Menu
Dagligdagen

Pæn i nogen og ikke i andre

Som de fleste af jer der læser med til daglig ved, så er alle mine billeder med runde hjørner. Måden hvorpå jeg hidtil har lavet dem er i Photoshop – men da jeg er lidt oven anlagt, eller skal vi sige, at jeg bare udnytter de forhåndværende værktøjer, ja så har jeg lavet mig en action så jeg åbner et bilede og med et tryk, så sætter den pixel ned 72dpi, recesiser til 900px, laver runde hjørner og gemmer til web på skrivebordet, for til slut at lukker billedet. Alt det tager ca. 1 sec. Men da jeg stadig er doven og ikke mener det er nødvendigt at åbne Photoshop, da jeg arbejder i Lightroom, tænkte jeg, at der måtte være en endnu lettere måde og ja, det er der. Jeg har rettede, den del af min css fil der styre mine billeders placering tre linjer mere som gøre at det nu ikke er mig der laver runde hjørner, men css-filen der sørger for at mine billeder vises med runde hjørner (for de er i realiteten ikke runde).

Som altid når jeg laver om på koder og plugins, så tester jeg hvordan det virker i andre browsere ud over Chrome, som er den jeg køre på. Og der må jeg sgu sige, at jeg nogle gange er lidt træt af at de browsere ikke taler samme sprog! I Chrome, Safari, Maxthon og i Flock ser det fuldstændig ud som det jeg har kodet, også når man trykker på billederne og får dem vist i stor størelse. Men så snart vi kommer til IE, Firefox, Opera og Avant, så er der ingen runde hjørner, hverken i alm. visning eller i stor størelse. Pisosse altså!!!

Tror sgu ikke jeg ændre noget og så må halvdelen jer se billeder med skarpe hjørner og den anden halvdel se billeder med runde hjørner indtil alle browsere kan læse CSS3. Sorry. 🙂

21 kommentar

  • Catarina
    26. februar 2011 at 16:47