Menu
Hverdagen

Pæn i nogen og ikke i andre

Som de fleste af jer der læser med til daglig ved, så er alle mine billeder med runde hjørner. Måden hvorpå jeg hidtil har lavet dem er i Photoshop – men da jeg er lidt oven anlagt, eller skal vi sige, at jeg bare udnytter de forhåndværende værktøjer, ja så har jeg lavet mig en action så jeg åbner et bilede og med et tryk, så sætter den pixel ned 72dpi, recesiser til 900px, laver runde hjørner og gemmer til web på skrivebordet, for til slut at lukker billedet. Alt det tager ca. 1 sec. Men da jeg stadig er doven og ikke mener det er nødvendigt at åbne Photoshop, da jeg arbejder i Lightroom, tænkte jeg, at der måtte være en endnu lettere måde og ja, det er der. Jeg har rettede, den del af min css fil der styre mine billeders placering tre linjer mere som gøre at det nu ikke er mig der laver runde hjørner, men css-filen der sørger for at mine billeder vises med runde hjørner (for de er i realiteten ikke runde).

Som altid når jeg laver om på koder og plugins, så tester jeg hvordan det virker i andre browsere ud over Chrome, som er den jeg køre på. Og der må jeg sgu sige, at jeg nogle gange er lidt træt af at de browsere ikke taler samme sprog! I Chrome, Safari, Maxthon og i Flock ser det fuldstændig ud som det jeg har kodet, også når man trykker på billederne og får dem vist i stor størelse. Men så snart vi kommer til IE, Firefox, Opera og Avant, så er der ingen runde hjørner, hverken i alm. visning eller i stor størelse. Pisosse altså!!!

Tror sgu ikke jeg ændre noget og så må halvdelen jer se billeder med skarpe hjørner og den anden halvdel se billeder med runde hjørner indtil alle browsere kan læse CSS3. Sorry. 🙂

0

21 kommentar

 • Sifka
  26. februar 2011 at 16:44

  Tja, jeg ser pænt runde hjørner hele vejen lige indtil indlægget ‘Tosomhedslørdag’.

  Det fremstår som noget rod med skarpe hjørner, tekst henover billederne og andre mærkværdigheder. Så…??

  Reply
  • Catarina
   26. februar 2011 at 16:47

   @Sifka: Det er sjovt at du siger det, for jeg kan se at du bruger Chroome 9 og det gør jeg også og her ser det rigtig rigtig fint ud ude nogen tekst eller noget.?????

   Reply
 • Sifka
  26. februar 2011 at 16:50

  Og nu står det flot og perfekt. Aner ikke lige, hvad der foregår!?

  Reply
  • Catarina
   26. februar 2011 at 16:51

   @Sifka: Jeg har ikke lavet noget – men måske siden ikke helt var loadet eller noget?? 🙂

   Reply
 • Pernille
  26. februar 2011 at 16:54

  Jeg nøjes gerne .. og kan egentlig godt lide de skarpe hjørner 🙂

  Reply
  • Catarina
   26. februar 2011 at 16:58

   @Pernille: Jammen så er det da bare perfekt Pernille – du får billederne at se præcis som du vil de dem. Dejligt 🙂

   Det kan man vel egentlig kalde en dog læseservice. 😆

   Reply
 • Sifka
  26. februar 2011 at 16:57

  Måske, men ved nærmere eftertanke har jeg faktisk bemærket, at hvis jeg har været i maskinhuset eller i kommetarfeltet på min blog, så mangler der nogen gange billeder eller header, når jeg vender tilbage til forsiden, men de kommer igen, når jeg lukker Chrome ned, og åbner igen.

  Har ikke taget mig samme til at undersøge fænomenet nærmere. Du har måske et bud?

  Reply
  • Catarina
   26. februar 2011 at 16:59

   @Sifka: Jeg ville nok afinstallere Chrome og så installere den igen, det virker som om der ikke er helt hl igennem. 😀

   Eller ved jeg ikke hvad det kan være – jeg har aldrig oplevet nogen problemer med Chrome.

   Reply
 • Sifka
  26. februar 2011 at 17:01

  Tak, jeg kigger på det:)

  Reply
  • Catarina
   26. februar 2011 at 17:02

   @Sifka: Fortæl endelig hvis du får løst problemet ikke. 🙂

   Reply
  • Catarina
   26. februar 2011 at 17:47

   @Sifka: Kom lige til at tænke på noget….. prøv at går op og tryk på den der svensknøgle og vælg “Om Google Chrome” og se om den er opdateret. 🙂

   Reply
 • Sifka
  26. februar 2011 at 17:50

  Det er den.

  Reply
  • Catarina
   26. februar 2011 at 17:53

   @Sifka: Ok, det var osse bare et skud i tågen. 🙂

   Reply
 • Inge
  26. februar 2011 at 18:32

  Ja dine billeder er med skarpe hjørner i IE, du kan jo også bruge LiveWriter til at lave indlæggene i, der kan du sætte runde hjørner, output størrelse og vandmærker på i et hug, når billederne trækkes fra f.eks. stifinder over i indlægget.
  Så vidt jeg ved fungerer LW udemærket sammen med WP.

  Reply
  • Catarina
   26. februar 2011 at 18:49

   @Inge: Jeg har kikket på LiveWriter, da jeg på et tidspunkt hjlp en anden med at får det sat op til WordPres og bryder mig slet ikke om interfacet og WordPress’ indbyggede writer fungere 120% optimalt. Mine billeder har det output som jeg selv har valgt i maskinrummet. 🙂

   Jeg mener ikke jeg har brug for vandmærker på mine billeder, da alle data om billedet og hvem der ejer det står i EXIF (billedefilen) og hvis jeg ville have vandmærke, så er det også en funktion der er i Lightroom (Digitalt mørkekammer)

   Det der er problemet er at alle brovsere ikke læser css (det er også det der bruges ved LiveWriter) ens og det irritere mig. 🙂

   Men tak for inputtet. 🙂

   Reply
 • marianne
  27. februar 2011 at 10:30

  Jeg kan se nogle sorte firkanter – med runde hjørner! – i venstre side af baggrunden. Jeg tror ikke den ide var med i det oprindelige oplæg. Men ellers har du altså en rigtig fin side, og kanonflotte billeder 🙂

  Reply
 • marianne
  27. februar 2011 at 10:30

  Og da jeg kom tilbage til hovedsiden, var de væk 🙂

  Reply
  • Catarina
   27. februar 2011 at 10:38

   @marianne: Tak for de pæne ord omkring mine billeder – du skriver “Og da jeg kom tilbage til hovedsiden, var de væk” væk var de runde hjørner eller kun de der sorte firkanter?? Og ser siden pæn ud for dig i IE7 som jeg kan se du bruger? 🙂

   Reply
 • marianne
  27. februar 2011 at 10:41

  De sorte firkanter er væk – ligesom de runde hjørner.

  Siden er flot i IE7 – med eller uden runde hjørner, simpelthen 🙂

  Reply
  • Catarina
   27. februar 2011 at 10:49

   @marianne: Ok, troede lige der var et eller andet helt vildt galt. 😀

   På et eller andert tidspunkt, når alle browsere vel op på at kunne forstå CSS3 (samme sprog), men indtil da, ser halvdelen af jeg der læser med her, mine billeder med skarpe hjørner og den halvdel med runde – det er vel også ok. 🙂

   Reply
 • […] i februar, fik jeg rettet sitet her, så de runde hjørne på mine billeder automatisk kom på, når jeg lage et billede ud. Det var så ikke alle browsere det kunne finde ud af det, bl.a […]

  Reply

Skriv en kommentar