hele pivetøjet over modsat, som ses på billede to. For at stativet skulle stå helt fast, hængte jeg en 2,5 l maler spand fast i den dertil indrettede krog på midterstangen.

På mit Nikon D90 havde jeg mit 10-20mm vidvinkel objektiv fra Sigma. I alt tog kameraet 563 billeder og dem har jeg sat sammen til en film ved hjælp af VideoPad Video Editor, som er det program jeg altid bruger til, at redigere mine videoer med. Billedesekvensen er sat til 0,125 og det synes jeg passer meget godt.

Resultatet kan ses her neden for.

Det er lidt vildt at tænke på, at ud af 563 billeder, er det kun blevet til en film på 01:21 min. Men det var rigtigt sjovt og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver en Timelaps video.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

29 kommentar

  • Catarina
    11. august 2010 at 19:38