Menu
Brasseriet / Kogebogen / Småretter & salater

Farsbrød med hvidkålssalat og halve bagte kartofler

..lavet af halv flæsk og halv okse, med masser af soltørrede tomater, løg, hvidløg og ikke mindst feta i.

Farsbrød til 6 pers.

Ingredienser:
500 g oksefars
500 g svinefars
1 stort løg
1 hvidløg (4 fede)
6 soltørrede tomater i olie
1 æg
ca. 150 g feta
Salt
Peber

Fremgangsmåde:
• Hak løget, hvidløget og de solmodnetomater fint.
• Rør farsen med salt.
• Tilsæt løg, gvidløg, og de soltørrede tomater og rør farsen godt igennem.
• Smag på farsen for at se om der skal mere salt i.
• Slå ægget ud i farsen og rør godt igennem.
• Tilsæt nu fetaen.
• Form farsen i et ovnfastfad så det er ca. 5-7 cm højt.

Steges i ovnen ved 200° varmluft i ca. 1¼ time.

Hvidkålssalat med vindruer og valnødder

Ingredienser:
½ Hvidkål
½ Agurk
20 Stenfri grønne druer
1½ håndfuld valnødder

Fremgangsmåde:
• Riv eller snit hvidkålen fint.*
• Riv agurken.*
• Skær de grønne druer halvt igennem.
• Hak valnødderne groft med en kniv.
• Bland alle ingredienserne.
*Jeg brugt Gertrud Sands julegave.

Halve bagte kartofler

Ingredienser:
Kartofler
Vindruekærne olie
Salt

Fremgangsmåde:
• Vask kartoflerne grundigt og skær dm over i halve.
• Læg dem i et ovnfast eller en bradepande.
• Pænsle dem med vindruekærneolie
• Krydder med salt

Bages i varmluft ovn til de er møre. Du kan med fordel stille dem ind i ovnen til farsbrødet, når der mangler en ½ time at stegetiden.


Mange tak fordi du læste med
Catarina
En kommentar eller en hilsen er meget velkommen.
Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK.
Ligeledes kan du tilmelde dig min "email-service" som du finder ude i sidebaren.

2

8 Kommentar

  • Catarina
    13. januar 2011 at 18:43