Menu
Dagligdagen

Google Crazy, det er mig

Jeg bruger rigtig mange af Googles gratis produkter og er rigtig glad for dem. Jeg bruger Google Mail, Google Calender, Google Reader, Google Chrome, Google Map, Google Earth, Google doc. og så er min telefon en Android telefon som også er et Google produkt.

Det jeg godt kan lide ved at have det hel samlet et sted er, at det hele snakker sammen og da jeg fik min HTC Magic for 1½ år siden, og tændte den, bad den om min adgangskode til min Google konto og vupti, så var alle mine kontakter og kalendere i telefonen. Ikke noget med at have kontaktpersoner liggende på sim-kortet eller på den gamle telefon. Og det vil så også sige, at hvis jeg skifter telefon (en nyere model), så er alt som på den gamle telefon.

Med Google Chrome er det det samme. Jeg har n masse favoritter, indstillinger og plugins. Da jeg her i efteråret fik ny PC og installerede Google Chrome på den, så var der lige så meget vupti over det som med telefonen, for med det samme var alle indstillinger, plugins og favoritter, hvor jeg havde dem på den gamle pc.

I går opdagede jeg endnu en fed feature ved Google mail. Jeg skulle sende en mail til en veninde med nogle vedhæftede billeder og når jeg sender mails med noget vedhæftet, skriver jeg det altid i mailen, så vedkommende kan se at det ikke er noget som er lagt på af andre (altså virus). Jeg skriver en lille hilsen og trykker så på send og så dukker det her billede op.

Det er da bare for smart. Tænker tilbage til min gamle arbejdsplads, hvor jeg fik opgaver pr. mail og personerne så troede at de havde vedhæftede et Excel ark, men havde glemt det. Mange spildte mails kunne på den måde havde været reddet. 🙂

Grunden til at Google mail, kom ind i min pc skal finden helt tilbage til dengang da vi havde uindbudte gæster en dag vi var væk og bl.a min pc blev stjålet og jeg skulle til at finde ud af at lukke min Outlook mail og alt det besvær der var forbundet med det. Nu behøver jeg ikke lukke nogle mail-kontoer, for de ligger ikke fysisk på pc’en og jeg har adgang til dem fra en hvilken som helst computer. Selv mine mails fra mine domæner, bliver hevet ind i indbakken på Google mail. Alt et sted.

UPDATE: Jeg bruger da forresten også Picasa, så endnu en ting til listen over Googleprodukter jeg bruger. 🙂

0

8 kommentar

 • Rejen
  16. januar 2011 at 12:46

  ja det er sgi da smart, du er bare så skide god til at finde ud af alt det tekniske…God søndag…

  Reply
  • Catarina
   16. januar 2011 at 13:43

   @Rejen: Jeg nok bare, sådan i al almindelighed lidt nørdet og nysgerrig anlagt. 🙂

   D må også ha’ en god søndag. 🙂

   Reply
 • kim
  16. januar 2011 at 15:29

  Jamen, jeg skynder mig at nikke anerkendende jajaja 🙂 sådan bør det gøres.
  Nu du har den slags indsigt, er det så okay at spørge dig om noget backupteknisk? Jeg ved jo ikke om du gør noget i dette, men jeg samler på input i den forbindelse – og hvad er bedre at bruge end ens netværk.
  Jeg skal gøre det så kort som muligt 🙂

  Jeg overvejer en backup løsning, der er bedre end den jeg har i dag, som blot er et løst 1 TB, USB drev.

  Jeg har mange kvaler med at finde en løsning, der er en ægte backup (ukomprimeret) og som “fungerer” i det daglige – og som stadig er til at betale.

  Når jeg kommer i mål, vil jeg lave en blogartikel om det, men jeg skal have løsningen implementeret først.

  I mine overvejelser indgår der:
  1. skal være en backup, externt (ude af huset)
  2. skal være et eksternt drev, internt (adskilt fra computeren, men hjemme)

  Både 1 og 2 skal være opfyldt.
  Der er flere løsninger på den opgave, men når jeg går i dybden med det, synes jeg at der en del problemer.

  Må jeg høre hvorledes du gør – eller hvad du evt. overvejer at gøre?

  Mvh. Kim

  Reply
  • Catarina
   16. januar 2011 at 15:56

   @kim: Puha, det er lidt af nogle krav du stiller. 😀 Jeg brugte på et tidspunkt Livedrive og det fungerede rigtigt fint, men et eller andet sted, irriterede det mig alligevel den måde mine billedefiler blev håndterede på, det var som om de fik et andet icon og så blev jeg ski i tvivl og valgte løsningen fra. Jeg nåede dog at bruge den i en tre måneders tid. 🙂

   Derefter gik jeg over til to eksterne harddiske som jeg bruger som backup. To stk, fordi den ene jo kan risikere at blive skadet eller noget.

   Jeg overvejer dog kraftigt en løsning, som min lokale PC pusher 🙂 har, nemlig den, men en spejling af den ene harddisk og hvor alt køre automatisk i baggrunden over netværket uden at jeg behøver at gøre noget. 🙂 Den løsning tror jeg faktisk også vil opfylde alle dine behov. 🙂

   Du kan se løsningen her.

   Reply
 • kim
  16. januar 2011 at 16:20

  Tak for dit input Catarina, du er en darling 🙂
  Jeg vi lige læse dit link rigtigt godt igennem nu.

  mvh. kim

  Reply
  • Catarina
   16. januar 2011 at 16:52

   @kim: Velbekomme – det er altid dejligt hvis man kan hjælpe en medblogger. 🙂

   Reply
 • Ditte
  16. januar 2011 at 20:05

  Jeg er også Google (og HTC) crazy og bruger alt hvad de kaster af sig (bortset fra Wave, som vist er flopppet helt, det synes jeg slet ikke fungerede, selvom det nok var os brugere der var for længe om at stå på i større antal) – det er bare så smart. Den med de vedhæftede filer har jeg ikke set endnu, jeg må ha’ husket at vedhæfte hver gang 😉

  Reply
  • Catarina
   17. januar 2011 at 07:21

   @Ditte: Ja, jeg bruger/brugte heller ikke Wave, kunne ski ikke helt se fidusen, men det er sikkert et program som bare er forud sin tid. 🙂

   Ja, du har nok husket at vedhæfte filerne – det er nok kun mig der er lidt gammel. 😆

   Kom ski da lige til at tænke på at jeg faktisk også bruger Picasa, det må jeg heller få skrevet ind i indlægget. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar