Menu
Teknologi

Nissin Speedlite Di622

Jeg har jo en Speedlight SB-900 flash. En super lækker flash som jeg bare er så glad for. Men den er også dyr. Faktisk ret så dyr synes jeg og derfor er det også kun blevet ved den ene (endnu). Men så var det, at en kollega gjorde mig opmærksom på, at Nissin også laver flash til Nikon og de er faktisk ret billige, de koster nemlig kun ca. 1/4 af prisen, af hvad en SP900 koster. Flashen er en Nissin Speedlite Di622 og jeg købte den hos e-kamera, som leverede to dage efter afsende bestilling.

Jeg har som brugt Di622 ind imellem, men jeg har ikke sådan brugt den, hvor jeg havde begge flash sat op. Det prøvede jeg så i dag. Nu er jeg ikke nogen teknisk ørn inden for flash og ved hvordan man laver rigtigt sammenligninger, men jeg har laven min egen lille prøve, ja jeg vil ikke kalde det en test, da jeg som sagt ikke ved hvordan man tester rigtigt.

Stenene som jeg har brugt som model, vil nogen nok genkende, for de er før frivilligt stillet op til fotografering. 😉

På begge billeder ligger min SP-900 til venstre og Di622 til højre. SP-900 er indstillet til 1/128 og Di622 som kun har 6 trin, blev stillet på det laveste trin.

På det første billede er begge flash lige langt væk fra stenene, altså ca. 40 cm. Men udladningen fra Di622 er alt for høj i forhold til SP-900 og da jeg ikke kan skrue mere ned for den, er jeg nød til at flytte den længere væk.

Her på det andet billede, har jeg så rykket Di622 ca. 2 gange så langt væk og nu hjalp det lidt. Jeg synes at flashlyset er ensartet fra begge sider. Ganske rart at vide, når jeg fremover skal bruge begge flash på én gang.

Her er det endelige billede, efter jeg lige har fjernet det blå stik, ganske ok synes jeg. 🙂 Jeg vil bestemt ikke tøve med at købe endnu en Di622, når jeg næste gang skal have en billig flash. Jeg kan trods alt få 4 Di622 for én SP-900. Selvfølgelig vil jeg helst have SP-900, da de indstillinger der følger med, bare er det bedre, men det bliver først den dag jeg kan leve af at fotografer og det bliver ikke i dette liv. 🙂

Opstillingen tog jeg lige et billede af, så I kan se hvordan jeg tog billederne.

Det sidste billede her, er egentlig bare for at vise hvad der sker, når man som jeg, glemmer at trikkeren til flashne er aktiv, og kameraet stadig er indstillet, som da jeg tog billederne af stenene. 😉

10 kommentar

 • Mor
  25. august 2010 at 21:00

  Jeg har siddet og kikket grundig på de to billeder med blå baggrund. Jeg synes absolut det nederste er bedst (forstår jeg ret at det var med den nye flash) lyset på stenene i venstre side synes jeg er for skarpt på det øverste billede.

  Reply
  • Catarina
   26. august 2010 at 06:43

   @Mor: Det nederste er også det bedste, da lyset er fordelt lige meget fra hver side. Den nye flash, skal bare længere væk fra det jeg fotografere, da jeg ikke kan skru mere ned for den. 🙂

   Reply
 • Mor
  25. august 2010 at 21:01

  Der skulle står, lyset på stenene i højre side er for skarpt.

  Reply
  • Catarina
   26. august 2010 at 06:43

   @Mor: Jeg ved hvad du mener. 🙂

   Reply
 • Therese
  25. august 2010 at 22:52

  Dejligt med lidt nørderi 🙂

  Reply
  • Catarina
   26. august 2010 at 06:44

   @Therese: Præcis. 😀

   Reply
 • Kim
  27. august 2010 at 01:51

  Interessant anmeldelse. Overvejer selv at købe en SB-900, men uden et ret stort behov for flash synes jeg prisen er lidt i overkanten, så måske det bare bliver en SB-600 til at starte med.

  Reply
  • Catarina
   27. august 2010 at 07:36

   @Kim: Jeg ville nok gå efter SP-800 hvis det ikke skal være 900, men veg ved faktisk ikke hvad prisforskellen er, på de to.

   Jeg bruger heller ikke flashen så meget, men jeg vil ikke undvære den og min favorit er stadig SP-900, da den er super let at indstille. 🙂

   Reply
 • Anders
  27. august 2010 at 20:42

  @Kim: Der er skam intet i vejen for at gå med SB-600. 600’eren er knapt så kraftig som SB-900, men hvor tit skyder man lige flash’en af for fuld udladning ? Når jeg kører manuel flash på min SB-900 er jeg sjældent over 1/4 udladning.
  Fordelen med SB-600 er, at den er dobbelt så hurtig klar igen, kun 2,5 sekund efter fuld udladning.
  Men Catarina har ret; SB-900 er en konge-flash og har du pengene vil du aldrig fortryde det 🙂

  Reply
 • Kim
  28. august 2010 at 08:01

  Ja, ingen tvivl om at SB-900 er kongen, hvilket jo også ses på prisen, men med mit behov vil det nok være spild af penge.

  Ifølge Nikon Rumors er der muligvis en afløser på vej for SB-600 (eller SB-400), så det bliver spændende at se hvad Nikon kommer med, og ikke mindst prisen.

  Reply

Skriv en kommentar