Menu
Dagligdagen

Er lidt spændt

Kender I det, at man med et indlæg påvirker andre så de selv får lyst til at lave eller købe dt man skriver om? I mit indlæg fra i onsdags omkring dyner, skriver Karina i en kommentar således:

Hej Catarina,
Jeg har fulgt din blog med glæde et stykke tid og nu vil jeg lige smide en kommentar. Jeg blev lokket af din rosende omtale af dynen og har nu også købt en. Glæder mig til at afprøve den i nat, så tak for tippet Den virker utrolig lækker, og er heller ikke for tung.
Tak for en hyggelig blog som er en af dem der læses hver dag.

Og nu er det så, at jeg er vildt spændt på at høre, hvad Karina synes om dynen. Om hun er lige så begejstret som jeg, eller om hun synes, at jeg der det største hundehoved, ved at lokke hende ud i et køb, som hun slet ikke er glad for. Jeg håber ikke det er det sidste, men man ved jo aldrig. 😛

1

10 kommentar

 • Kaja
  5. november 2010 at 08:34

  Hej Catarina.
  Du har også inspireret mig flere gange, det er dejligt, du øser ud af dine egne erfaringer.
  Lige med hensyn til silkedyner har vi i forvejen. De er fra Kina og kan desværre ikke vaskes. Men det er lækre dyner. Der er åbent til indmaden i dem, de er lavet af silkepupper, hedder det mon ikke sådan?
  Om det så er din motion, har den inspireret os, vi giver den en skalle hver eneste dag.
  Hav en god fredag.

  Reply
  • Catarina
   5. november 2010 at 09:32

   @Hej Kaja: Hvor er jeg glad for at høre at jeg inspirere jer både med motion, men også med andre ting. Det glæder mig virkelig. 🙂

   Mine dyner kan vaskes på 30° men med enzymfri sæbe og det eneste der er enzymfri er sæbespåner, så det prøvede jeg her inden jeg lagde sommerdynen væk og det gik ganske godt. Den skulle så ligge og tørre , for derefter at rystes godt, men den ser lige så fin ud som da jeg købte den. 🙂

   Det lyder spænende at der er åbent ind til indholdet så I ligefrem kan se silkepupperne, som jeg også mener de hedder. eg kan se silken igennem bomuldsstoffet som er uden på min, når jeg holder den op imod lyset, men det ligner ikke hele pupper, men mere sådan nogle iturevne pupper.

   Du må også have en god fredag. 🙂

   Reply
   • Dan Hammer
    21. januar 2012 at 19:40

    Hej Catarina 🙂

    Jeg vil gerne sige tak for dit indlæg og ikke mindst blog.
    Jeg har spurt i samtlige detailbutikker i vaskeafdelingen om “hvilken sæbe er enzymfri?” og ingen har kunnet svare mig. For næsten alle produkter er der en eller anden enzym i.

    Jeg har ledet og ledet på google, og det eneste man kommer frem til er hvad enzymer er eller ikke er….
    Men ingen side om hvilken sæbe der er enzymfri. 🙁

    INDTIL I DAG 🙂 Jeg var så desperat efter at finde svaret, fordi jeg har købt mig en lækker pude for 600,- kr. og det var halvpris. (opr. 1200,-)(kan være jeg blander med min dyne, men købte begge på tilbud og normal pris var omkring de 1000,- for hver enkelt)

    Jeg er 23 år og ung fyr, så normalt er det ikke lige fordi jeg går og kender til alle vaske hemmeligheder 🙂 eller køber dyre luksus varer, så længe det fungerer så er jeg glad :).

    Men når der står “vaskes enzymfrit” så vil jeg tage mig godt af min dejlige pude. For jeg gider ikke ud at købe ny. Ved heller ikke hvad der sker hvis man bruger enzymer.

    Så efter jeg har købt min egen dyne og pude som begge er (i min verden – dvs. for mig og mit brug) i den dyrere ende så ønsker jeg også at sætte mig ind i tingene så de kan blive vedligeholdt og vare længe.

    Fjerene og dunet er begyndt at klumpe sammen, så nu er den rigtig træls at sove på. Før var den blød og lækker, nu hård og klumpet.

    Jeg købte den i 2010 eller 2011, og jeg har fra gang til gang kigget efter om der var nogen der kendte svaret. Måske har jeg ikke ledt godt nok. Men for søren når man bruger google så plejer man at finde alt.

    Men i dag søgte jeg på teksten “enzymfri sæbe?” og ud af 10 de første forslag var dit indlæg med overskriften “Er lidt spændt” alle de andre drejede sig om dyner, og vaskeri og selvfølgelig enzymer – men ingen FORKLAREDE HVAD DER VAR ENZYMFRIT. De skriver bare “brug enzymfrit” døøøøh det er jo ligesom det jeg prøver på at finde ud af, hvad det er.

    Så du har nu reddet min fremtidig vasken af dyner og puder 🙂

    Min pude er af mærket: Danica, Heat conduct – 3-kammer pude med Heat-conduct fibre. (60×63 cm og vægt 850g og fyld 700g).
    Min dyne er af mærket: Nordiska – Supreme 100% andedunsdyne, vår: 100% Bomuldscambrie. Str. 135x220cm vægt: 1700g og fyld: 770 – Bæreevne: 11 – Sove temp: 10 til 20 c
    Både dynen og pudens vår er: duntæt, vand- og gnideægte. (hvorfor det så end er vigtigt at skrive :))
    og begge er allergenneutrale.

    Så et kæmpe tak skal lyde fra mig, for din viden 🙂
    Glæder mig rigtig meget til at få vasket 🙂 skal bare ud og købe sæbespåner 🙂

    vh
    Dan

    Reply
    • Catarina
     22. januar 2012 at 08:00

     @Hej Dan
     Dejligt at høre at du fandt den information du søgte her på sitet. 🙂 jeg fik vist selv at vide af min mor at der ikke var enzymer i sæbespåner, for det viste jeg heller ikke. Jeg vil dog lige give dig det råd ikke at putte sæbespånerne i sæbeskuffen til vaskemaskinen, da det derved godt kan stoppe til. Smid heller et par spiseskefulde ind i selve maskinen og vask dem enkeltvis i en stor maskine.

     En anden ting, hvis din dyne og Pude kan tåle tørretumbler, så tør dem også enkeltvis i sådan en sammen med to tennisbolde. De to bolde er med til at slå fjerene, som efter en vask er klistrede godt og grundigt sammen, fra hinanden.

     Held og lykke med vaskeriet. 🙂

     Reply
 • Karina
  5. november 2010 at 09:36

  Hej Catarina,

  Jamen så må jeg jo hellere udløse spændingen: Jeg er MEGET tilfreds med dynen 🙂 Den er rigtig behagelig og rar at sove med.
  Jeg har også en sommerdyne som har været yndlingsdynen, men nu har jeg to lækre dyner, så det kan jo ikke være bedre!

  Ha’ en god weekend,

  Karina

  Reply
  • Catarina
   5. november 2010 at 09:51

   @Hej Karina: Aii hvor er jeg dog glad for at du er MEGET tilfreds med dynen. Men den er altså også bare pragtfuld. 🙂

   Det er rart at have to dyner som man så kan kalde yndlings dyner, for så kan søvnen da kun blive ekstra god og det hele året rundt. 🙂

   Du må også have en god weekend. Og sov godt. 😆

   Catarina

   Reply
 • Annette's space
  5. november 2010 at 09:40

  😀 Nej det har jeg ikke lige oplevet, men bliver ofte inspireret af både det ene og det andet på forskellige blogge og det er jo noget at det skønne ved bloglandia.
  Og nu må jeg hellere finde indlægget om dynen og læse det (jeg er ca. 150 indlæg bagud i readeren).
  Ha en dejlig dag 🙂

  Reply
  • Catarina
   5. november 2010 at 09:53

   @Hej Annette’s space: Det kommer nok. 🙂 Jeg bliver også selv tit inspireret af andre bloggere og det er, som du siger, nemlig det skønne ved blogland, at vi er til for at inspirere og blive inspireret. 😀

   Pyha 150 ulæste feeds, det var ikke så lidt. Jeg har kun oplevet det når jeg er kommet fra ferie og der er mange af dem altså ikke blevet læst. 😉

   Du må også ha’ en dejlig dag.

   Reply
 • Kaja
  5. november 2010 at 16:51

  Hej Catarina.
  Ja jeg fik udtrykt mig forkert. Det er indholdet af pupperne, jeg kan se. Der fulgte i øvrigt en hel puppe med, da vi fik dynerne.
  Vi fik dem i gave i sommer, det kunne være skønt, hvis de kunne klare en tur i vaskemaskinen – mon jeg tør…
  Hvis din kan tåle det, kan vores vel også.

  Reply
  • Catarina
   5. november 2010 at 17:01

   @Hej Kaja: Uha det tør jeg ikke sige om de kan, det kan jo være der er forskel på silken. På min stod der at man skulle bruge en maskine med lads til 7 kg. min maskine har dog plads til 6 kg, men den klarede det. Men om jeres kan, det ved jeg desværre ikke.

   Det var der en super skøn gave at få og vildt spændende at der fulgte en puppe med

   Reply

Skriv en kommentar