Så blev det atter tid til endnu en omgang af den gode Mormorpostej.
Ingredienser:
• ½ kg svinelever
• ¼ kg svinesmåkød
• 400 g fersk spæk
• 60 g margarine
• 70 g mel
• ½ l mælk
• 4 spsk rasp
• 2 æg
• 1 spsk. salt
• 1 tsk. peber
• 5 ansjoser (finthakkede) gi’ ikke smag som fisk, bare salt
Fremgangsmåde:
Lad lever, småkød, spæk og ansjoser gå 4-5 ange igennem kødmaskinen. Ønskes leverpostejen meget fin, kan blandingen yderligere gnides igennem en sigte. Bland den med afbagningen af margarine, mel og mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser og til sidst de piskede hvider.
• Her er hvad jeg plejer at gøre det. Tag en 5 liter gryde og lav opbagniden af margarine, mel og mælk. Når den er færdig tager tager du den komfuret og lader den køle lidt af i 5 min.
• Nu tager du svineleveren, spækket og svinesmåkøddet og hælder det ned i gryden til opbagningen. Rør det hele godt igennem, så spækket bliver fordelt i hele massen.
• Put nu de finthakkede ansjoser, rasp, salt og peber i og rør grundigt. Slå nu æggene ud og put blommerne i massen og gem hviderne i en skål. Når du har rørt det hele od igennem igen, lader du gryde stå.
• Pisk nu æggehviderne stive og vend/fold dem ind i massen.
• Tag en suppe-opøser og fordel leverpostejdejen i 5 folie bakker.
Bages i vandbad ved 175° i ca. 1¼ time.
Du kan med fordel bage alle 5 postejer på én gang eller smide dem i fryseren og så bage dem efterhånden som du får brug for dem.
Velbekomme. 🙂
Husk du kan klikke på billederne og få dem vist i stor format
0
6 kommentar
Anette
3. marts 2011 at 15:35Det må være godt med helt hjemmelavet leverpostej! Vi kan købe leverpostej i brugsen der bare lige skal bage i en times tid så er der frisk leverpostej. Men hvis energien var der til det så er det da nr. 1 at lave det selv 😉 God aften – og velbekomme for i skal da smage det når det er helt frisklavet – ikke 🙂
Catarina
3. marts 2011 at 15:56@Anette: Ja det er altså lækkert og så tager det ikke mere end 15 at pladre sammen, så det er kun bagningen der tager tid. 😀
Gullashsuppe står aftensmaden på, så det kan kun blive som “dessert” . 🙂
marina
4. marts 2011 at 18:00lyder og ser lækkert ud,jeg har aldrig hørt at man kom stiftpiskede hvider i leverpostej , men det er noteret til næste gang der skal laves leverpostej her hos Cirkus Nothlev.
God weekend
Knus Marina
Catarina
4. marts 2011 at 19:53@marina: Det gør at den lige bliver en tand luftigere – men det havde du nok allerede regnet ud. 😀
I alle ønskes også en go weekend her fra os af. 🙂
Det må snar være tid til en omgang frokost i Århus igen eller hvad. 🙂
Fatima
3. juli 2011 at 03:59Hej , tak for alle de gode opskrifter, masser opskrifter jeg skal prøve i ferien nu:)
Tror du, du kan hjælpe med en leverpostej opskrift uden svinekød? Hvis nu jeg valgte okselever?Hvad kan jeg erstatte svine småkød og svinespæk med?
Catarina
3. juli 2011 at 08:11@Fatima: Velkommen til siden her og tak for dine pæne ord. 🙂
Jeg kunne forestile mig at du sagten kan bruge denne her opskrift og så bare skifte svin ud med kalv eller okse. Altså kalvelever og hakket kalvekød og kalvespæk/oksespæk som jeg tror du skal til sagteren for at få, jeg har ikke set det i supermarkederne. 🙂
Og hvis du slet ikke kan få okse eller kalve spæk, så tror jeg faktisk godt at du kan putte et par dl piskefløde i istedet – jeg vil dog ikke garantere for resultatet. 🙂
Du må godt skrive hvilket resultat du kom frem til, hvis du prøver at lave den en dag.