Menu
DIY / Teknologi

Mini fotostudie

Jeg har et stykke tid gået og kikket på nogle transportable minstudier, men synes ikke jeg vil betale 600 kroner, for noget jeg ved jeg ikke kommer til at bruge hele tiden.Derfor har jeg i dag lavet mit eget minifotostudie, ikke vildt fancy, men det opfylder mine krav.

Hvis du også kunne tænke dig at lave dit eget “papkassestudie”, får du lige opskriften her.

Du skal bruge:
– En papkasse af passende størelse (du bestemmer)
– En 4 stykker hvidt silkepapir
– Et stykke plakatpapir evt. bagsiden af en plakat hvis den er hvid
– En hobbykniv (husk at ligge den fra dig, inden du går ud af døren)
– En saks
– En limstift
– Elefantsnot, eller hvad det nu hedder hos dig
– En kuglepen
– En tommestok, eller lineal

Start med at at slå en streg 5 cm fra kassens kant (flapperne ikke regnes), det er den du skal skære hullerne i kassen efter. Jeg har valgt at lave et hul i hver af kassens sider, da jeg gerne vil have muligheden for at kunne stille kassen/studiet på højkant, hvis eg skulle have nogle ting som skulle fotograferes derinde som er højere end når den ligger ned.

Når alle stregerne er sat, tager du hobbykniven og skærer forsigtigt alle hullerne ud, de skulle jo helt blive nogenlunde lige. 🙂 Når alle hulerne er skåret, er det nu tid til at snuppe silkepapir og få det tilpasset til hullerne. Husk papiret skal være større end selve hullet, da det skal limes op på indersiden af kassen. Jeg lavede et hul færdigt ad gangen, for ikke lige pludselig at sidde med lim og silkepapir, som er fandens tyndt, på alle mine 10 tommelfingre. 😉

Til slut klippede jeg plakatpapiret til i bredden så jeg kunne hæfte det på endevægen med et par strimler elefantsnot.

Nu skulle du være færdig og studiet er klar til brug. Hvis du ikke skal bruge lys fra oven af, kan du bruge det stykke pap, du skar ud som afdækning, det kan snilt ligge ovenpå silkepapiret.


~Sådan ser min opstilling uden ovenlys ud.

I min opstilling bruger jeg en flash på hver side, men to små bordlamper a la. arkitektlamper kan også snilt bruges. Og jeg regner da med at jeg skal bruge min arkitektlampe en af dagene som ovenlys. 🙂

Ligeledes kan baggrunden også skiftes ud, så hvis jeg får lyst til at have en sort baggrund, så piller jeg bare den hvide ud og sætter den sorte ind. Det er jo det der gør elefantsnot så fantastisk. 🙂


~Det første billedet taget i mit nye ministudie, uden ovenlys.

Alt i alt tog det mig 30 minutter at lave studiet og materialerne har stået mig i ca.40 kr, (jeg valgte nemlig at købe min kasse i IKEA, hvor jeg fik to for 29,- kr) altså en besvarelse på 1500%. se det er noget jeg kan lide. 🙂

12

40 kommentar

 • Rejen
  25. oktober 2010 at 15:42

  Ha Catarine du er da bare sk…genial, tusinde tak for tipset, jeg vil straks i weekenden gå ud og spendere en masse penge på silkepapir, snot, kasse og en billig plakat…er sgi svært at få småting ordentlig fotograferet uden en masse mærkeligt som baggrund….du er bare så dygtig…knus og klem fra mig…

  Reply
  • Catarina
   25. oktober 2010 at 16:08

   @Rejen: Rigtig god arbejdslyst. Glæder mig til at se resultatet og fotos fra studiet. 🙂

   Reply
 • Fisker & Fernández
  25. oktober 2010 at 15:51

  Wow, det er smart, og resultatet – altsaa billedet – er jo imponerende! 🙂

  Reply
  • Catarina
   25. oktober 2010 at 16:09

   @Fisker & Fernández: Ja, det er utroligt hvor lidt der skal til ikke. 🙂

   Reply
 • Anita
  25. oktober 2010 at 15:57

  Nu ved jeg, hvad jeg skal bruge noget af min kommende tid som arbejdsleder på. Tak for tippet 😉

  Reply
  • Catarina
   25. oktober 2010 at 16:09

   @Anita: Velbekomme, det var sjovt at lave og når det så rent faktisk virker, så er det endnu sjovere. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  25. oktober 2010 at 16:21

  Fedt – sådan et vil jeg straks lave når (ikke hvis) jeg får et spejlrefleks 🙂
  Hvad lavede du egentlig med den der kniv, da du gik ud af døren? 😉
  Silkepapir køber du det i en hobbyforretning?

  Reply
  • Catarina
   25. oktober 2010 at 16:31

   @Helle K.: Du kan da sagtens bruge det selvom du ikke har et spejlrefleks. 🙂

   Kniven, jeg havde den ikke med, men du har da hørt om den unge mand som blev anholdt for at have en hobbykniv på sig. 😉

   Ja, jeg købte en pakke med 5 stk, tror det var i Panduro for 20 kr.

   Reply
 • Helle K.
  25. oktober 2010 at 16:22

  PS: Jeg kalder det altså lærersnot 😉

  Reply
  • Catarina
   25. oktober 2010 at 16:32

   @Helle K.: Ok, regnede også med at det hed noget forskelligt i de forskellige landsdele. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  25. oktober 2010 at 16:49

  Nå ja – jeg er lidt langsom 😉 Vi har ellers snakket meget om det – både håndværkeren og mellemste er jo udstyret med kniv, som de ikke altid husket at ligge fra sig. Min nevø blev snuppet på en grillbar med en kniv i lommen – han er håndværker og skulle spise på vejen hjem… de anmodede om at se, hvad han havde i lommen, han tog den ikke selv frem eller noget. Det kostede ham en temmelig stor bøde, men han slap for en dom.

  Reply
  • Catarina
   25. oktober 2010 at 16:58

   @Helle K.: Fy for pokker. Hvad h****** laver politiet også på en grill bar med folk i arbejdstøj, de ved garanteret at de kan finde noget på dem. 🙁

   Ja, I har det virkelig inde på livet. Håber ikke de glemmer at ligge den fra sig inden fyraften.

   Reply
 • Anders
  25. oktober 2010 at 17:31

  Sådan, Catarina !
  Nu varer det vist ikke længe inden du åbner Fæster Produktfotografi ApS 😉

  Rigtig flot foto af æsken.

  Reply
  • Catarina
   25. oktober 2010 at 17:38

   @Anders: Takker. 🙂

   Nu har jeg jo fået nyt efternavn efter jeg blev gift. ;), men ellers kunne det da være en mulighed….. aiii tror jeg ikke, men det er sjovt at lave fotos i sådan et. 😀

   Reply
 • Ditte
  25. oktober 2010 at 18:01

  Hvor er det smart! Det er da overkommeligt – både arbejdsmæssigt og økonomisk – når man altså lige har fået ideen. Tak 🙂

  Reply
  • Catarina
   25. oktober 2010 at 18:10

   @Ditte: Velbekomme. Ja, det er nemlig overkommeligt og så er det sjovt at arbejde med. 🙂

   Reply
 • Mette
  25. oktober 2010 at 19:15

  Catarina Clevin 😉

  Tak for den vejledning – lige noget for et fattiglem som mig. Det skal helt sikkert prøves!

  Reply
  • Catarina
   25. oktober 2010 at 19:20

   @Mette: Velbekomme. Ja, det gælder om at spare hvor der spares kan, det er jo snart jul. 😀

   Reply
 • Kim
  26. oktober 2010 at 16:57

  Har selv overvejet at lave sådan et lille studie til fotografering af forskellige ting, men det er ikke blevet til noget endnu. Med din opskrift og beskrivelse er det jo lige til at gå til, så det kan være jeg skal overveje det lidt mere seriøst.

  Reply
  • Catarina
   26. oktober 2010 at 17:38

   @Kim: Det er da bare med at komme i gang. 🙂 Eller måske du skal vente til I kommer hjem, for det er nok ikke sådan lige at pakke ned uden at silkepapiret går i stykker. 😀

   Reply
 • Catarina
  27. oktober 2010 at 12:32

  […] har her til formiddag leget lidt med mit mini fotostudie. Det er altså helt vildt hvor let det er at tage ordentlige “produktbilleder”, når […]

  Reply
 • […] ville ønske, jeg var nået dertil, at jeg havde fået kontrueret et mini fotostudie efter Catarinas instruktioner – så jeg kunne tage nogle ordentlige produktbilleder, men så langt er jeg ikke […]

  Reply
 • Sifka
  31. oktober 2010 at 08:20

  Jubi, for detaljen, der lige kom på plads. Jeg har lavet en lignende kasse, men uden silkepapirs-sider. Og lamper, men det er mere fordi, jeg undgår kunstigt lys. Det har fungeret ok, men det her gør det jo perfekt:)

  God søndag.

  Reply
  • Catarina
   31. oktober 2010 at 10:15

   @Sifka: Hi hi, der findes sikkert masser af måder at gøre det på og denne her funger for mig og jeg er da glad for at du lige fandt et fif eller to også. 🙂

   Også en god søndag til dig. 🙂

   Reply
 • […] tid siden skrev Catarina.dk om hvordan hun lige havde lavet et fint og meget billigt (ca. kr 40,-) fotostudie. Jesper “King of refleksions” Vidbæk har flere gange vist os en lidt dyrere løsning […]

  Reply
 • Alice Schmidt
  8. januar 2011 at 16:07

  Hejsa
  Tak fordi du vil dele din opskrift på lyskassen. Jeg har netop fået lavet en med udgangspunkt i din lyskasse.
  h. Alice

  Reply
  • Catarina
   8. januar 2011 at 16:58

   @Alice Schmidt: Velbekomme. 🙂 Jeg er gla for at du kunne bruge vejledningen. 🙂

   Reply
 • Berliner brosten
  3. februar 2011 at 17:43

  Nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at få bygget sådan et lille fotostudio. 1000 tak fordi du gad lave en sådan god vejledning! Nu er jeg endelig kommet i gang med mit makroobjektiv 🙂
  Ps. jeg har selvfølgelig linket til din side.

  Reply
  • Catarina
   3. februar 2011 at 18:47

   @Berliner brosten: Velbekomme, jeg er da kun glad for at der er nogle ser kan brue det jeg også selv synes er smart. 🙂

   Ha’ en god aften. 🙂

   Reply
 • Johnny
  3. marts 2011 at 20:34

  Hejsa

  Først vil jeg lige sige at det er en super lægger blog, du holder dig her Catarina. Og dejlig tip med lysboksen, har tit overvejet at få lavet den, og nu kan det da vidst ikke gå hurtigt nok 🙂 Jeg har selv eksperimenteret med lidt produkt foto, og der findes en anden måde der også er ganske brugbar og nem, hvis man har en softboks, og det er lette/små produkter man har med at gøre…bare en ide, måske andre der kan bruge den. Se den her http://bloggen.fototossen.dk/#post16

  Reply
  • Catarina
   4. marts 2011 at 07:12

   @Hej Johnny: Mange taks skal for de pæne ord og velkommen til siden her. 🙂

   Det er da også noget at nogle skønne skønne fotos du viser på din side, som nu er føjet til min reader så jeg kan følge med og måske sende dig en enkelt kommentar eller to.

   Jeg har både en softbox og en paraply. Det må jeg prøve næste gang jeg skal fotografere et produkt. 🙂 Tak for tippet.

   Reply
 • […] men jeg er vist en snegl til at tage mig sammen og få gjort noget ved sagen. Check for øvrigt Catarina’s opskrift ud. Den er hurtigt lavet og koster ikke meget mere end to […]

  Reply
 • […] men jeg er vist en snegl til at tage mig sammen og få gjort noget ved sagen. Check for øvrigt Catarina’s opskrift ud. Den er hurtigt lavet og koster ikke meget mere end to […]

  Reply
 • Kenny Christensen
  13. februar 2012 at 19:44

  Hej. Tak for den gode ide, det er lige hvad jeg står og mangler 🙂 Jeg er helt ny startet med nethandel og forsøger at holde mine omkostninger nede. En af mine udfordringer er at få taget nogle ordenlige billeder af produkterne, så det hele fremstår mere proffesionelt, hvilket jeg har erfaret kan være svært. Men jeg er sikker på at denne “kasse” kan være løsningen. Mvh Kenny

  Reply
  • Catarina
   13. februar 2012 at 20:26

   @Kenny – Velkommen til bloggen her og velbekomme. Ja, det er med at holde omkostningerne nede, selvom det godt kan være svært med sådan en hobby her. Held og lykke. 🙂

   Reply
 • […] et minifotostudie, så vi kan tage nogle fine billeder af hvalpene. Opskriften har vi lånt af Catarina.  Resultatet blev godt, og det fungerer fuldstændig efter […]

  Reply
 • Fille
  23. januar 2013 at 02:24

  Hej Catarina, faldt tilfældigt over din side her…

  Tak for tippet!, du er jo genial !, hvorfor fanden skulle jeg købe et 600.-kr´s studio, når dette er en oplagt mulighed.

  Skal i gang med noget macro fotografering og mindre produkt fotos, så dette kunne måske være en løsning!?. skal helt sikkert afprøves, du er en sveske er du 🙂

  \Fille Out

  Reply
  • Catarina
   23. januar 2013 at 07:23

   @Fille – Velkommen til bloggen her. 🙂 Jeg tænkte præcis som du, at jeg da ikke have lydt til at betale en bunke penge for noget jeg lige så let kan lave selv.
   Håber du kan bruge det til dine makrobilleder og produktfotos.

   Held og lykke med fotograferingen 🙂

   Reply
 • Tine
  16. januar 2014 at 14:31

  Hej Catarina. Længe siden nogen skrev her – men jeg skal også lave en foto-kasse og leder forgæves efter hvilke pærer jeg bør bruge (til arkitektlamper). Sparepære er noget bøvl, nogen bruger halogen, men kan jeg nøjes med helt almindelig gammeldags glødepære, og i givet fald hvor mange W. Ved du noget om det? Har du erfaring med det vil jeg være taknemlig for din hjælp! Mvh Tine

  Reply
  • Catarina
   16. januar 2014 at 18:26

   Ja, det er godt nok længe siden jeg skrev indlægget og der er ikke mange der har kommenteret på det siden da – ja, faktisk ingen. 😉 Men jeg kan godt huske hvad jeg brugte da jeg prøvede. Jeg brugte en almindelig glødepære på 40 w og det fungerede fint. 🙂
   God fornøjelse Tine. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar