Menu
Bloggeriet / Dagligdagen

Læse- og mobilvenlig

Her dan anden dag da jeg havde opgraderet til WordPress 3.0.1, var der åbenbart kommet et flueben i den boks som afgøre, om min blog kun skal vise et uddrag af teksten i de forskellige readeres, eller om hele teksten skal vises. Marianne var så venlig at gøre mig opmærksom på, at det var sket og det var jeg glad for, for som jeg tidligere har nævnt, så sletter jeg selv blogs fra min “reader” hvis de kun viser uddrag. Jeg har dog et par enkelte, som jeg har beholdt, de ligger i en mappe for sig selv og der læser jeg uddraget, og hvis det fanger, så åbner jeg, men ellers ikke.

En andden ting som jeg også gerne vil slå et slag for igen er, at der efter hånden er så mange smartphones i omløb og dermed også læsere som bruger denne platform til at læse blogs på, det gør jeg i hvert fald. Men der er mange blogs som stadig vises i pc udgaven og dermed skal jeg scrolle både den ene og den anden vej og det tager enormt lang tid at loade en side som vise “normalt”.

Nå men, det var mine to minutter her på en fredag formiddag. Nyd dagen, den ser ud til at blive solrig. 🙂

0

14 kommentar

 • Bente
  13. august 2010 at 10:34

  Ja, selvfølgelig findes der plugins til mobilvisning! Det har jeg bare ikke skænket en tanke – så mange tak for tippet! 😉

  Jeg har lige skyndt mig at installere et på min blog, det blev mpexo, som er en del af WordPress Mobile Pack (skriver de).

  I øvrigt kan min Nokia 5800 kun se din hjemmeside i ‘pc-format’, så den er åbenbart ikke dækket af plugin’ets mærker.

  P.S. Sol? Ikke her og nu i Frederikssund i hvert fald. Det er gråt og klamt :-(. Heldigvis lover DMI ‘bedre tider’ :-).

  Reply
  • Catarina
   13. august 2010 at 10:44

   @Bente: Tak for infoen omkring min blog, vil kikke på det med det samme og evt. prøve det plugin du har fundet. 😀

   Her er det stadig sol omend der er lidt flere skyer på himlen end tidligere. 🙂

   Reply
   • Catarina
    13. august 2010 at 10:59

    @Bente: Så er det det plugin du nævner indstalleret her, så nu håber jeg min side vises rigtigt på din telefon. 🙂

    Reply
 • Helle K.
  13. august 2010 at 14:40

  Rigtig god weekend – det med plugin må jeg kigge på en gang ved lejlighed – jeg bruger ikke telefon – heller ikke smartphone til blogs, så det er ikke noget jeg har tænkt på… jo sidst du nævnte det, men ellers ikke 😉

  Reply
  • Catarina
   13. august 2010 at 16:31

   @Helle K.: Det er ikke noget du skal gøre for min skyld. 🙂

   Reply
 • Therese
  13. august 2010 at 14:54

  Jeg har set at jeg kan slå mobilvisning til, men jeg synes det er så grimt…… og når jeg læser blogs fra min iPhone, vil jeg også helst læse dem “rigtigt”.

  Mht. readeren, så har jeg ikke noget problem med at der kun er udrag hos nogle (samt mig selv), da jeg som oftest ud fra overskriften og de første par sætninger, ved om jeg vil læse dem 🙂 Så går jeg gerne ind på deres blog og kigger. En stor del af bloglæsning for mig, er også det visuelle i hvordan siden er sat op, farvevalg, banner design osv.

  Jeg bruger en app på min iPhone, der samler alle google feeds, den hedder “MobileRSS” – bare som info, hvis der er nogle iPhone brugere der mangler en smart en af slagsen 🙂

  Reply
  • Catarina
   13. august 2010 at 16:34

   @Therese: Hos mig der det faktisk ok ud, hvis jeg går ind igennem en min mobilbrowser. Men for det meste læser jeg, hvis det fra mobilen, blogs over Google reader. Men eller er det mest pc’en jeg bruger.

   Jeg er også selv glad for det visuelle, men hvis et indlæg tiltaler mig, så åbner jeg jog også siden og der dermed også layoutet og “das Ganze”. 🙂

   PS. Det er faktisk først for en uge siden at din er gået fra fuld version til resumé. 😉

   Reply
 • Bente
  13. august 2010 at 20:41

  Din side har fint mobil-layout på min telefon nu :-).
  God weekend!

  Reply
  • Catarina
   14. august 2010 at 08:46

   @Bente: Super. 😀

   Reply
 • Den mobile blog « Bentes blog
  13. august 2010 at 20:53

  […] dag er det Catarina, der var min inspirationskilde. Hun skrev nemlig bl.a. om visningen af blogs på smartphones. Og ikke mindst om alt det scrolleri og den […]

  Reply
 • Madame
  14. august 2010 at 08:24

  Hvor er det smart med alle disse muligheder! Jeg bruger dem ikke selv – men herligt at det findes.
  Ha’ en rigtig god weekend, Catarina!

  Reply
  • Catarina
   14. august 2010 at 08:47

   @Madame: Ja, der findes mere end man som regel har brug for og det gælder med næsten alt. 🙂

   Også en god weekend til dig.

   Reply
 • Therese
  14. august 2010 at 08:38

  Det kan være jeg kan finde en app der viser mobil-layout på en finere måde, end kedelig stribet grå baggrund 🙂

  Jeg har først lige slået det til, da jeg først nu lige ku finde ud af det. Ha ha. Jeg ku ikk lige hitte ud af hvor der var, inde i WP kontrolpanelet 😀

  Reply
  • Catarina
   14. august 2010 at 08:48

   @Therese: Hi hi, det er heller ikke altid at de ting man vil finde sådan lige ligger først for. 🙂

   Ha’ en dejlig weekend. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar