..lavet af halv flæsk og halv okse, med masser af soltørrede tomater, løg, hvidløg og ikke mindst feta i.
Farsbrød til 6 pers.
Ingredienser:
500 g oksefars
500 g svinefars
1 stort løg
1 hvidløg (4 fede)
6 soltørrede tomater i olie
1 æg
ca. 150 g feta
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
• Hak løget, hvidløget og de solmodnetomater fint.
• Rør farsen med salt.
• Tilsæt løg, gvidløg, og de soltørrede tomater og rør farsen godt igennem.
• Smag på farsen for at se om der skal mere salt i.
• Slå ægget ud i farsen og rør godt igennem.
• Tilsæt nu fetaen.
• Form farsen i et ovnfastfad så det er ca. 5-7 cm højt.
Steges i ovnen ved 200° varmluft i ca. 1¼ time.
Hvidkålssalat med vindruer og valnødder
Ingredienser:
½ Hvidkål
½ Agurk
20 Stenfri grønne druer
1½ håndfuld valnødder
Fremgangsmåde:
• Riv eller snit hvidkålen fint.*
• Riv agurken.*
• Skær de grønne druer halvt igennem.
• Hak valnødderne groft med en kniv.
• Bland alle ingredienserne.
*Jeg brugt Gertrud Sands julegave.
Halve bagte kartofler
Ingredienser:
Kartofler
Vindruekærne olie
Salt
Fremgangsmåde:
• Vask kartoflerne grundigt og skær dm over i halve.
• Læg dem i et ovnfast eller en bradepande.
• Pænsle dem med vindruekærneolie
• Krydder med salt
Bages i varmluft ovn til de er møre. Du kan med fordel stille dem ind i ovnen til farsbrødet, når der mangler en ½ time at stegetiden.
8 kommentar
Catarina
13. januar 2011 at 18:43