Menu
Hverdagen

Fra Cayman til Nordkapp

Her den 17. oktober skiftede jeg min ellers så super skønne sommer-silkedyne ud med min vanelige dyne, af den simple grund, at det du var blevet for koldt med sommerdynen. Men jeg kunne ikke vende mig til, at ligge med den tunge dyne og jeg følte at jeg enten havde det for varmt eller for koldt eller også kunne jeg simpelthen ikke ånde i dynen. Altså overvejede jeg at skifte til sommer dyne igen, som bare er den bedste dyne jeg nogensinde har haft.

Men så var det at jeg tænkte om det ikke var muligt at få en helårs-silkedyne og selvfølgelig kunne man det. Og inde i Jysk, hvor jeg tidliger på købte min sommer-silkedyne, havde de endda tilbud på en, og det tilbud køre indtil den 13. november. Så i søndags drønede jeg ind og købte en endnu en silkedyne og det endda til halv pris.

Nu har jeg så sovet med den dyne i 4 dage og den er lige så pragtfuld at sove med som sommmerdynen. Når jeg så tænker på alle de gode egenskaber som silkedyner har, kan jeg ikke forstå at jeg ikke har skiftet noget før.

De gode egenskaber er:
Anti-Bakterielt
Afskyr bakterier og hæmmer væksten heraf
Naturligt temperaturregulerende
Sikre optimal sovetemperatur (altså godt for os kvinder som er/snart kommer i overgangsalderen)
Væske/Sved absorberende og afledende
Undgår svedeture og klamt sovemiljø

Og så er den selvfølgelig vaskbar.

Jeg vender i hvert fald aldrig tilbage til en dun/fjer eller andre dyner i den kategori!

0

13 kommentar

 • Ditte
  3. november 2010 at 11:56

  Jeg investerede også i en skøn silkedyne i foråret. Heldigvis en helårs-udgave 🙂 Jeg kan kun give dig ret, det er en fantastisk dyne at sove med!

  Reply
  • Catarina
   3. november 2010 at 12:02

   @Ditte: Den har jeg nu (altså den jeg købte i søndags) er også en helårs, men jeg er glad for at jeg har sommerdynen til når det bliver rigtigt varmt, for så tror jeg at helårsdynen er for varm til mig. 😀

   Ville ønske flere prøvede dem, for de er fantastiske. 🙂

   Reply
 • Karina
  3. november 2010 at 14:14

  Hej Catarina,
  Jeg har fulgt din blog med glæde et stykke tid og nu vil jeg lige smide en kommentar. Jeg blev lokket af din rosende omtale af dynen og har nu også købt en. Glæder mig til at afprøve den i nat, så tak for tippet 🙂 Den virker utrolig lækker, og er heller ikke for tung.
  Tak for en hyggelig blog som er en af dem der læses hver dag.

  Reply
  • Catarina
   3. november 2010 at 16:16

   @Hej Karina: Velkommen til som kommentator, jeg er glad for at du læser med hver dag. Dejligt. 😀

   Den er nemlig dejlig let. Først troede jeg den ville være for let (dengang jeg fik sommerdynene) men det er den slet ikke. Vil slet ikke kunne undvære den igen. Håber du bliver mindst lige så glad for den som jeg er. Lad mig endelig høre din dom over den, når du har sovet med den nogle nætter. 🙂

   Reply
 • Bente
  3. november 2010 at 16:06

  Det lyder meget overbevisende, hvad du fortæller. Måske burde jeg få mig sådan en silkefidus – selv om jeg nu er meget godt tilfreds med min dundyne ;-).

  Reply
  • Catarina
   3. november 2010 at 16:18

   @Bente: Hvis du er godt tilfreds med det du har, så ingen grund til at skifte. Jeg har bare ikke været helt tilfreds med de dyner jeg har haft de sidste par år. 😉

   Men hvis du derimod ikke er helt tilfreds og alligevel påtænker at skifte, så er denne helt klar mit bud på en ny dyne. 😀

   Reply
 • Catarina
  5. november 2010 at 07:39

  […] andre så de selv får lyst til at lave eller købe dt man skriver om? I mit indlæg fra i onsdags omkring dyner, skriver Karina i en kommentar således: Hej Catarina, Jeg har fulgt din blog med glæde et stykke […]

  Reply
 • Annette's space
  5. november 2010 at 10:56

  Det lyder superlækkert, men fåes den også som dobbeltdyne ?? 😀

  Reply
  • Catarina
   5. november 2010 at 13:36

   @Annette’s space: Jeg har ikke set den, men måske hvis du søger på nettet. 🙂

   Reply
 • Økologiske silke dyner og puder
  10. januar 2011 at 09:05

  […] af jer der jævnligt læser med her på siden, ved hvor glad jeg er for mine slkedyner og den gode søvn de giver meg, fordi jeg hverken fryer eller har det for varmt i løbet af natten. […]

  Reply
 • Onsdagsudsigten
  23. marts 2011 at 07:13

  […] bød på skøn morgensang fra morgenstunden af og det er slet ikke så ringe endda. Ud af fjerne silken jeg sprang og underbruseren. Sønnike er blevet endt afsted med et ønske om en dejlig dag, det […]

  Reply
 • Emilie
  5. april 2011 at 22:01

  Hej, tilbudet i Jysk er der også i øjeblikket og overvejer stærkt at købe.. Det eneste jeg er i tvivl om er, om den er varm nok til kolde nætter med kun 945 g fyld? Nogen erfaringer efter denne kolde vinter? mvh 🙂

  Reply
  • Catarina
   6. april 2011 at 07:13

   @Emilie: Jeg plejer at ligge med en thermodyne om vinteren, men jeg har fint kunne nøjes med min helårsdyne. Men det er jo individuelt og skal nok prøves for at se om man kan holde varmen.

   Reply

Skriv en kommentar