I lørdags havde jeg jo en ustyrlig lyst til kærnemælkshorn, men da ingen af jer bloglæsere kunne anbefale en opskrift, fandt jeg på min egen. Den kom så ikke til at indeholde kærnemælk, da jeg ikke lige havde noget, men youghurt i stedet og jeg må sige, at de blev super gode og familien har sagt, at næste gang jeg får lyst til at bage dem, må jeg da godt bage dobbelt potion. 🙂
Hvis du selv har lyst til at prøve mine youghurthorn, er her påskriften på 18 horn.
Ingredienser:
200 g. mel
200 g. smør (blødt)
2 spsk. 2% græsk youghurt
Remonce:
100 g. smør
100 g. marcipan
100 g. sukker
Pynt:
1 æg
50 g hakkede hasselnødder
Fremgangsmåde:
Bland smør, mel og youghurt godt i en skål. Når dejlen er blandet, skal den hvile i køleskabet indtil den er blevet ret fast. Mens dejlen hviler, kan du lave remoncen, det gør du ved at blande smør, marcipan og sukker sammen til en ensartet masse.
Når dejlen er fast drysses lidt mel på bordet og dejen deles i 3 lige store dele. Rul dejen tyndt ud og ta’ en tallerken med en diameter på 24,5 cm og skær en rundkræs ud. Del nu den cirkelrunde dej i 6 lige store stykker. Læg en stor teskefuld remonce på hver trekant. Rul nu fra den brede ende til den smalle og bøj “pølsen” så den ligner et horn og læg den på en bageplade. Når alle hornene er lavet, pensles de med et sammen pisket æg og drysses med hakkede hasselnødder.
Bages i en 200° forvarmet ovn i 12-14 minutter.

12 Kommentar
Per
16. august 2010 at 09:10Efterhånden tager jeg et halvt kilo på – hver gang jeg besøger din blog 😉
Catarina
16. august 2010 at 10:05@Per: Hi hi det er skisme lige før jeg også selv gør det. 😀
Jens
16. august 2010 at 11:33Det ser vildt lækkert ud. Jeg havde forventet at du ville bruge en gærdej. Men jeg kan egentlig godt forestille mig, at dine horn bliver lidt lettere.
Kærnemælkshorn uden kærnemælk står også på min to-do-liste! Damn – jeg bliver snart nødt til at dyrke noget motion, haha….. 😉
Catarina
16. august 2010 at 11:40@Jens: Jeg er helt sikker på at smøret kan erstattes af plantemagarine og yoghurten med sojamælk.
Hvorfor tror du jeg dyrker så meget – for med alt det jeg køre indenbords, så skal der motion til hvis jeg ikke skal ende med at ligne en Michelin mand. 😀
Pia
16. august 2010 at 15:12Jamen dem kan jeg så med det samme sige at jeg IKKE skal bage, af den simple årsag at de ligner nogle jeg ville glemme at dele med andre:o)))
Catarina
16. august 2010 at 15:20@Pia: Det ville jeg også glemme, hvis det ikke lige var fordi de nærmest stod i kø da de kom ud af ovnen. 😉
Pia
17. august 2010 at 11:51Og det gør “de” jo så ik hos mig;o)
Catarina
17. august 2010 at 12:07@Pia: Næææ, men Daniel er på vej til KBH og han er kageglad og kan lugte en god kage på flere km afstand, så pas på. :0)
Pia
17. august 2010 at 12:55Han skal være hjertelig velkommen til hver en tid:o)
Catarina
17. august 2010 at 13:25@Pia: Det skal jeg sige til ham. 🙂
Merete
18. august 2010 at 09:32Uhm de ser lækre ud – opskrift noteret! 🙂
Catarina
18. august 2010 at 15:09@Merete: De var også gode. 😀