Menu
Teknologi

Nikon D800 eller….

Jeg har besluttet mig for, at tiden er kommet til, at jeg i år skifter mit dejlige Nikon D90 DX (crop faktor 1.5) som jeg haft så megen glæde af og hvor jeg virkelig har udviklet mig og forsat gør, ud med et FX (full-frame) kamera. Nikon har lige nu tre modeller med full-frame:

• Nikon D3X (Høj opløsning 24,5 megapixel)
• Nikon D3S (Høj ISO fra 200 til 12800 + 9 billeder per sekund)
• Nikon D700 (Basic full-frame model)

D3S og D3X er en kende over hvad jeg vil ofre, da jeg jo langt fra lever af at fotografere. F.eks. er D3X ideel til studiet fotografering og D3S til sportsfotografering og da jeg er en blanding af det hele, så bliver det ikke en af de to. Så umiddelbart ser mit valg jo ret let ud, for så er der kun et Nikon D700 tilbage, og det er også et fantastisk kamera, som jeg helt sikkert ville blive super glad for. Det eneste problem er bare, at Nikon D700 har været til salg siden juni 2008, og derfor helt sikkert bliver erstattet en ny top model inden længe. Alle rygter peger på et Nikon D800 men intet er sikkert. Ifølge rygterne har D800 en 24-megapixel sensor, kan optage video i 1920 x 1080, altså Full HD, og kan tage 9 billeder i sekundet i fuld opløsning.

Jeg glæder mig virkelig til at se hvad der kommer fra Nikon her i foråret, men indtil da, vil jeg nyde at skyde lidt flere motiver med mit D90. 🙂

14 kommentar

  • Catarina
    20. februar 2011 at 14:03