Menu
Teknologi

Nikon D800 eller….

Jeg har besluttet mig for, at tiden er kommet til, at jeg i år skifter mit dejlige Nikon D90 DX (crop faktor 1.5) som jeg haft så megen glæde af og hvor jeg virkelig har udviklet mig og forsat gør, ud med et FX (full-frame) kamera. Nikon har lige nu tre modeller med full-frame:

• Nikon D3X (Høj opløsning 24,5 megapixel)
• Nikon D3S (Høj ISO fra 200 til 12800 + 9 billeder per sekund)
• Nikon D700 (Basic full-frame model)

D3S og D3X er en kende over hvad jeg vil ofre, da jeg jo langt fra lever af at fotografere. F.eks. er D3X ideel til studiet fotografering og D3S til sportsfotografering og da jeg er en blanding af det hele, så bliver det ikke en af de to. Så umiddelbart ser mit valg jo ret let ud, for så er der kun et Nikon D700 tilbage, og det er også et fantastisk kamera, som jeg helt sikkert ville blive super glad for. Det eneste problem er bare, at Nikon D700 har været til salg siden juni 2008, og derfor helt sikkert bliver erstattet en ny top model inden længe. Alle rygter peger på et Nikon D800 men intet er sikkert. Ifølge rygterne har D800 en 24-megapixel sensor, kan optage video i 1920 x 1080, altså Full HD, og kan tage 9 billeder i sekundet i fuld opløsning.

Jeg glæder mig virkelig til at se hvad der kommer fra Nikon her i foråret, men indtil da, vil jeg nyde at skyde lidt flere motiver med mit D90. 🙂

0

14 kommentar

 • Claus K
  20. februar 2011 at 13:49

  Halløj! Har du tænk på at det måske ikke er nødvendigt med FF? D300s er også et fantastisk kamera. Og så er det ikke så dyrt som dem du nævner. Jeg har selv FF og kunne ikke forestille mig andet, men det er jo forskelligt fra fotograf til fotograf. Hvis du har mange objektiver med cropfaktor kan det blive dyrt at skifte dem ud.

  Søndagshilsen
  Claus

  Reply
  • Catarina
   20. februar 2011 at 14:03

   @Hej Claus K: Har skal også haft det inde i min overvejelser, da jeg mødte en medblogger til en fotoworkshop sidste sommer, som nettop havde investeret i sådan et inden. Men jeg er nået frem til at jeg går efter FX nu.

   Jeg har kun et enkelt objektiv som ikke passer på et FX og det er mit 18-200mm f/3.5-5.6, som jeg alligevel regner med at skifte ud med et 24-70mm f/2.8.

   Reply
 • Per
  20. februar 2011 at 14:09

  Det bliver spændende at se, hvad Nikon (og Catarina) finder på 😀
  Lidt flueknepperi > er crop factor på Nikon ikke 1,5 (Canon 1,6) ? 😉

  Reply
  • Catarina
   20. februar 2011 at 14:13

   @Per: Jow, selvfølgelig er den det Per – har skisme da lige ramt en forkert tast der. 😀

   Men for øvrigt er den 1.6 på Canon, bare sådan lidt bonus info. 😉

   Reply
 • Anette
  20. februar 2011 at 17:32

  Det lyder spændende med nyt kamera. Spændende at se hvad du beslutter dig til 🙂

  Reply
  • Catarina
   20. februar 2011 at 18:38

   @Anette: Jeg er også spændt på at se hvad der kommer ud af alle de rygter der svirre, men noget af det er nok rigtigt. Og det er ved at være der hen af at et skifte står for døren. 😉

   Reply
 • Bente
  20. februar 2011 at 22:06

  Jamen, så må du jo væbne dig med tålmodighed og se, hvornår Nikon kommer med nyt kamera. Ventetiden kan vist passende bruges på at spare penge sammen til sådan en investering ;-).

  Reply
  • Catarina
   21. februar 2011 at 09:03

   @Bente: Det har jeg masser af og da jeg jo har en kamera der virker, og skyder gode billeder, så er ventetide ikke så slem. Og spares det skal der så hvis det trækker lidt ud fra Nikon er det ok med mig. 😀

   Reply
 • Helle K.
  21. februar 2011 at 11:51

  … og jeg glæder mig til at se dine billeder med dit nye kamera, når du får det 🙂

  Reply
  • Catarina
   21. februar 2011 at 11:58

   @Helle K.: Hi hi, ja du skal vi jo lige se hvad det bliver for et kamera og ikke mindst hvad priser bliver. 😀 Men indtil da må du altså nøjes med dem som kommer ud af det gamle og dem synes jeg også er ok. 😀

   Reply
 • Helle K.
  21. februar 2011 at 12:07

  og du ved, at jeg synes det samme 🙂

  Reply
  • Catarina
   21. februar 2011 at 12:15

   @Helle K.: Takker. 😉

   Reply
 • Thorkil Jensen
  31. juli 2011 at 15:39

  Køb du trygt en D700… Prisen er lige som kameraet aldeles attraktiv. En kommende D800 kan garanteret noget mere, som vi vil savle over – og det vil en D900 også om to år.

  D700 er et perfekt og professionelt kamera i alle kanter, så kan varmt anbefales

  Venligst
  Thorkil J

  Reply
  • Catarina
   31. juli 2011 at 16:10

   @Thorkil – Da jeg skrev indlæget tilbage i februar i år, var der ikke ret megen sensynlighed for at der kom nyt fra Nikon sådan lige med det samme. Det er der nu og jeg køber ikke et kamera der har 3 år på bagen, (selvom det er et fantastisk kamera) med udsigt til et der er mere up-to-date. 🙂

   Der ud over er jeg måske nået frem til at jeg ikke hopper på FX, da jeg har en del objektiver, der i blandt et 17-55mm 2.8, som ikke vil passe på FX.

   Så indtil jeg helt ved hvad jeg gør og hvad der kommer på markedet her i efteråret, så shopper jeg ingenting. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar