Menu
Teknologi

Nissin Speedlite Di622

Jeg har jo en Speedlight SB-900 flash. En super lækker flash som jeg bare er så glad for. Men den er også dyr. Faktisk ret så dyr synes jeg og derfor er det også kun blevet ved den ene (endnu). Men så var det, at en kollega gjorde mig opmærksom på, at Nissin også laver flash til Nikon og de er faktisk ret billige, de koster nemlig kun ca. 1/4 af prisen, af hvad en SP900 koster. Flashen er en Nissin Speedlite Di622 og jeg købte den hos e-kamera, som leverede to dage efter afsende bestilling.

Jeg har som brugt Di622 ind imellem, men jeg har ikke sådan brugt den, hvor jeg havde begge flash sat op. Det prøvede jeg så i dag. Nu er jeg ikke nogen teknisk ørn inden for flash og ved hvordan man laver rigtigt sammenligninger, men jeg har laven min egen lille prøve, ja jeg vil ikke kalde det en test, da jeg som sagt ikke ved hvordan man tester rigtigt.

Stenene som jeg har brugt som model, vil nogen nok genkende, for de er før frivilligt stillet op til fotografering. 😉

På begge billeder ligger min SP-900 til venstre og Di622 til højre. SP-900 er indstillet til 1/128 og Di622 som kun har 6 trin, blev stillet på det laveste trin.

På det første billede er begge flash lige langt væk fra stenene, altså ca. 40 cm. Men udladningen fra Di622 er alt for høj i forhold til SP-900 og da jeg ikke kan skrue mere ned for den, er jeg nød til at flytte den længere væk.

Her på det andet billede, har jeg så rykket Di622 ca. 2 gange så langt væk og nu hjalp det lidt. Jeg synes at flashlyset er ensartet fra begge sider. Ganske rart at vide, når jeg fremover skal bruge begge flash på én gang.

Her er det endelige billede, efter jeg lige har fjernet det blå stik, ganske ok synes jeg. 🙂 Jeg vil bestemt ikke tøve med at købe endnu en Di622, når jeg næste gang skal have en billig flash. Jeg kan trods alt få 4 Di622 for én SP-900. Selvfølgelig vil jeg helst have SP-900, da de indstillinger der følger med, bare er det bedre, men det bliver først den dag jeg kan leve af at fotografer og det bliver ikke i dette liv. 🙂

Opstillingen tog jeg lige et billede af, så I kan se hvordan jeg tog billederne.

Det sidste billede her, er egentlig bare for at vise hvad der sker, når man som jeg, glemmer at trikkeren til flashne er aktiv, og kameraet stadig er indstillet, som da jeg tog billederne af stenene. 😉

10 kommentar

  • Catarina
    26. august 2010 at 06:43