Menu
DIY / Teknologi

Mini fotostudie

Jeg har et stykke tid gået og kikket på nogle transportable minstudier, men synes ikke jeg vil betale 600 kroner, for noget jeg ved jeg ikke kommer til at bruge hele tiden.Derfor har jeg i dag lavet mit eget minifotostudie, ikke vildt fancy, men det opfylder mine krav.

Hvis du også kunne tænke dig at lave dit eget “papkassestudie”, får du lige opskriften her.

Du skal bruge:
– En papkasse af passende størelse (du bestemmer)
– En 4 stykker hvidt silkepapir
– Et stykke plakatpapir evt. bagsiden af en plakat hvis den er hvid
– En hobbykniv (husk at ligge den fra dig, inden du går ud af døren)
– En saks
– En limstift
– Elefantsnot, eller hvad det nu hedder hos dig
– En kuglepen
– En tommestok, eller lineal

Start med at at slå en streg 5 cm fra kassens kant (flapperne ikke regnes), det er den du skal skære hullerne i kassen efter. Jeg har valgt at lave et hul i hver af kassens sider, da jeg gerne vil have muligheden for at kunne stille kassen/studiet på højkant, hvis eg skulle have nogle ting som skulle fotograferes derinde som er højere end når den ligger ned.

Når alle stregerne er sat, tager du hobbykniven og skærer forsigtigt alle hullerne ud, de skulle jo helt blive nogenlunde lige. 🙂 Når alle hulerne er skåret, er det nu tid til at snuppe silkepapir og få det tilpasset til hullerne. Husk papiret skal være større end selve hullet, da det skal limes op på indersiden af kassen. Jeg lavede et hul færdigt ad gangen, for ikke lige pludselig at sidde med lim og silkepapir, som er fandens tyndt, på alle mine 10 tommelfingre. 😉

Til slut klippede jeg plakatpapiret til i bredden så jeg kunne hæfte det på endevægen med et par strimler elefantsnot.

Nu skulle du være færdig og studiet er klar til brug. Hvis du ikke skal bruge lys fra oven af, kan du bruge det stykke pap, du skar ud som afdækning, det kan snilt ligge ovenpå silkepapiret.


~Sådan ser min opstilling uden ovenlys ud.

I min opstilling bruger jeg en flash på hver side, men to små bordlamper a la. arkitektlamper kan også snilt bruges. Og jeg regner da med at jeg skal bruge min arkitektlampe en af dagene som ovenlys. 🙂

Ligeledes kan baggrunden også skiftes ud, så hvis jeg får lyst til at have en sort baggrund, så piller jeg bare den hvide ud og sætter den sorte ind. Det er jo det der gør elefantsnot så fantastisk. 🙂


~Det første billedet taget i mit nye ministudie, uden ovenlys.

Alt i alt tog det mig 30 minutter at lave studiet og materialerne har stået mig i ca.40 kr, (jeg valgte nemlig at købe min kasse i IKEA, hvor jeg fik to for 29,- kr) altså en besvarelse på 1500%. se det er noget jeg kan lide. 🙂

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

40 kommentar

  • Catarina
    25. oktober 2010 at 16:08