Menu
Teknologi

HDR

HDR som oversat betyder “High Dynamic Range Imaging” er et billede hvor det er det dynamiske område som gengives. Et HDR billede gengiver altså detaljer fra et større dynamisk område end det, som kameraet kan opfange i et enkelt skud – dvs. for at lave HDR-billeder, er man nød til at lave flere forskellige eksponeringer af det samme motiv. Som minimum skal der bruges 3 billeder for at opnå en HDR-efekt (man kan også men 1 RAW billede lave nogle fiks fakserrier i Photshop, men dem har jeg hun hørt om, ingen erfaring udi at lave det). Jeg legede lidt med den teknik forrige efterår og det er faktisk rigtigt sjovt, når bare man ikke “over do it”.

Jeg synes selv at det fungere fint på nedenstående billeder – som alle er sat sammen af 3 billeder med en en eksponering på -1,5 0 og +1,5. Grunden til at jeg ikke brugte 5 billeder, som egentlig er det mest optimale til HDR-billeder, er at mit kamera kun kan indstilles til at tage 3 billeder med forskellig eksponering (Bracketing).


~Langesøskoven.


~Højt-træ i Langesøskoven.


~Haven og noget af terrassen taget med vidvinkel på 10mm på et DX kamera.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

16 kommentar

  • Catarina
    13. januar 2011 at 07:36