Menu
Bageriet / Kogebogen

Pebernødder

Jeg har før levet pebernødder efter en gammel opskrift jeg har og de har også været ret god. Men her i sidste uge fandt jeg et brev med pebernød krydderi fra Dr. Oetker og tænkte, at det måtte jeg da heller prøve. Jeg bagte den første portion midt i sidste uge og den faldt i rigtig god jord hos familien og jeg synes faktisk også den var god. Jeg ændrede dog lidt på opskriften som står bag på brevet, da dejen ikke helt passede i konsistensen.

Ingredienser:
6 dl mel
1 1/2 dl sukker
125 g blødt smør
2 æg
1 brev pebernød krydderi

Du kan smide lidt ekstra stødt pebber i hvis de skal have et ekstra kick.

Fremgangsmåde:
Bland mel, sukker og brevet med pebernød krydderi. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med de 2 æg. Del dejen i 4 lige store klumper og rul hver klump ud til en lang pølse (ca. 40 cm) skær pølen i små stykker og læg de små pebernødder (du kan også trille dem i hånden hvis de skal se rigtig perfekte ud – det går jeg dog ikke så meget op i) på en bageplade med bagepapir.

Bag dem ved 200°C i 10 minutter.
Tidsforbrug: 30 min.

Jeg fik 100 pebernøder ud af en enkelt portion og de er ikke helt små. 😉 I næste uge bliver jeg nok nød til at bage endnu en omgang, for de går som varmt brød herhjemme.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

15 kommentar

  • Catarina
    5. december 2010 at 18:39