Menu
Bageriet / Kogebogen

Youghurthorn

I lørdags havde jeg jo en ustyrlig lyst til kærnemælkshorn, men da ingen af jer bloglæsere kunne anbefale en opskrift, fandt jeg på min egen. Den kom så ikke til at indeholde kærnemælk, da jeg ikke lige havde noget, men youghurt i stedet og jeg må sige, at de blev super gode og familien har sagt, at næste gang jeg får lyst til at bage dem, må jeg da godt bage dobbelt potion. 🙂

0001-Diverse billeder_0161 copy

Hvis du selv har lyst til at prøve mine youghurthorn, er her påskriften på 18 horn.

Ingredienser:
200 g. mel
200 g. smør (blødt)
2 spsk. 2% græsk youghurt

Remonce:
100 g. smør
100 g. marcipan
100 g. sukker

Pynt:
1 æg
50 g hakkede hasselnødder

Fremgangsmåde:
Bland smør, mel og youghurt godt i en skål. Når dejlen er blandet, skal den hvile i køleskabet indtil den er blevet ret fast. Mens dejlen hviler, kan du lave remoncen, det gør du ved at blande smør, marcipan og sukker sammen til en ensartet masse.

0001-Diverse billeder_0160 copy

Når dejlen er fast drysses lidt mel på bordet og dejen deles i 3 lige store dele. Rul dejen tyndt ud og ta’ en tallerken med en diameter på 24,5 cm og skær en rundkræs ud. Del nu den cirkelrunde dej i 6 lige store stykker. Læg en stor teskefuld remonce på hver trekant. Rul nu fra den brede ende til den smalle og bøj “pølsen” så den ligner et horn og læg den på en bageplade. Når alle hornene er lavet, pensles de med et sammen pisket æg og drysses med hakkede hasselnødder.

Bages i en 200° forvarmet ovn i 12-14 minutter.


Mange tak fordi du læste med
Catarina
En kommentar eller en hilsen er meget velkommen.
Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK.
Ligeledes kan du tilmelde dig min "email-service" som du finder ude i sidebaren.

1

12 Kommentar

 • Per
  16. august 2010 at 09:10

  Efterhånden tager jeg et halvt kilo på – hver gang jeg besøger din blog 😉

  SVAR
  • Catarina
   16. august 2010 at 10:05

   @Per: Hi hi det er skisme lige før jeg også selv gør det. 😀

   SVAR
 • Jens
  16. august 2010 at 11:33

  Det ser vildt lækkert ud. Jeg havde forventet at du ville bruge en gærdej. Men jeg kan egentlig godt forestille mig, at dine horn bliver lidt lettere.

  Kærnemælkshorn uden kærnemælk står også på min to-do-liste! Damn – jeg bliver snart nødt til at dyrke noget motion, haha….. 😉

  SVAR
  • Catarina
   16. august 2010 at 11:40

   @Jens: Jeg er helt sikker på at smøret kan erstattes af plantemagarine og yoghurten med sojamælk.

   Hvorfor tror du jeg dyrker så meget – for med alt det jeg køre indenbords, så skal der motion til hvis jeg ikke skal ende med at ligne en Michelin mand. 😀

   SVAR
 • Pia
  16. august 2010 at 15:12

  Jamen dem kan jeg så med det samme sige at jeg IKKE skal bage, af den simple årsag at de ligner nogle jeg ville glemme at dele med andre:o)))

  SVAR
  • Catarina
   16. august 2010 at 15:20

   @Pia: Det ville jeg også glemme, hvis det ikke lige var fordi de nærmest stod i kø da de kom ud af ovnen. 😉

   SVAR
 • Pia
  17. august 2010 at 11:51

  Og det gør “de” jo så ik hos mig;o)

  SVAR
  • Catarina
   17. august 2010 at 12:07

   @Pia: Næææ, men Daniel er på vej til KBH og han er kageglad og kan lugte en god kage på flere km afstand, så pas på. :0)

   SVAR
 • Pia
  17. august 2010 at 12:55

  Han skal være hjertelig velkommen til hver en tid:o)

  SVAR
  • Catarina
   17. august 2010 at 13:25

   @Pia: Det skal jeg sige til ham. 🙂

   SVAR
 • Merete
  18. august 2010 at 09:32

  Uhm de ser lækre ud – opskrift noteret! 🙂

  SVAR
  • Catarina
   18. august 2010 at 15:09

   @Merete: De var også gode. 😀

   SVAR

Skriv en kommentar