Menu
Bageriet / Kogebogen

Madam Fæsters vanillekranse

Nu er Madam Mangors vanillekrans yderst populære rundt omkring, men her i familien er Madam Fæsters vanillekranse populære. Madam Fæster var min mormor og jeg kan huske hendes vanillekranse som noget ganske særligt. Jeg bager dem ikke hvert år til jul, men indimellem opstår trangen til at bage dem og det gjorde den i dag. Det er som regel Sebastian der har sat flest til livs, så det kan være jeg skal sørge for, der er stadig er nogle til ham, når han her inden så lange kommer på juleferie.

Hvis du nu har fået lyst til, at bage min mormors vanillekranse, så får du lige opskriften her. 🙂

Ingredienser:
500 g. hvedemel
400 g. blødt smør
250 g. sukker
1/1 stang vanille
1 æg
80 g. finthakkede mandler
2 knivspidse hjortetaksalt

Fremgangsmåde:
Mel og hjortetaksalt blandes og smuldres med smøret.
Vanilletangen flækkes og kornene gnides ud i sukkeret.
Stangen hakkes rigtigt fint.
Alle ingredienserne blandes.
Rør ikke for meget i dejen, da den let bliver for blød.
Stil dejen 1 time i køleskabet.

Du får ca. 96 stk, ud af sådan en portion.

Del dejen i mindre klumper og tril den til tynde “pølse” og skær for hver ca. 8 cm.
Hæft enderne sammen så den danner en krans.
Læg kransen på bagepladen så snart du har samlet den.

Bages ved 190° i ca. 10 minutter, men hold øje med dem så de ikke bliver for mørke.

2

14 kommentar

  • Catarina
    11. december 2010 at 16:09