Menu
Bageriet / Kogebogen

Pebernødder

Jeg har før levet pebernødder efter en gammel opskrift jeg har og de har også været ret god. Men her i sidste uge fandt jeg et brev med pebernød krydderi fra Dr. Oetker og tænkte, at det måtte jeg da heller prøve. Jeg bagte den første portion midt i sidste uge og den faldt i rigtig god jord hos familien og jeg synes faktisk også den var god. Jeg ændrede dog lidt på opskriften som står bag på brevet, da dejen ikke helt passede i konsistensen.

Ingredienser:
6 dl mel
1 1/2 dl sukker
125 g blødt smør
2 æg
1 brev pebernød krydderi

Du kan smide lidt ekstra stødt pebber i hvis de skal have et ekstra kick.

Fremgangsmåde:
Bland mel, sukker og brevet med pebernød krydderi. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med de 2 æg. Del dejen i 4 lige store klumper og rul hver klump ud til en lang pølse (ca. 40 cm) skær pølen i små stykker og læg de små pebernødder (du kan også trille dem i hånden hvis de skal se rigtig perfekte ud – det går jeg dog ikke så meget op i) på en bageplade med bagepapir.

Bag dem ved 200°C i 10 minutter.
Tidsforbrug: 30 min.

Jeg fik 100 pebernøder ud af en enkelt portion og de er ikke helt små. 😉 I næste uge bliver jeg nok nød til at bage endnu en omgang, for de går som varmt brød herhjemme.


Mange tak fordi du læste med
Catarina
En kommentar eller en hilsen er meget velkommen.
Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK.
Ligeledes kan du tilmelde dig min "email-service" som du finder ude i sidebaren.

0

15 Kommentar

  • Catarina
    5. december 2010 at 18:39