Menu
Bageriet / Kogebogen

Pebernødder

Jeg har før levet pebernødder efter en gammel opskrift jeg har og de har også været ret god. Men her i sidste uge fandt jeg et brev med pebernød krydderi fra Dr. Oetker og tænkte, at det måtte jeg da heller prøve. Jeg bagte den første portion midt i sidste uge og den faldt i rigtig god jord hos familien og jeg synes faktisk også den var god. Jeg ændrede dog lidt på opskriften som står bag på brevet, da dejen ikke helt passede i konsistensen.

Ingredienser:
6 dl mel
1 1/2 dl sukker
125 g blødt smør
2 æg
1 brev pebernød krydderi

Du kan smide lidt ekstra stødt pebber i hvis de skal have et ekstra kick.

Fremgangsmåde:
Bland mel, sukker og brevet med pebernød krydderi. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med de 2 æg. Del dejen i 4 lige store klumper og rul hver klump ud til en lang pølse (ca. 40 cm) skær pølen i små stykker og læg de små pebernødder (du kan også trille dem i hånden hvis de skal se rigtig perfekte ud – det går jeg dog ikke så meget op i) på en bageplade med bagepapir.

Bag dem ved 200°C i 10 minutter.
Tidsforbrug: 30 min.

Jeg fik 100 pebernøder ud af en enkelt portion og de er ikke helt små. 😉 I næste uge bliver jeg nok nød til at bage endnu en omgang, for de går som varmt brød herhjemme.

15 kommentar

 • Annette's space
  5. december 2010 at 18:26

  Uhhhmmmmm pebernødder er lig med barndommens lage bagedag med både mormor og farmor…Og sikke der blev bagt. Pebernødder, kokoskranse, brune kager, jødekager (har lige set et sted at de er omdøbt til jydekager?), klejner og ingefærsnitter….Så hyggeligt 🙂

  Reply
  • Catarina
   5. december 2010 at 18:39

   @Annette’s space: Ja, dengang man var barn synes jeg der blev bagt flere slags småkager end jeg bager i dag. Jeg kaster mig kun ud i chokolade-småkager og så de her pebernødder. Tidligere bagte jeg også vaniljekranse eller kager, for de flød ud. 🙂

   Reply
 • Therese
  5. december 2010 at 18:35

  Hvor spøjst, jeg har også lige bagt en lille portion af de pebrede nødder 😉 Mums, som de smager.

  Reply
  • Catarina
   5. december 2010 at 18:40

   @Therese: Lidt spøjst eller måske lidt creepy. 😀 De er nemlig overraskende gode og så er de altså lette at bage at der ingen undskyldning er for at kaste sig ud i pebernøddebagning. 😀

   Reply
 • rejen
  5. december 2010 at 19:11

  Uhm de ser lækre ud…kunne være jeg skulle prøve at bage pebernødder…;-D

  Reply
  • Catarina
   5. december 2010 at 19:20

   @rejen: De er så lette at og så tager det næsten ingen tid at lave dem. Kast dig bare ud i det. 😀

   Reply
 • Heidi (HP)
  5. december 2010 at 20:11

  Aj, hvor sjovt.

  Vi skulle bage julekager igår, men det kunne ikke blive til pebernødder, da vi ikke havde noget kardemomme.

  Men så i Kvickly idag købte jeg lige samme pose pebernød-mix, så nu kan vi få gang i pebernødderne.
  Men det bliver nok først i morgen.

  Reply
  • Catarina
   6. december 2010 at 07:23

   @Heidi (HP): Ja, det er da lidt sjovt. Jeg glæder mig til at høre hvad du og familien synes om dem. 😀

   Reply
 • Heidi (HP)
  5. december 2010 at 20:12

  @Annette: Det er stadig jødekager hos mig – og det bliver ikke ændret! Hvorfor i alverden skal jyderne ta’ æren for de bedste julekager der findes??

  Reply
  • Catarina
   6. december 2010 at 07:28

   @Heidi (HP): Her hedder de også jødekager. Men det har nok noget at gøre med at alt skal være så politisk korrekt og derfor må de ikke hedde noget som hentyder til en bestemt religion. 😉

   Reply
 • TinaLiel
  5. december 2010 at 22:55

  Uhm skønne pebernødder – det er altså smart med de færdige krydderier. Skønt billede af din mellemste og ældste – hold da op hvor de ligner hinanden. KNUS

  Reply
  • Catarina
   6. december 2010 at 07:24

   @TinaLiel: Ja, de ligner hinanden af udsende men ikke af sind. Ja, det krydderimix er smart. 🙂 Knus

   Reply
 • kim
  6. december 2010 at 09:02

  Ja, jeg skal altså bare lige hilse og sige, at det billede af pebbernødderne i glas, er flot. Det er det bare.

  Og så ud at prøve opskriften af…

  mvh. kim

  Reply
  • Catarina
   6. december 2010 at 11:46

   @kim: Tak skal du have. 🙂 Glæder mig til at høre hvad du synes om pebernødderne. 🙂

   Reply
 • Bagelyst
  19. december 2010 at 10:07

  […] lyst til at bage. Jeg kikkede på småkagebeholdningen og konstaterede at der slet ikke var flere pebernødder tilbage. En dobbelt portion blev hurtigt bikset sammen og inden der var gået en time var alle […]

  Reply

Skriv en kommentar