Så blev det atter tid til endnu en omgang af den gode Mormorpostej.
Ingredienser:
• ½ kg svinelever
• ¼ kg svinesmåkød
• 400 g fersk spæk
• 60 g margarine
• 70 g mel
• ½ l mælk
• 4 spsk rasp
• 2 æg
• 1 spsk. salt
• 1 tsk. peber
• 5 ansjoser (finthakkede) gi’ ikke smag som fisk, bare salt
Fremgangsmåde:
Lad lever, småkød, spæk og ansjoser gå 4-5 ange igennem kødmaskinen. Ønskes leverpostejen meget fin, kan blandingen yderligere gnides igennem en sigte. Bland den med afbagningen af margarine, mel og mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser og til sidst de piskede hvider.
• Her er hvad jeg plejer at gøre det. Tag en 5 liter gryde og lav opbagniden af margarine, mel og mælk. Når den er færdig tager tager du den komfuret og lader den køle lidt af i 5 min.
• Nu tager du svineleveren, spækket og svinesmåkøddet og hælder det ned i gryden til opbagningen. Rør det hele godt igennem, så spækket bliver fordelt i hele massen.
• Put nu de finthakkede ansjoser, rasp, salt og peber i og rør grundigt. Slå nu æggene ud og put blommerne i massen og gem hviderne i en skål. Når du har rørt det hele od igennem igen, lader du gryde stå.
• Pisk nu æggehviderne stive og vend/fold dem ind i massen.
• Tag en suppe-opøser og fordel leverpostejdejen i 5 folie bakker.
Bages i vandbad ved 175° i ca. 1¼ time.
Du kan med fordel bage alle 5 postejer på én gang eller smide dem i fryseren og så bage dem efterhånden som du får brug for dem.
Velbekomme. 🙂
Husk du kan klikke på billederne og få dem vist i stor format
6 kommentar
Catarina
3. marts 2011 at 15:56